Topánky pre dcérku, ktorá začína chodiť

veronikas30
2. sep 2020

Zdravím. Prosím, poraďte mi aké topánky (aj papučky) vybrať dieťaťu a kde. Ja v tom úplne tápam. Dcérka začína chodiť a na jeseň aj do kočíka už by bolo dobré aby mala. Ďakujem za poradenie.

dzejsik
2. sep 2020

@veronikas30 podľa typu nôžky - dĺžka, šírka, výška priehlavku ... ja kupujem okolo 1,5cm dlhšie ako má nôžku väčšinou nejaké barefoot (protetika, dd step, froddo, ... ) ... topánky do kočíka v pohode aj cez bazárik, lebo to bábätká nezničia kým reálne nechodia

yanni
2. sep 2020

@veronikas30 Dietatu sa kupuju prve topanky az ked chodi S ISTOTOU 6-8 tyzdnov, idealne tri mesiace. Do kocika ziadne topanky nepotrebuje a uz vobec nie, ked zacina len teraz chodit.

alikal
3. sep 2020

topanka by mala byt dlhsia o 1,2-1,5mm nez chodidlo. postavte ju na papier a tak nakreslite na papier aku dlhu ma nohu, musi stat, lebo ked to zmerate ked sedi/lezi, chodidlo je kratsie. najlepsie je ist skusit do nejakeho obchodu, lebo nasa mala velmi vysoky nart, obula tak jednu topanocku z desiatich. a hej, do kocika som nedavala nic, aj tak ti ta topanka potom zaspini cely kocik ked v nej uz beha von, obula som ju vzdy ked som ju na kolenach isla polozit na chodnik. a hej, kludne bazarove, u nas topanky vydrzali v poradi prve dva tyzdne (neviem ci som zle merala alebo ozaj vyrastla), druhe mesiac, tretie mesiac. a 90 eur v keli. a barefoot podla mna byt nemusi, ide zima, zem bude studena, normalne sme davali beznu topanku, s tym ze doma chodi zasadne bez papuciek - nemame studene podlahy.

dzejsik
3. sep 2020

@alikal určite si chcela napísať 1,2mm? 🙂 milimeter je pre rastúcu nôžku málo, nadmerok by mal byť aspoň 1 cm pri novo kupovaných

dominka63
3. sep 2020

Ja idem kupovať do kočíka tiež asi protetiku a ponožky. Nestačia to mam skúsenosť od dcérky už mala nohy ako žaba stale

veronikas30
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikas30
autor
3. sep 2020

@yanni ďakujem za poradenie 🙂

veronikas30
autor
3. sep 2020

Ďakujem za poradenie všetkým 🙂

alikal
3. sep 2020

@dzejsik jaaaj, jasne ze preklep, malo tam byt cm

simca06022011
3. sep 2020

@veronikas30 na doma existuju capacky... kozene, perfektne... my sme mali na zimu riadne kozusinove, len pred 9 rokmi boli ine obchody, takze neveim kde to teraz predavaju 🙂

jajka71
4. sep 2020

Ked uz chodi tak protetiku alebo slovobuv, idealne skocit do predajne a skusit velkost, slovobuvky vies kupit na ich stranke a tie pidi velkosti sa daju kupit aj z druhej ruky ked neboli nosene len v kociku, pripadne protetiku vyskusas v predajni aby si vedela velkost a kupis aj v eshopoch ci cez kobika alebo predajne typu mshop ;) hlavne prve si vyskusat lebo kazda nozicka je ina aby si vedela ktory model/typ bude pre tvoj poklad tym naj

yanni
4. sep 2020

@jajka71 Noha sa vyvija. Cize nie len prve vyskusat ale aj druhe, piate, dvadsiate. To ze teraz pasuje tato znacka, tento model, neznamena, ze pri dalsej velkosti to tiez tak bude.

jajka71
4. sep 2020

@yanni ano, chapem, ale je vzdy lepsie skusit, ale ja mam dcerku autistku ist do predajne skrz coronu viac ako scifi, ma modely, ktore toleruje, sadli jej tak mupujem co ma rada vo velkosti, ktoru potrebujeme ;) ked je moznost vyskusat, je to vzdy lepsie ale nie vzdy sa da ;)

yanni
4. sep 2020

@jajka71 Tak ale to je iny pripad. A zase objednat sa da naraz aj viac kisiel a modelov a aj znaciek a poskusat doma. A co nepasuje vrátit. V dnesnej dobe to uz nie je vobec problem. Moje deti napr. nosia len barefoot.A tie su zastupene v predajniach minimalne. Cize, co sa da poskusame v obchode a ked nie, objednavam a skusame doma.