Trhaný spánok 6 týždňového bábätka

kolinia
14. okt 2020

Ahojte maminy, chcem sa opýtať, či vaše bábätká spávajú/spávali trhano v noci. Cca od 3 keď sa nakojí, tak sícecsa tvári, že spí, no po intervale cca 2-3 min. sa začne metať kopať zo sna, toto robí celú noc, nevie mi spať vôbec. Cez deň tiež takmer nespí, 10-20min alebo v kočíku vonku, kde sa tiež budí! Potom je nervózna. Nemôže to byť niečo vážnejšie? Ďakujem za info...

haaadanka
14. okt 2020

moorov reflex.. uplne normalne...perinka, alebo zavinovacka pomoze.. okolo 4 mesiaca by mal pominut...

kukulienka83
14. okt 2020

@kolinia skús napevno zavinut do deky alebo plienky. Bývajú aj také ulitky. Určite skús, tiež myslím že je to reflex, ako mamička vyššie spomínala. Ako zavinut dieťatko nájdeš aj na YouTube

kolinia
autor
14. okt 2020

@haaadanka
@kukulienka83 balim ju, mM ulitu aj zavinovacku na zips, no v noci v tom nechce byt, este viac sa puci, moorov reflex viem , co je, no ona rukami vkuse v pravidelnych intervaloch neskutocne sermuje plus kope nohami, prva teda bola tiez ziva no toto nerobila, tak neviem...

lenka3008
16. okt 2020

Ahoj.Mala som taký istý problem.Skúšala som zavinovačku ale nepomohlo.Trvalo to asi 2 týždňe a potom sa to napravilo a spinká tak ako má.Neboj je to len dočasné...

kolinia
autor
16. okt 2020

@lenka3008 dakujem za povzbudenie, snad to ozaj prejde, lebo je to tazke pre mna, mam z toho stres, ze sa nevyspi 🤷‍♀️ Potom dost spi cez den, asponze tak, len akurat v kociku... 🤨😔

lenka3008
16. okt 2020

@kolinia A neskúšala si ju cez deň viac zabaviť aby spala menej?Vieš aby nemala potom obrateny režim.Deň ti prespí a v noci bude vystrajať

kolinia
autor
16. okt 2020

@lenka3008 pride mi to skoro 6 tyzdnove babo drzat hore dlhsie nez 2 hodiny (udava sa, ze 70 min ma byt do dalsieho spanku, aj keby mal byt 10-20 minutovy, pri takych kratkych dokonca kratsie bdenie, pricom teda treba sledovat, ci chce spat, no a keby ju necham dlhsie hore ako 2 hodiny, je nervna, ziva, chce spat... 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️Lebo automaticky zaspi v kociku.... myslim, ze cim ma lepsi denny, ma dobry aj nocny...takze fakt netusim....

lenka3008
16. okt 2020

@kolinia no v tom máš pravdu ja som to pochopila tak ze ti prespi skoro celý deň

ankare
16. okt 2020

@kolinia neboj, upraví sa to, bud trpezliva. Drz sa!

kolinia
autor
17. okt 2020

@lenka3008 to nie, doobeda ma 10-30 min 1-2 spanky od tej cca 6:30, potom kocik okolo 11-12:45/13:00, potom obcas podrieme na mne 10-15 min, potom kocik cca od 16:00-18:00 ( vsetko plus minus ako vstava, budi sa atd...)

kolinia
autor
17. okt 2020

@lenka3008 ten spanok v kociku je tiez casto taky, ze pozera, dakedy lepsi, dakedy horsi... cize cez den je to celkom ok viac menej