Trhaný spánok a pučenie bruška 12 dňového bábätka

vifinka14
7. apr 2016

Maminky poraďte... malinka má 12 dní, foteraz som s nou nemala problém napapkala sa a zaspinkala tak isto aj v noci budila sa mi 3x... no od včera večera sa napapa chvilku pospí a už je hore chvilku pozerá potom sa začne jedovať a pri naťahovani plače... kaká aj prdká normalne... a stale by len na prse bola môžem mať malo mliečka alebo čomu to pripisovať ? Ďakujem

hradnapani
7. apr 2016

@vifinka14 je to uplne normalne babatkovske spravanie. Novorodenci sa obvykle takto zacnu spravat plus minut po dvoch tyzdnoch od narodenia. Proste sa zacina adaptovat na prostredie, chce ta citit, travenie sa rozbieha, je toho vela. Iba vydrzat. Mozes poskusat nejake protinafukovacie kvapky (a to moze byt dlha cesta, kym zistite, ktore jej sadnu - espumisam, sab simplex, infacol, baby calm a pod),alebo nahrievat brusko teplou plienkou (nie horucou) a podobne "domace" recepty, ale hlavne byt trpezliva. je to proste normalne, vratane toho visenia na prse. Moze to trvat kratko alebo aj par tyzdnov ci mesiacov.
pripadne zvaz, co si ty zjedla - mozno jej nieco nesadlo.

tobnuf
7. apr 2016

Urcite malo mliecka nemate predpokladam ze na prsniku sa chce iba upokojit .. skuste nejake kvapky na koliku alebo naduvanie espumisan L .. alebo babycalm.. to ze kaka a prdka neznamena ze ju netrapi brusko..