Trojmesačná bábo papá iba počas spánku

sonyyka
8. júl 2017

Ahojte mamicky. Som uz zufala. Mala zacala vynechavat papanie a postupnepapa iba ked spinka. Trva to uz mesiac odkedy zacala " nepapat". Len ju uspavat a "zas" budim. Problemvsak zacina byt, ze sa zobudza pocas papania a tak, spapa malinko. Akonahle nespi, neje. Pokusam sa ju krmit, no obrovsky krik. Nechce ani MM, ani UM ( beba, sunar ) ani vodu. Skusala som vsetko pohar, striekacku, cievku, prsnik, lyzicku, 4druhy flias... pediatricka to bude postupne riesit bud liekom na spanie alebo infuziami. Nezazili ste to niektora? Nemate radu?

mlady_par
8. júl 2017

Nebude to refluksom?skus jej pri kojeni polohovat hlavixku.mozno jej to je neprijemne ked sa jej jedlo vracia

bona7
8. júl 2017

Ahoj, ja som takto bola teraz uz so 4 rocnym synom, od narodenia nechcel pit ziadne mliecko, do 5. mesiaca sme boli 4 krat v nemocnici na infuziach a nakoniec som ho vzdy musela chovat v spanku, ked bol hore nevypil ani kusok mliecka, cakali sme, aby zaspal a vtedy mliecko vypil, od 4. mesiaca sme zacali davat prikrmy, do mliecka som mu davala kasicku rano a vecer lyzickami a v noci 2 krat v spanku mliecko, bolo to tazke, ale zvladli sme to, teraz mam 6 mes. chlapceka a ten od 4. mesiaca nechce mliecko, iba v noci, tak tiez davame prikrmy a redsiu kasu rano, vecer. Pri prvom synovi sme absolvovali vsetky vysetrenia a vsetko bolo vzdy v poriadku, on ani teraz nie je velky jedak, je toho malo co spapa, ale hlavne, ze je zdravy, tak len pevne nervy a zvladnete to.🙂

meggyinka
8. júl 2017

Presne ked mala moja tolko mesiacov robila to iste, plakala som s nou lebo zacala chudnut , uspala som ju len v kociku a ked zamrkala vosli sme do hocijakeho obchodu najradsej do tesca a sli ku kabinkam a chytro nakojila ale bolo to o dusu a vecerne uspavanie katastrofa a aj som sa bala ze stratim mlieko tak som si kupila take vitaminy stali okolo 30eur ale odporucam. No a dr.mi poradila satku/nosic. Ja som to nechcela popravde no skusila som . Malu som nosila "koza na kozu" a do tyzdna zacala papkat pekne sa to upravilo. Vravi sa ze vtedy v tom case ma 50% laktacnu krizu tak mozno je to tym ale neboj to prejde a ak mozes aspon s lyzuckou cistu vodicku jej davaj vies aby nebola dehydratovana
Drzim palce

valy
8. júl 2017

@sonyyka my sme mali presne to iste, mala pila len v spanku, inak odmietala mlieko. mala silny reflux a neskor, to uz mala ale viac rokov, jej potvrdili intoleranciu laktozy a nesmie ani bielkovinu kravskeho mlieka, hned ju boli brusko.
ak nahodou ma aj Tvoja tu bielkovinu, tak ani Ty to nesmies jest, lebo moze reagovat cez MM.

luba41
8. júl 2017

a nepriberá?

alerka
8. júl 2017

@sonyyka ja som to zazila u oboch.. mali gastroenterologicky problem.. musis to riesit.. napis spravu. A zavolame si..

alerka
8. júl 2017

@valy presne.. a este sliznicu zapalenu koli refluxu. Tiez nesmieme BKM ani lepok (ziskane nakolko sa jej vyhladilo crevo -rok sme v spanku flasou a zahustenym krmili a hruba diera v cumliku hlavne rychlo aby sa neprebrala..)

luba41
8. júl 2017

si si vedomá, že k tomuto stavu si došla svojim prístupom ku krmeniu dieťaťa? celé dojčenie od začiatku nebol žiaden problem, len možno zlepšiť prisatie dieťaťa..nikdy si nenapísala kolko váži, kolko a ako priberá-len že málo..vyrábala si si zbytočne jeden problem za druhým..pokazila si si celé dojčenie-dieťa nepotrebovalo prikrmovanie, cievku, flašu, odsávanie , váženie, stresovanie atd..potrebovalo len kludnú maminu..nebolo treba sledovať naliate prsia a ochkať , že Ačka sú malé na dojčenie, že sa nenalievajú..dolšo to až k štrajku-toto ti tiež písali že dieťa bude odmietať sa za bdelého stavu najesť a je jedno či kojíš alebo nie..proste len si sa potrebovala v príspevkoch vypísať., ale nič z odpovedí si asi nečítala..a teraz doktorka vyhlásila tvoje dieťa za choré a chce do neho cpať lieky na spanie alebo infuzky..☹ nie je choré, len štrajkuje-tak ako píšu hore..

valy
8. júl 2017

@alerka presne, ani my nejeme lepok a musim davat pozor na zlozenie uplne vsetkeho, aby v tom nebol ani kusom bkm alebo laktozy.

valy
8. júl 2017

@bona7 inak, co sa tyka vysetreni, nam vzdy bielkovina vysla v poriadku, aj dychovy test na laktozu v devat mesiacoch. az ked mala viac rokov, zopakovali sme dychovy test v zahranici a vysiel totalne pozitivny. tu bielkovinu sme potom sami odsledovali, ze aj ta vadi, ma z toho hnacku (ale trvalo nam to roky, kym sme na to postupne prisli, dost sme sa medzitym natrapili).

alerka
8. júl 2017

@valy inak kto nezazije tak neuveri kolko sa clovek moze natrapit.. my sme mali dokonca zosit kde sme pisali mililitre/den aby sme vedeli kedy je uz zle.. pri druhej mladsej dcerke sme to pochopili behom 2 mesiacov po brutalnych ale totoznych problemoch.. tiez sme bolil dlho po nemocniciach.. ale skoncili sme tak ze ja som vylucila totalne vsetko mliecne a odstriekavala si 7 mesiacov a take som davala cez flasu.. (my sme ani to nastiepene neocate mlieko (za 73eciek) nemohli..) teraz cakam tretie a som na diete po porode tak isto si budem davat extra pozor na cokolvek mliecne a laktozove.. a verim ze sa tentokrat vyhneme problemom.. 🙏

jankadr
8. júl 2017

Podla mna ide o dojcensky strajk.Moja to mala tiez.do 3 mesiacov sa dojcila relativne normalne a potom mi kleskla tvorba mlieka.senovka+benedikt.obcas som odsala a dala na lyzicke a v spanku sa nadojcila.ziadna flasa-dvojmesacny boj.a po piatom mesiaci som zacala s prikrmami.kontaktovala by som laktacnu poradkynu.pri synovi som tento strajk nezvladla a do dvoch rokov som mu mlieko odsavala👏

jankadr
8. júl 2017

@sonyyka a este rada-ukludni sa,si v strese a mala to citi (aj ja som bola pri prvom ,lebo syn mi uz aj menej cikal).Proste niektore deti treba stopat ako husi a daj trocha vody v tychto teplach.zo zaciatka asi nebude chutit a zvykne si.a v nemocnici by si bola v ovela vacsom strese

valy
8. júl 2017

@alerka drzim palce, nech to dobre dopadne.

szekely
9. júl 2017

Ahojte maminky, chcela by som dake rady mam pocit ze robim niekde chybu zacnem od zaciatku v skratke 😊. Malicka ma presne 15dni v porodnici sme ju aj prikrmovali pretoze som sa prisala len na tri dni a potom nechcela. Ale som to nevzdala a kazdy den som ju prikladala stim ze mam aj UM uz tri dni som kojila super malicka saa nacucla aj sama ale nespava tak pravidelne a este ma aj malo vcera a predcerom som ju v kuse kojila5 hodin max 15min prestavkami a aj tak dala umele co aj grckala aj po mojom grckala a stale si pyta. Mi pride to dojcenie potom zbytocne bradavky mam ubolene saje hodiny. A aj takndam este umele. Viete mi ppvedat kde teda je chyba pri kojeni? Dakujem

slivka5
9. júl 2017

@szekely Ano, napis/skopiruj prosim prispevok do skupiny Laktacna poradna, kojenie nema boliet...

altair
9. júl 2017

@sonyyka
Ahoj, viem, ako sa trapis, pretoze sme si tym tiez presli. U nas to bol dojcensky strajk ako vysity. Mala bola od narodenia v kuse na prsniku a tak som zacala pouzivat cumel. No a ked mala 4 mesiace stalo sa to iste, o com pises. Kojila sa iba v noci. Za bdeleho stavu odmietala prsnik, flasku, vsetko. Preslo to, ked som vyhodila cumlik. Ale ked si spomeniem na to obdobie, je mi az zle a dufam, ze to pri dalsom babatku nezopakuje.

szekely
9. júl 2017

Slivka5 neviem najst tu skupinu ... Dam si forum .. Vyhladat a nic ☹

slivka5
9. júl 2017

@szekely nie vo fore, klikni skupiny a blogy potom vyhladat skupinu 🙂

boborko
9. júl 2017

@sonyyka môj malý takto začal papať keď malvinfekciu močových ciest.inak sa mu to neprejavilo.mne vtedy dr.povedala že keď dieťa nepapa niečo nie je v poriadku.

szekely
9. júl 2017

Idem kuk dkujem😃

jankadr
9. júl 2017

@szekely ani ty nejes 5 hodin.kontaktuj laktacnu poradkynu.dieta sa realne naje za 5-20 minut.
Skor by som nakrmila a ponukla neskor

sonyyka
autor
9. júl 2017

Maminky. Dakujem za radu. Necham to zajtra na pediatra. Neviem ako sa to u vas prejavovalo, no ja dufam, ze ide o strajk. Skusim zrusit mozno cumlik. Ak by mala alergiu alebo zapal moc ciest, asi by plakala. No ona sa smeje, hra, je aktivna... akurat zacina stracat vahu ☹ lebo nepapa. A ani vodicku nechce

lubka3232
11. júl 2017

Mne to tiež príde ako štrajk,my sme to mali asi v 2 mesiaci.ked bol hore odmietal papať.musela som ho kojiť keď spal alebo keď sa prebudzal a ešte tak nevnímal.pripadne pri kojeni spievať a chodiť...postupne to prešlo.dufam že to skoro prejde aj u vás a že je to len prechodne

magdinka96
18. apr 2023

@sonyyka prosim Vas, ako to dopadlo? mame totozny problem, uz som zufala... dakujem

altair
18. apr 2023

@magdinka96 neviem, ako to dopadlo u @sonyyka, ale mám skúsenosť a rovno 2x. Takže, pár mesiacov som všetko plánovala tak, aby v čase, keď zaspáva, som mohla dojčiť. Ak sa mi nepodarilo dojčiť, kým bábo zaspávalo, odsala som si mlieko a kŕmila po zobudení lyžičkou. (Fľašu ani pohárik neakceptovali). Od štvrtého mesiaca príkrmy, ale prvé týždne zjedli max 2-3 lyžičky. Pri druhej som bola "múdrejšia" a od 4. mesiaca som skúšala fľašku, čiže keď prišlo leto a horúčavy a odmietala mlieko, napila sa vody cez pohárik s cumlíkom. Celé to trvalo cca do 8 mesiaca, obe deti som dojčila napokon vyše 3 rokov. Obom deťom bola neskôr diagnostikovaná laktózová intolerancia. Psychicky to bolo veľmi ťažké obdobie, tie najhoršie dva/tri mesiace sa doslova točili iba okolo toho, ako nakŕmiť dieťa. Pripadala som si neschopná, doma neporiadok, nikde sa normálne nedalo ísť. Napokon je z toho už iba nepríjemná spomienka, z dievčat sú už veľké slečny. Držte sa, určite to prejde a zvládnete to.

magdinka96
21. apr 2023

@altair Dakujem Ti za povzbudenie a odpoved ❤️