Ahojte. Moj syn sa narodil s blond vlasmi, no obaja sme tmavovlasy. Rovnako nemá ani obočie, ma ho úplne blond. Myslite, že sa mu to ešte zmení?? Ďakujem za odpovede 🙂
@nazara1712 ja som ešte ani nevidela blond vlasy hned po pôrode, všetky deti sú buď bez vlasov alebo ich majú tmavšie a až potom sa zosvetlujú..😉 a napadlo ma, nie je náhodou "albín" - neviem ako sa to volá odborne, a čo na to lekár?..
@nazara1712 ste nositelmi recesivneho genu od vasich rodicov.
Okrem toho, moj svagor bol ako dieta uplny blondak a casom mu stmavli do spinavej blond.
@zuzipolo ja nie no manžel aby ho nevymenil 🤗😁 ďakujem za odpoved
@lacibo nie nie je albín, je úplne v poriadku len ma proste veľmi svetle vlasky na to že sme obaja úplne tmavovlasy
Ja mám od prírody čierne vlasy, ale do cca 1 roku som bola blondína, potom mi postupne tmavli vlasy :D takže možné to je, aj sa to deje 🙂
@nazara1712 nie,vážne mu ešte môžu stmavnúť vlasy 🙂 keby si videla moju malú,keď sa narodila tak vyzerala s tými čiernymi 2-3cm vlasmi ako cigáň a my sme obaja bledý,ja sa ani opáliť neviem :D aj teraz má viac vlasov ako niektoré dvojročné deti..po kom netuším..koľko má malý?
@zuzipolo maly ma ešte len týždeň, no ja mám starosť už teraz 😁🤷♀️
@nazara1712 😂 ešte je dosť možné,že mu všetky vlasy vypadnú :D
@zuzipolo tak som to mala aj ja, vraj som sa narodila ako uplna ciernovlaska, po mamke, potom mi vypadali a teraz som gastanova 😂
@nazara1712 môže sa zmeniť, nemusí sa zmeniť. Ty so svojim manželom nesiete v sebe genofond svojich predkov a ten môže byť rôznorodý. To ešte len bude problém, keď váš syn bude mať povahu po svokre 😎
@nazara1712 My mame obaja hnede vlasy aj oci, a nas syn je tmavy blond s modrymi ocami 😀 a to uz ma 8 rokov 😉 (geneticky je to mozne, z oboch stran mame jedneho rodica s modrymi ocami, takze nie, nie je susedov 😉 ale je fakt, ze sa nam stalo, ze sa niekto spytal po kom ma modre oci 🙂
@nazara1712 moj otec mal cierne vlasy a mama tmavo hnede. Sme 3 surodenci - 2 boli od malinka s uplne bielymi vlasmi (teraz ich maju - brat spinavy blond, sestra svetlohnede - krasne blond vlasy mala asi do 15 rokov). Ja som sa narodila s ciernymi vlasmi a cca od roka som rysava. Zrejme vplyv recesivnych genov - v oboch pripadoch boli medzi starymi a prastarymi rodicmi predkovia so svetlymi vlasmi a jedna rysavka ako ja.
@lacibo moja dcéra sa narodila s blond vlasmi, tak aj to je možné 🙂 foto ešte z pôrodnice. Farba sa jej nezmenila, ani vlasy nevypadali.
@nazara1712 ja si myslím, že mu časom stmavnú, takéto malé detičky zvyknú meniť 🙂 Veď aj očká tmavnú väčšinou neskôr.
Dcera ma ziarivo modre oci, obaja s ex tmavovlasi, zelenohnede oci, dokonca aj nasi rodicia nemaju modre oci, az v tej dalsej generacii (moja babka, dcerina prababka mala sedomodru farbu oci, vobec nie taku aku ma dcera, ale bola modra). Genetika moze preskakovat naozaj rozne generacie. Co sa tyka vlaskov, tieto prve aj tk vypadnu a potom uvidis, zaklad farby vlasov, ktore budu vekom tmavnut/menit odtien...
Nam ako dvom hnedookym, tmavohnedovlasym sa narodila modrooka blondinka. Modre ocka jej ostali, blond sa casom zmenil na spinavy blond a teraz po 11rokoch by som ju prehlasila skor za hnedovlasu. Uvidis ako sa bude menit, dieta proste nezaprie geny rodicov (resp rodiny) 😉
My máme tri deti a každé má inú farbu vlasov a aj iné oči. Ja mám ryšavé vlasy, muž čierne, muž má zelené oči, ja hnedé. Najstarší syn má po mužovi oči zelené a čierne vlasy, ktoré mal ale po narodení svetlohnede. Stredný syn má úžasné svetlomodre oči a svetlorysave vlasy. Už sa nám stalo že niekto sa opýtal či je môj muž jeho otec. Dcérka má zatiaľ také vlasy medzi hnedou a ryšavou a oči má úplne tmavohnedé.
Aj u nás to isté..ja, manžel, dcéra tmavé vlasy a syn krásny blondacik 😊 už sme si veľakrát vypočuli otázky po kom má také svetle vlásky a manžel si už len robí srandu, že však už ho výchova ako svojho vlastného 😂😂😂 ale teraz keď má malý 2 roky, párkrát sme ho ostrihala mám pocit, že mu tmavnu ..
Baby ďakujem za vaše informacie a skúsenosti 🙂 keď podrastie dám vedieť ako sme s vlaskami dopadli 🙂
Moj syn sa narodil tmave vlasky s blond akoby hviezdou 🙂 Volali hoprincezna so slatou hviezdou na cele 🙂 A obocie mal uuuuplne blond, nebolo ho vidno vôbec. Ja som blond a muz tmavy. Vlasky ma syn teraz spinavo blond a obocko tiez.
@nazara1712 Zmeniť sa mu to môže. Moja sestra bola total blonďavá, moji obaja rodičia čierne havranie vlasy, ako prváčka už mala tmavohnedé vlasy. My zase s mužom máme tmavozelené oči, muž také khaki farby, naša malá má nebesky modré oči. Po svokre. Gény sú zaujímavé.
@nazara1712 ja ked som sa narodila som mala dlhe cierne vlasy a tmave oci .. otec sa mami opytal ci som od ciganov 🙏😃( on modrooky blond) mama (zelenooka spinavy blond) do troch mesiacov mi zmodrali oci ale fest a vlasky som zacala mat blond do roku som vyzerala ako kopirak tatka este aj kucerave vlasy po nom som mala 🤣
@an1ta ako u nas. Ja mam hnede oci, vlasy svetlo hnede. Muz zeleno hnede oci, tmave vlasy.
Starsi syn modrooky blondak, mladsi sa potatil ;) tiez boli reci, akeho mame suseda
my sme obaja tmavovlasi, tmavooki a dcerka modrooka blondina - uz ma 7 rokov, tak sa to asi nezmeni 😉
Za albín 😂😂 umrem. To sa ešte zmení moja sa narodila s úplne čiernymi a teraz je blondína 😊 pritom my máme obidvaja tmavé hnedé
Moji rodicia su tmavovlasi mama hnede oci, otec modre , ja som blondina modre oci , svetle obocie aj chlpi, uplne normalne....co stresujes
@nazara1712 moja dcéra sa narodila s hustými čiernymi vlasmi (ja mám svetlo hnedé,muž špinavý blond) a akože čo?momentálne má osem mesiacov a má husté svetlohnedé vlasy a vyrastajú jej úplne blond.vonec to neriešim, samozrejme,že to sa celé ešte zmení.genetika je fakt veľmi zaujímavá vec,tvoj malý môže ostať blonďák po nejakom pra pra dedkovi o ktorom ani neviete..snáď ho nevymeníš ;)