Zdravím. Prosím, poraďte mi aké topánky (aj papučky) vybrať dieťaťu a kde. Ja v tom úplne tápam. Dcérka začína chodiť a na jeseň aj do kočíka už by bolo dobré aby mala. Ďakujem za poradenie.
@veronikas30 Dietatu sa kupuju prve topanky az ked chodi S ISTOTOU 6-8 tyzdnov, idealne tri mesiace. Do kocika ziadne topanky nepotrebuje a uz vobec nie, ked zacina len teraz chodit.
topanka by mala byt dlhsia o 1,2-1,5mm nez chodidlo. postavte ju na papier a tak nakreslite na papier aku dlhu ma nohu, musi stat, lebo ked to zmerate ked sedi/lezi, chodidlo je kratsie. najlepsie je ist skusit do nejakeho obchodu, lebo nasa mala velmi vysoky nart, obula tak jednu topanocku z desiatich. a hej, do kocika som nedavala nic, aj tak ti ta topanka potom zaspini cely kocik ked v nej uz beha von, obula som ju vzdy ked som ju na kolenach isla polozit na chodnik. a hej, kludne bazarove, u nas topanky vydrzali v poradi prve dva tyzdne (neviem ci som zle merala alebo ozaj vyrastla), druhe mesiac, tretie mesiac. a 90 eur v keli. a barefoot podla mna byt nemusi, ide zima, zem bude studena, normalne sme davali beznu topanku, s tym ze doma chodi zasadne bez papuciek - nemame studene podlahy.
Ja idem kupovať do kočíka tiež asi protetiku a ponožky. Nestačia to mam skúsenosť od dcérky už mala nohy ako žaba stale
@yanni ďakujem za poradenie 🙂
Ďakujem za poradenie všetkým 🙂
@veronikas30 na doma existuju capacky... kozene, perfektne... my sme mali na zimu riadne kozusinove, len pred 9 rokmi boli ine obchody, takze neveim kde to teraz predavaju 🙂
Ked uz chodi tak protetiku alebo slovobuv, idealne skocit do predajne a skusit velkost, slovobuvky vies kupit na ich stranke a tie pidi velkosti sa daju kupit aj z druhej ruky ked neboli nosene len v kociku, pripadne protetiku vyskusas v predajni aby si vedela velkost a kupis aj v eshopoch ci cez kobika alebo predajne typu mshop ;) hlavne prve si vyskusat lebo kazda nozicka je ina aby si vedela ktory model/typ bude pre tvoj poklad tym naj
@jajka71 Tak ale to je iny pripad. A zase objednat sa da naraz aj viac kisiel a modelov a aj znaciek a poskusat doma. A co nepasuje vrátit. V dnesnej dobe to uz nie je vobec problem. Moje deti napr. nosia len barefoot.A tie su zastupene v predajniach minimalne. Cize, co sa da poskusame v obchode a ked nie, objednavam a skusame doma.
@veronikas30 podľa typu nôžky - dĺžka, šírka, výška priehlavku ... ja kupujem okolo 1,5cm dlhšie ako má nôžku väčšinou nejaké barefoot (protetika, dd step, froddo, ... ) ... topánky do kočíka v pohode aj cez bazárik, lebo to bábätká nezničia kým reálne nechodia