Tipy pre matku počas hospitalizácie - bratislavské Kramáre

29. júl 2023

Ahojte, s dcérkou nás čaká urologická operácia v septembri na Kramároch (ma 2r). Uz mam kúpený tablet s
nahratými rozprávkami, beriem knižky, nejaké hračky do postele, neviem co očakávať ale už teraz mám strach... Bude hospitalizovaná 7-10 dní, ja idem samozrejme s nou. Avšak nemám žiadne info, preto som sa prišla tu opýtať žien, ktoré boli takto s deťmi na Kramároch nedávno, proste v poslednej dobe..
1. Budem na izbe spat s nou alebo ma každý večer pošlú na nejaku inú izbu pre rodičov?
2. Budú nosiť jesť aj mne alebo si mam pokryť stravu sama?
3. Chcem byť pri nej stále aj cez deň aj v noci samozrejme, cez deň to ako vyzerá na takej izbe s inými deťmi a matkami? Sedia na stoličkách pri postieľkach ci?
4. Musím tam byt aj ja v pyžame alebo stačí nejaké domacke oblečenie? - tričko a legíny trebárs?
5. Zíde sa mi akékoľvek info, prosim napíšte mi ak ešte niečo užitočné by som mala vedieť.m ĎAKUJEM

andrejka1974
29. júl 2023

Väčšinou dávajú len roztahovaciu posteľ,ktorú vám dajú večer a ráno si ju zložité,jedlo si môžete aj u nich objednať ale na každom oddelení je kuchynka pre rodičov,oblečenie môžete mať aké kolvek čo vám bude vyhovovať a cez deň tam máte len stoličku

fazulkaaa
30. júl 2023

Su tam aj hernicky, kde sa daju pozicat vselijake hracky, to by som vela nenosila. Tablet je super, zobrala by som si aj pre seba nejaku knihu, serial, sluchatka, maska na oci na spanie, powerbanku, vankus na sedenie. Mne by sa tam najviac hodila nocna lampicka alebo svetielko. Noci su tam tazke, stale niekto chodi budi, rozsvecuje velke svetlo. Skoro rano musis postel zlozit a cely den sediet uz iba na tvrdej stolicke.
Su tam kuchynky, kde su velke chladnicky. Urcite by som si zbalila kavu, keksiky, pasteku, dole su bufety tam sa da celkom slusne prestravovat, staci ked ti obcas niekto donesie nejaku dozicku s navarenym jedlom. Ale jedlo sa da objednat, ze budu aj tebe nosit 3x denne.
Oblecene mozes mat hocico, ale byva tam dost teplo, kratasy, leginy, tricko, papuce aj do sprchy.

fazulkaaa
30. júl 2023

Jaj urcite si nezabudni svoj pribor, hrncek, toaletak, kozmetiku, uterak, pre malu chrumky, kapsicky. Celkom fajn je videopestunka ked sa pojdes sprchovat.

zuzkas81
30. júl 2023

Deti do cca 3 rokov su na babatkovskom oddeleni, kde deti spia v tych mrezovanych postielkach a rodicia maju normalne velku postel, ktore je k dispozicii cely den/noc hned vedla detskej postielky (skladacie postele pre rodicov boli na oddeleni pre vacsie deti). Jedlo sa sice objednat pre rodica da, ale na oddelenie ho pre rodica nedonesu, treba ist po neho niekde do suterenu, preto si rodicia jedlo neobjednavaju, skor vyuziju bufet, kde si odbehnu ked napr dieta zaspi, alebo poziadaju rodica dietata, ktore je s vami na izbe, aby vam ho chvilu postrazil. Plus ja som este dojedala zvysky po dietati, co nedojedlo zo svojej stravy. Jedlo pre rodica je problem, lebo mne napr maly nechcel cez den spat, a nechcela som od neho odbiehat, tak som niekedy fungovala fakt iba na tych zvyskoch po nom a drobnostiach z domu. Hernicky boli inak tiez na oddeleni pre starsie deti, na babatkovskom hernicka nebola, nejake hracky sa pozicat dali, my sme z domu zobrali tasku hraciek, samozrejme aj notebook a pod, lebo tie dni su tam dlhe.

x_mery_x
30. júl 2023

My sme boli raz hospitalizovany, tam bolo oddelenie pre dojcata do 3rokov a tam mohol byt rodic. Ja som mala normalne postel, vedla postielky, je tam.miestot kam.chodia deti papat a su tam hracky, rodic nema narok na jedno :D moje dieta vela neje, tak som dojedala po nom :D bola som normalne oblecene, nebol vtedy na izbe nikto s nami, vsetci boli po jednom, malo nas tam bolo. Ale neviem ako na inych oddeleniach, ja vlastne ani neviem.na akom sme uz boli, vtedy mali spafdol z velkej postele na hlavu

autor
30. júl 2023

Ďakujem baby zatiaľ za info, ešte som sa zabudla opýtať ze ci môžem odprevadiť dieťa na operáciu, jasne nie na sal ale aspoň niekde pred dvere, a počas operácie budem kde čakať? A kto mi príde povedať stav? Ako je to v týchto chvíľach?

simsalabim
30. júl 2023

Ano, treba si kupit jednorazovy oblek v lekarni, zaplatit a mozes byt s dietatom az kym ho odvezu uz utlmene, odprevadit k dveram saly.

zuzkas81
30. júl 2023

Ano, to bola automatika, odprevadila som dieta az pred operacnu salu, kde prisiel anesteziolog a dal mu nejaky oblbovak, a maleho brali na sal uz v takom polospanku, ked nevnimal. mala som info ako dlho bude zakrok trvat a maleho som cakala na izbe - doniesili mi ho teda spat na oddelenie este spiaceho. nasledne sa u mna niekto z lekarov zastavil na izbe a informoval ma o stave.

zuzkas81
30. júl 2023

Ziadny specialny oblek som nemala ani to nik nespominal.