Ahojte mamicky,
chcela by som sa popytat, ci mate niektora skusenost s podobnym problemom ako ja. Od narodenia, uz tri mesiace, mame zavedeny rovnaky rezim. Okolo osmej vecer kupanie, ktore zboznuje, do pyzamka, nakojit a spat. Do vlastnej postielky, spava tak od narodenia a nikdy ani nepipla. Posledny tyzden, nakolko uz rozumie ze po kupani nasleduje mlieko a spanok, spusti strasny plac, odmieta aj krmenie a postielku nechce ani vidiet. Kym ju utisim, prejde aj 20min. Skusila som ju zabavat s jej hrackami, rozpravat na nu, zmenit miestnost, ale nepomaha vobec nic. Vyslovene sa vyreve-ale snad najviac ako sa da, zaspi mi na rukach, pretoze je unavena po celom dni a az tak ju mozem opatrne prelozit do postielky. Som z toho trosku zufala, neviem co sa mohlo udiat a preco vlastne place. V noci sa budi na krmenie a to uz toto neprezivame a tak isto ani rano, ked sa v postielke zobudi, budi sa spokojna. Ale ten vecerny pol hodinovy rev je pre mna zahada!!
Mate s tym niektora skusenost? Pripadne mi viete poradit, ako postupovat, co robit, nerobit?
Vdaka!
@dorka86 a s kojením je všetko ok? nemá problém s prisatím? mne toto robila malá ked sme prechádzali štrajkom ale mala problém s viacerými kojeniami odporúčam zvýšiť kontakt koža na kožu
Dojčensky štrajk to môže byť.Mas k večeru dosť mlieka? A dieťa nebude stále rovnaké a uz omnoho viac vnima a mení sa.Aj moja to robila.A neboj toľkého vresku a jedovania ešte len bude.Mam už druhé dieťa,tak toto som uz neriešila. Vsetko raz prejde a bude nám za tým smutno😢
A moja to este robila,ze uz bola taka unavená,ze si potrebovala chvíľu zdriemnut a až potom sa na kojila. Skus posunúť kúpanie na skorší čas.
to je uplne normalne, neexistuje samostatne dojca, dojca ma byt pri matke v teple a voni matky, nie celu noc v samostatnej postielke
uz viac vnima, takze si vyzaduje to, co potrebuje a co je normalne, aby dostalo
Nic nerob. Babatka v tomto veku menia spravanie zo dna na den. Mala zacala viac rozumiet, mozno je pretazena k veceru zo vsetkych vnemov...chce byt s tebou, nevie sa este sama ukludnit atd. Vsetko prejde same. 🙂 Len ich netreba nechat same revat..niekde polozene. Ked sa vyplacka v naruci, je to ok 🙂
Mozno jej ritual ktory si jej vymyslela jednoducho prestal vyhovovat. Este sa to bude menit vseliako
@kllamarka jasne, este je malinka na to, aby som ju nechala samu plakat, srdce mi trha ked ju vidim takto plackat, beriem si ju hned na ruky. Ja len ze by som ju nerada naucila na zaspavanie so mnou v posteli, pripadne mne na rukach. Potom sa tu zas budem bezmocne radit, ako ju to odnaucit😖
Ahojky,moja toto zacala robit po 4m. Tiez rovnaky rezim,kazdy vecer..okupkat,nakojit,buvat...zaspinka na 15minut potom sa preberie a place min.pol hodiny.Uz ma 11m a robi to stale,do teraz neviem preco.Potom ked sa vyplace spinka krasne celu noc.Ako by to bol jej ritual.Tiez nechapem. 😒