Ahojte máte nejaké super tipy triky ktoré možno niesu take zname a neviete si už bez nich predstaviť život s dieťaťom?Mam úžasne bábätko ale ak by som mohla mat niečo ešte ľahšie poprípade rýchlejšie tak prečo nie😅 má 10 mesiacov hodil by sa mi nejaký trik ako ho “naučiť” prespať celu noc,zaspávať samého,zbaviť sa cumlíka alebo ci je trik len trpezlivosť😅ale aj iné si rada prečítam…ďakujem ❤️
No u nás (dcérk 3,5r) na prespatie celej noci pomohlo až odstavenie od dojčenia…a potom som ju odplienkovala a sme tam, kde sme boli 😅 (teda len skoro, väčšinou je to 0-1 výlet na wc namiesto 3-4x prísavka 😆). Ale na samostatné zaspávanie netuším, spí so mnou v posteli 😂.
Náš prvý spával s nami do takmer 4 rokov. Mal k našej posteli presunúť postieľku a spával v nej. Na kojenie sa budil 3-4 krat. Noc prespal až po odkojeni.
Druhý syn spával od 13 mesiacov v cestovnej postieľke, ten príliš cestoval v posteli, bolo to bezpečné. Odkojila som okolo roka a prespi noc. Typ? Nedávať po odkojeni/um "vodicku,čajik" ako náhradu 🤯 Odplienkovat na noc? Až keď dozreje určitý hormon, dokáže dieta udržať moč vecer/ zobudiť sa a íst na vc. Príde to samo, to neovplyvníš.
prespat celu noc sa podla mna naucit neda, do toho musi dozriet mozog, aby si dokazal naspajat cykly. ved aj mnohi dospeli nespia celu noc nonstop (zobudia sa na wc, precitnu zo sna,...)
ale zaspavat sameho ci oducit od cumla ti pomoze uz spominany lepsi spanok babatiek, ktory ma k tomu prednasky...
Mam 2 rocne dieta a neprespi mi celu noc 😂 vela by si chcela, maj troezlivost
S cumlikom neporadim, nedavala som tak aspon o jednu vec co dieta musim odnaucit menej 👍🏻
@taktotedanie spával mi celu noc keď mal 3-4 mesiace ale potom to bohužiaľ prestalo
Bezne
Neries to
Moje deti mali dudku len na zaspanie. Odučila som ich tak, že na zaspanie dudku dostali, keď zaspali, vytiahla som. Po prebudení, ani pri plači som dudku nedávala. Keď v noci hľadali dudku, mala som ich rozhádzaných niekoľko po postieľke, vždy nejakú nahmatali. Nočník som neriešila, počkala som, kým na to dozrejú po každej stránke a odplienkovanie potom trvalo 1 deň.
@lucy_ms hej aj môj má len pri zaspávaní…tak skúsime tak,ďakujem 😊
Ahoj, prespat celu noc netusim 😁 ale zaspavat sameho - pozri prednasky od lepsi spanok babatiek, tusim ma aj oducenie od cumlika 😊 pozri na IG.