Ahojte maminky. Potrebujem od vás radu, resp. nápady ako vyriešiť jeden problém. Moja 4ročná dcérka si pri zaspávaní, alebo počas spánku trhá vlásky. Každé ráno nachádzam na vankúši obrovské chumáče vlasov. Už som vyskúšala všetko čo ma napadlo: motivovala výletom, hračkou, vyhrážala ostrihaním vláskov. Vždy mi sľúbi, že si ich trhať nebude a ráno sa mi chce potom pri tom pohľade plakať. Včera aj dnes som si k nej ľahla keď zaspávala a ráno zas ☹ Neviem, či si ich netrhá počas spánku nejako podvedome, lebo asi 2-3krát k nej utekám, keď zo sna niečo kričí... Už fakt neviem. Stretli ste sa niektorá s tým???
@ejka3 z toho si nič nerob, je piatok a to len nejaká "nevybúrená" - (slabé slovo, keďže už založila aj otázku s témou, že nôže mať sex?...myslím, že už je aj tak tá otázka zamknutá😀) ... školáčka, alebo puberťáčka vypisuje a vééééľmi sa chuderka nudí ... asi je nemá kto opeľovať, že @včielka
...k tvojmu problému, zatiaľ som sa nestretla s niečím podobným, ale je možné, že takéto správanie má možno nejaký psychický podtext...niečo podvedomé... (nechcem hneď písať, že trauma, alebo niečo také, ale z môjho laického pohľadu je to možné....pre deti môže byť aj nejaká pre nás "banálna záležitosť" ťažko "spracovateľná" v ich mysli a potom to podvedome dajú najavo takým zvláštnym a nepríjemným spôsobom...)
skús sa poradiť s pediatričkou, možno ťa pošle na nejaké vyšetrenie, alebo ti poradí, čo robiť ...
ahoj ejka, napadlo ma len v suvislosti s tym krikom pocas spanku, ci sa niecoho neboji (o com mozno nevies), moj syncek (rok a 4 mesiace) velmi krical zo sna - az po nejakom case som zistila, ze ma strach z niektorych reklam v telke (inak ich miluje 😉 ) a ked sme mu to obmedzili, tak sa naozaj upokojil a spinka spokojne ......
... ale mozno to naozaj treba riesit s odbornikom a nenechat to "rast" .....
@ivett1 Veď už sa chystám aj k doktorke 😒 Zatiaľ som tomu dávala čas a dúfala, že to prejde. Aj staršia sa tak upokojovala. Keď zaspávala, krútila si vlásky nad uškami a keď sa jej ich podarilo vytrhnúť, skrývala ich... Ale dlho ju to nebavilo 😉 Len pri malej sa mi to už vidí dosť dlho. Zisťovala som aj v škôlke či sa niečo nestalo. A nič, doma tiež nič. Na súrodencov nemá prečo žiarliť, jej sa venujeme stále najviac ☹
Som zvedavá čo povie doktorka 😒
@la_bambulka Ako si prišla na to, že sa bojí reklám? To moje, to je také šidlo. Nebojí sa pokiaľ viem ničoho. Ale vždy v noci, keď ju pochytí nejaký záchvat a začne vykrikovať, pribehnem a povie, že jej Barborka ( staršia sestrička ) robí zle. Že jej trhá vlásky... Izbu síce majú spoločnú, ale Barborka vždy spí. Tú zas len tak niečo nezobudí 😒
Nedá si vysvetliť, že jej vlásky nik netrhá, že to ona sama ☹
ejka3 vieš, najprv sa pri niektorých reklamách smial alebo pozeral na ne s otvorenými ústami 🙂 a pri niektorých sa hneď bežal schovať ku mne alebo k tatinovi alebo vydal taký zvuk, akoby chcel plakať, tak sme mu to nedovolili pozerať a naozaj sa to zlepšilo ....... A staršia sestrička neťahá mladšiu za vlásky cez deň? napr. pri hre alebo keď sa pohádajú, nevšimla si si?
@la_bambulka ďakujem ti za rady. Tak hádam je to už všetko za nami 😉 Už asi 5 nocí nič, tak som šťastná jak malá. Ono je to asi všetko so všetkým spojené. Minulý rok mi zomrel ocino a hlavne staršia to dosť zle znášala. Mala zlé sny, nechcela sama spávať... dlho sa to všeliako ťahalo a nakoniec keď potrebovala večer alebo v noci niekoho cítiť pri sebe, tak natiahla ruku a chytila malú za hlavičku. Ona si to asi zle vysvetlila a ak sa jej v tej chvíli tiež niečo zlé snívalo, už to bolo.
Tak ale dúfam, že to vydrží. Za každú pekne prespinkanú noc a ráno bez vláskov na vankúši, kreslíme spolu bodíky a potom pôjdeme na nákup 😉
@ejka3 to mi je luto, musi to byt naozaj tazka zivotna situacia, ja mam este obidvoch rodicov, tak len tazko to dokazem naplno pochopit .... za deticky sa tesim s Tebou 🙂 , niekedy su to naozaj malickosti (to chytenie za hlavicku), ktore dokazu zanechat v deturencoch stopy. Zelam Ti vela radosti a uz len pekne prespinkane noci 🙂
ano la bouche