Trojmesačné bábätko chytilo strašný amok plaču

kikaham
13. okt 2021

Ahojte moja dcérka je veľmi dobre dieťa ale niekedy chytí taky strašný amok plaču z ničoho nič a ma ešte ja problém s dýchaním tak normálne sa bojím ze sa od tolkeho plaču zadusí.. Vtedy neviem co mam robiť nepomáha nič.. V jednej chvíli sa krásne smeje a zrazu strašný amok plaču ale taky ze až prestáva dýchať celá fialovie.. Aj teraz ho mala a normálne keď sa konečne ukludnila a zaspala tak ju trhá zo spánku také vzlyky.. Je mi to strašne ľúto a aj mne je vtedy do plaču.. Neviete so s tým.. Robím niečo zlé? Ci je to normálne..

ivonadusa
13. okt 2021

Deje sa to len vecer?

kikaham
autor
13. okt 2021

@ivonadusa prevažne áno po okupani väčšinou ale vie sa tak rozcertit aj cez deň

simona139469
13. okt 2021

Može to byť kolika podal mna.

majusikk
13. okt 2021

@kikaham nemôže mať kolíku.?

andula1988
13. okt 2021

@kikaham nas malicky ma tiez 3 mesiace a vacsinou po kupani, ked ho prezleciem tak zacne rev, nervicky ….. Dam mlieko a je klud a zaspi ….

kikaham
autor
13. okt 2021

@majusikk no neviem nemáva vôbec problém po papani navise ma aj tie kvapky baby calm proti kolike.. Takže po papani je kľud.. Ale proste občas ju to chytí z ničoho nič tak neviem co to môže byť ale hocičo urobím aby som ju rozveselila nič nepomáha len potom ďalšie mliečko až ju upokoji

kikaham
autor
13. okt 2021

@andula1988 aj u nás presne to iste po okupani chvíľku sa ešte smeje no potom ten záchvat a až ďalšie mliečko ju upokojí a zaspí

marzuz89
13. okt 2021

@kikaham ak to urcite nie su koliky, moze byt prestimulovana svetelnymi a zvukovymi hrackami, snad nie aj telkou, ma vela podnetov, ktore vecer uz nezvlada. Sedi tam aj ze hocico robis, aby si ju vtedy rozveselila. To je este horsie, skus ju len potichu pritulit, ak nevie spracovat podnety z celeho dna a ty jej do toho davas dalsie a dalsie, lebo ju chces rozveselit.. Dietatko sa ma naopak vecer tisit, aspon hodinu pred spinkanim co najvacsi klud, jemne rozpravanie, bez blaznenia

Skus ju aj ulozit skor spinkat aspon o pol hodku. Moze byt aj preunavena, hlavne ked pises, ze po mliecku sa upokoji a zaspi.

katkasmacka
13. okt 2021

No podla mna nieco chce a ty jej to hned nedas tak sa rozcerti...ak pises ze az to mliecko ju upokoji skus jej ho ponuknut hned ked zacne...mozno chce prave to mliecko...nas maly po kupani a aj mala hned museli mat mlieko...ci uz cicik alebo flasu...snad to bude ono...vtedy zabava moc nepomoze,treba uspokojit zakladne potreby🙂mnam mnam🙂

kikaham
autor
13. okt 2021

@marzuz89 toto ma vôbec nenapadlo! Máš úplnú pravdu asi ja som sa riadila tým ze by sa nemala nudiť tak sa snažím každú sekundu keď nespi tak sa jej nejako venovať santit sa hrať sa a tak.. Asi máš pravdu aj s tými hračkami lebo cez deň sa veľa smeje tak som si myslela ze to je dobre no asi to preháňam a je to na ňu moc... Ďakujem za radu!

tatisna
13. okt 2021

@kikaham aj náš malý to mal, je to u niektorých detí normálne. Ak to nie je od bolesti, tak proste v tej hlavičke si niečo zmyslí a keď mu to nie je splnené,vytočí sa a reve. Treba skúšať odpútať pozornosť,ale je to ťažké.

marzuz89
13. okt 2021

@kikaham prosim, verim ze pomoze, skus na par dni trosku zbrzdit, a navecer vypnut uplne, len mojkanie, nejaka knizka, jemna hrkalecka.. Nic divoke, svetelne, blikave. To babatko ma miliony dojmov a vecer to uz nemusi zvladat. Drzim palce, skus ale aspon par dni, jeden den to asi nezachrani, ale mozno uvidis rozdiel aj po jednom

marzuz89
13. okt 2021

@tatisna 3m babatko sa este nevie vytocit z toho, ze si nieco zmysli. Akoze mama daj prec tu cervenu hrkalku, ja som chcela modru? Takto este neuvazuju. Mozu sa hnevat v polohe na brusku, lebo im to nejde, mozu kricat o raty hladne, zima, nepohodlie, maminka daleko.. Ale takto male babatko si urcite nezmysli a nedupne nozkou, ze nieco chce a hned 😉 musi za tym byt nieco racionalne a odvadzanie pozornosti od toho nie je zrovna najleosi napad 🤗

silviaeli
13. okt 2021

@tatisna čo si asi môže zmysliet 3m babatko??to nie je 3r dieta🙈

ailiba
13. okt 2021

@kikaham Aj môj syn to mal... Nezistili sme prečo. Z ničoho nič a úplný amok, bolo to strašne, chápem ta. Uteším ta ale, že to bude čím ďalej menej... až to prestane. Do pol roku by to malo prejsť.

freeja
13. okt 2021

@kikaham mne ked mala revala tak ze az do fialova a nevedela sa nadýchnuť, vraj pomaha a aj pomohlo jemne jej fuknut do tvaricky. Vtedy vzdy lapila dych a ukludnila sa. Mozno pomoze 🤷

fiafia
13. okt 2021

@kikaham moja dcérka tak revavala až sa nachádzala. Bolo to väčšinou preto,že už toho mala dosť a presvihli sme cas spania. Niekedy jej to vyvolala zmena režimu alebo veľa podnetov.

janushka_t
13. okt 2021

@kikaham to sa volá afektívny plač, nemajú ešte dozretú nervovú sústavu.

vikynka1131
26. okt 2021

@kikaham to iste trápi aj moju 3mesacnu dcerki a ja som z toho už na nervy tiež... Spanok cez deň je vzdy iny ale nie príliš dlhy a večer ten plač.. Hroznú nevýhodu mam este ne pro kojeni používam klobúčiky mala nechce bez nic papat ato je horšie pretože tam musi kym pride mliecko viac potiahnuť dalsi dôvod na plač.. Často aj uz spi a aj tak plače 😥