Ahojte, syn ma 3 roky a ploche nohy, nozicka mu tak akoby padala do stredu. Dnes sme boli u ortopedicky a ta povedala, ze mu treba specialne na mieru ortpedicke papuce, ktore bude v skolke nosit, doma stacia take ako mal doteraz (nosil Ciciban, tie su take trocha pevnejsie a maju aj vyvysenu klenbu). Na von zatial stacia normalne topanky ale tiez by mali tu klenbu aspon trocha drzat. Teraz mame ale topanky ktore su uplne ploche vnutri.
Co viem, tak protetika ma taketo topanky, ale teda ten vyber tam nie je ziadny zazrak, chlapcenske maju povacsine v takej (podla mna) skaredej modrej, sandalky sa mi tiez nepacia. Jasne, ze ak nebude nic lepsie tak kupim aj take (a min jedny/dvoje sa tam daju vybrat), zdravie je dolezitejsie nez vyzor, ale keby bola nejaka ina znacka, kde by boli tie topanky krajsie tak by to bolo super. Viete o niecom? Dakujem.
@alex2019 na toto budú asi rôzne názory ale môj syn má ploché nohy , bude mať 4r, od 3r majú nárok deti na vložky na mieru , vraj najlepšie možnosť, do teraz nám bola odporúčaná protetika topánky aj papuče ale nie barefoot rada,klasická s klenbou, tieto topánky nezávisle od seba odporúčal ortopéd a 2 fyzio,čiže ja kupujem klasické protetiky s klenbou a teraz ideme na tie vložky,tie už budem dávať do hocijakých topánok,plus neviem ako ti povedala ale plochu nohu len vložky neopravia ,treba cvičiť,my sme chodili rok, teraz som to musela zrusit,nedá sa mi, doma som urobila na rohozke taký semzomotoricky koberček, inak ja som tiež pozerala a čítala otej barefoot rade ale mne teda ozaj bolo povedané že nie,ak topánky tak pevne a potom radšej chôdza na boso po roznych povrchoch
@didi2102 o tom chodeni po nerovnom nam hovorila samozrejme.. ze v lete po trave, kamenoch..a ake cvicenia? niekam ste chodili? a este ak sa mozem spytat (a teraz nechcem rypat tak to prosim tak neberte), my tiez mame taky mini kobercek na ktorom je kadeco, ale realne kolko by po tom muselo dieta chodit aby to malo nejaky efekt? fakt to moze pomoct?
@alex2019 my sme chodili cvičiť do nemocnice pod rehabilitačné oddelenie a plus sme chodili ku sukromnej fyzio, cviky cca rovnaké , podstata bola posilňovať brucho a chrbticu a naťahovať svaly na celých nohách a vlastne na samotnú nohu cviky boli len to chodenie lebo také malé.deti ešte veľa veci nedokážu , ja mám jeden dlhší v obývačke nonstop, druhý v spálni,keď lieta po dome prebehne cez to, v podstate má jeho výroba toho dlhého stala 10€ tak prečo nie, ale cvičenie stačí denne napr 10min radšej 10min poriadnych ako hodinu o ničom ale ozaj išli o posilňovanie celého tela
A či to má.efekt ten koberec neviem ale keď.ma bolia nohy aj ja po ňom prejdem a ako keby sa mi uvoľní chodidlo ale musí to by kombi všetkého no
A orto vložky nepostacia?
@zorkahorka tie vobec ortopedicka nespominala, zajtra tam zase idem, mame ist aj na zameranie kvoli tym speci papuciam tak sa opytam.. v kazdom pripade asi je dobre aby cela ta topanka bola pevnejsia, tj asi daco ako protetika ma viacero vyhod.. prave pozeram a daco tam asi vyberiem..
@alex2019 no len logicky...keď bude topánka pevna, tak ako bude noha pracovať? Teda topánka ju bude len "držať" a svaly budú naďalej slabnúť...čiže toto podľa mňa vôbec nerieši situáciu...
Skôr by som nasla dobrú fyzio, nech zhodnotia problém, najčastejšie problém so stredom tela, správnymi cvikmi sa dajú ešte nôžky doloriadku...ale tým, že ich bude držať papuča/topánky veľmi nie
My sme boli včera so 7 ročným, tiež ploche nohy 🙈 protetiky nosí od malička ale žiaľ ta vložka v nich nebola dostatočná na to aby to urobilo požadovaný efekt a tak dostal špeciálne vložky na mieru. Tiež ideme dávať robiť v protetike, lebo tam mame známeho. Čo mi viac krát spomínal keď robí aj detské topánky na mieru, rodicia si môžu vybrať aj farbu, štýl, prevedenie. Naš malý začal behať veľmi skoro a tak mu vyrobil topánočky ešte kým bol úplne malý, dodnes ich mam odložené, také krásne topánočky ako sú tie nemal nikto iný, práve preto že boli na mieru len pre nás robene 😁 ortopéd nám tiež napísal rehabilitácie, zakázal chodiť na boso po plávajúcej podlahe/koberci, pouzivat barefoot 🙈 ale odporučil behať na boso po záhrade, piesku, kameňoch... Aj známy z protetiky napr. Neodporucal kupovať barefoot, aj keď som chcela, lebo vraj to nohe netvorí klenbu, len sa noha časom "rozplackne" alebo ako to povedať a napr. Ženy/dievčatá ktoré nosia barefoot majú obrovský problém nosiť neskôr lodičky, lebo sa noha nevyformuje tak ako v pevnej, pripadne vložkou upravenej obuvi.
@rhodesian ten barefoot ja tomu tiez uplne nerozumiem, mame aj mladsieho, ma teraz 10 mesiacov a rozmyslam ake topanky mu kupovat a teda zase raz neviem. Tu kde byvame je predajna s barefoot obuvov a vbela ludi tam chodi, vela deti tu nosi mnapr Froddo topanky tak aj nad tym som uvazovala ale trocha sa bopjim lebo presne toto som aj ja pocula, ze potom maju decka velmi siroke nozicky.
@didi2102 uz sme sa pytali a ze nakolko mame predpisane papuce tak vlozky nam uz lekarka nepredpise ale ze si mame sami kupit tak mu teda asi dam vyrobit na mieru rovno spolu s tymi papucami. hlavnr som ale zvedava ci to bude chcioet nosit lebo aj ucitelka v skolke hovorila ze to u deti nie je velmi oblibene a ze by sme ho najprv dom a na to mali zvyknut
@alex2019 pozri DD step maju aj barefoot radu ale aj take trochu pevnejsie s klenbou