Aj vaše malinké deti sa budia na každý jeden pohyb v posteli?
Prve dieťa som mala velmi citlivé (zvuky,pohyby), prešlo to až po 2,5 roku. Odvtedy ma tvrdý spánok a prespí ozaj hocičo. Prvé mesiace som spávala celé noci bez pohybu, všetko ma bolelo, ale vybrala som si spánok ako pohnutie rukou/nohou či zakrytie paplonom. Ostalo mi to dlho, aj keď sme nespali v jednej izbe. Podvedome sa hýbem veľmi málo a vnímam keď sa aj pretacam/otáčam. Zväčša zaspávam odvtedy v jednej polohe a zobudím sa v rovnakej s tým, že sa pretocim a opäť spím len tak. Zlepšilo sa to oveľa časom, ale už to nie je spánok ako pred deťmi.
Druhé dieťa bolo lepšie avšak čím mesiace pribúdajú, tým to začína byť rovnaké. Dnešnú noc som sa zobudila s tým, že ma bolí chrbát a minútu som váhala, že sa otočím z chrbta na bok. Pretocila, zobudila som dieťatko a opäť sa dostávam do štádia, že sa v noci zobudím a rozmýšľam, či sa mi oplatí pohnúť.
Zaujíma ma, či mám len ja také citlivé deti alebo je to prirodzené pre všetky.
Veď daj bábo do postieľky, nech sa obaja vyspíte a máte vlastný priestor na spanok
Je to normalne a presne kvoli tomuto sme nemohli spat spolu v posteli lebo sa nik nevyspal,malá nonstop hore a ja v krci.do roka spala vo svojej postielke a potom vo svojej izbe.vsetci spokojni,vyspati
Ahoj, tak toto počujem prvý krát v živote, neviem si predstaviť, že by som v noci takto ne-spala, veď si zničíš zdravie - žiadne moje dieťa zo štyroch také citlivé nebolo, a to sme niekedy spali aj všetci natlačení v manželskej posteli 😄 Moje deti spia v pohode aj pri hudbe, telke, hlasnom hovore, dokonca 16- mesačná dcéra sa neprebudí ani na vysávač...Od malička sú takto navyknuté, normálne by som popri nich spala, pracovala, žila...
od mala ucime maleho na "zvuky" - inak sa to v BA, ked byvame na frekventovanej ulici a krizovatke a este aj blizko nemocnice ani neda 🤷♀️ a celkom to funguje ale ano pristihla som sa, ked na teraz koncertnu snuru zlych noci, ze v noci rozmyslam, ci sa pohnem alebo pojdem cikat, len aby sa nezobudil 10006x, bezne ale fungujem normalne a prehadzujem sa, okno idem otvorit/zavriet, maly prespi vsetko
Mam 2 r a 4 m toto mi ani nenapadlo riešiť, ale tak nebudia sa na môj pohyb...
@zmrzlinka2021 nefunguje 😀 spí aj v postieľke ale nezaberá ani to
Malý spí pri mne v manželskej posteli. Ja sa hýbe, manžel tiež, aj chrape, aj sex občas....Vedľa nôh spí psisko, ktorý sa obcas otrasie a ide napiť. Kebyže malý reaguje na všetko tak sa nevyspi. 🤷♀️
Mozno je to pre niekoho ozaj divne, ale pri citani tohto prispevku - akoby o mojich detoch, o nas. Ano, spime v jednej posteli, ano- boli ma cele telo a ano, radsej uprednostnim spanok dietata, aby sa nezobudilo a nezobudil tak druhe dieta. Vcase pred materstvom by mi ani nenapadlo, ze dieta nebude spat vo svojej postielke, ze sa nevyspime.. no ukazalo sa, ze inak nam to momentalne nefunguje a verim, ze je to len obdobie💪🙃
@simona92101 mne to robi aj na zavrzganie postele, staršie dieťatko bol úplný extrém prvé vyše dva roky
@danyelia aj ja žijem pri nich, ale až keď sú väčšie 😅 od tých 2.5r spí tvrdo že aj kričať môžem, prespí celú noc takze tam problém nevidím, že niečo robím zle. Skôr sú také citlivé deti a pri prvom som si myslela že je také babo, pri druhom už začínam mať pocit že sú také všetky deti ale teda asi nie sú 😁
@petamich panecku, ja teda okno by som ani nezavrela, ja keď idem do izby a vrzgne niečo tak je hore hned. Ja mám sama od seba zakázané vstať v noci 😅 pijem tak aby som nemusela na wc ani. Cez deň má spánky v pohode. Spí v nosici aj keď rozprávam, prvú hodinu aj v posteli šume domácnosti.
@ckatka môj keď chrape z únavy, tak zobudí nielen mňa ale aj male... V noci je málokedy doma takže o starosť menej 😀 a keď je doma, vyspím sa horšie a o dosť ...keď je doma týždeň a vyspatý tak nechrape a sú noci lepšie.
@viestta muz sa hýbe, ale tiež sa snaží malo podľa mňa 😀 zvykli sme si od prveho dieťaťa. Ale skôr reaguje na mňa, na muža len hlasné chrápanie a keď sa otočí jak kôň že aj matrac zatrasie 😀 a nie, nebude to tým že spí v posteli. Zobudí sa aj keď spí v postieľke a idem si ľahnúť do postele čo je oproti v izbe ( pospickach, ľahnem a nedycham ani pomaly nech nestane ale len raz sa stalo že prespal 😀 )
@vikmik1 och, takže Niesom sama s týmto ,problémom,, ... Tak už asi len vydržať. Staršie dieťatko spí v izbe jak drevo.
juj par tyzdnov sa nam to teraz deje, od covidu vlastne, ze strasne zle spi, tiez sa zobudi na puknutie clenkovej kosti a spusti...nezavidim ti veru 😃 tiez som preventivne od 16:00 nepila vodu, nepoha napr. biely sum? nam pomohol na silvestra, dala som mu k postielke a pustala relativne nahlas a tym potlacal ine zvuky, ked bol mensi pustali sme si za zvuku dazda sa mne perfektne spalo tiez
@elizabet173 staršie dieťa bolo od troch mesiacoch v druhej izbe (susedná stena) a budila sa na vŕzganie rovnako vždy, o chrápani a existovali pri ňom nebola ani reč. Ako zaspali bábo, ležali sme potichu tiež a čítali si inak by nespalo vôbec. A to sme vyskúšali ozaj všetko. Takže nie, ani to nebola výhra.
Druhé bábo má separacnu, nevydrží ani nevidieť má cez deň, nieto v noci. Častejšie sa budí kým Niesom v izbe ako keď už som potom večer.
@petamich uspavam pri sume, ale pomáha len na to. Po tej hodine ako keby sa budí aj na to.
Ja som astmatik a odrham a kaslem, smrkam. Preto uderom 8.mesiaca putoval v postielke do vlastnej izbicky. Zavrem dvere aby nebol ruseny, zapnem pestunku, donedavna aj monitor dychu a cela rodina sme spokojnejsi a lepsie spime (relativny pojem 😃) menej sa rusime. Stale ho v noci kojim. Nas sa mrvil aj ked som len suchla paplonom. 🙂
Tipujem, ze asi aj svoje tricko si mu uz skusala nechat v izbicke v postielke, co? Och tito nasi separatisti, poznam, mame to cez den tak - ani na krok. 😕
@bashee nie, tricko som nedávala, i keď zaujímavé. Nedávam deťom do postele nič. Nechcem aby som musela odnaucat od hračiek, bez ktorých nevedia zaspať.
A ako ti spinká teraz? Ako často sa v noci budil keď si ho v 8m dala do vedľajšej izby?
A nemoze sa budit prave pre to, ze sa ani nepohnes, nedychas? Ze nie je zvyknuty na bezny nocny suchot? Ze je na take ticho zvyknuty, ze ani muska radsej okolo nepreleti? Neviem si predstavit nehybat sa, uprimne. Manzel aj zachrapka, vrchol je, ked som potrebovala kolkokrat nieco dokoncit, zostala som hore, a v obyvacke mi z pestunky take zvuky isli zo spalne, ze az skakala pomaly, pridem do spalne pocmukat mu tam, chrapanie prestalo, babatko ani nepohlo.
Hlavne si z toho cela az moc v strese a moze sa ti budit prave na tvoj stres, a nie suchot samotny, babatka to citia 🙂
Moj druhy sa budil na kazdy prd ale ze by som sa nehybala koli tomu.. Casom si zvykol a je to o nieco lepsie.
Ja mam dceru cochvila bude mat 2 roky ale od malička je velmi citliva na zvuky.V postielke spavala len ako babatko ked zistila ze sa da spat aj vedla mna tak natlacena na mne zaspi a do postielky ju nedostanem ani preniiest sa neda hned sa zobudi na vsetko.Na zvuky som ju ucila od babatka ale bohuzial sa to neda naucit ked je niekto precitliveli a pocuje aj spendlik spadnut.Npr.ked potrebujem ist wc koniec sveta.Ani zaspavat nevie sama musi byt niekto pri nej a aj poobede ked spi musim jej strazit spanok a lezat vedla nej inak by ani nespala.Ale aspon si ma potesila ze sa to v 2,5 zlepsilo bodaj by.
Dcera spavala so mnou, nemohla som sa ani pohnut, lebo bola hned hore. Ale nie kvoli zvuku, ona potrebovala byt zaborena medzi prsiami/ v podpazusi. Ked bola babatko, prerabali nam komplet celu promenadu, vsade zbijacky na rozbijanie betonu, stroje, ona sladko spala. Syn teraz spava v postielke, na hluk je zvyknuty, zaspi pri nom, co ine mu ostavalo pri 3 a pol rocnej sestre. Aj na dvore v MŠ zaspal medzi vrieskajucimi detmi, kym sme cakali na otvorenie. Tiez opravovali cestu, vsade zbijacky, sladko spinka. Ked idem spat, zmurknem a uz sa mrvi. Ale ja uz viem, ze jemu nevadi konstantny hluk, jemu vadi, ked uz je ticho a do toho nejaky zvuk.
@marzuz89 viem prečo sa budí. Budí sa vyslovene keď sa napr.otocim, zakryjem atď. Akonáhle to spravím tak sa začne mrvit a je hore.
@selest ja mám pocit že horšie bohužiaľ... Neriešila som to nech si zvykne ale už asi mesiac som sa riadne nevyspala . Je možné že idú aj zuby a tlačí to všetko spojené s tým, netuším.
@jenisjenis staršie dietatko bolo ako popisujes, s tým že som ju naučila spávať bezo mňa. Nemohla som si dovoliť ležať vedľa nej kým spí ani večer som nebola ochotná ísť spávať o siedmej. Ale učila som ju to okolo roku, radšej som každú pol hodinu vstala k nej keď sa zobudila a uspala opäť ako tam ostať ležať i keď by to zabralo 😀 v hentom veku to už ale nepreučis, dokáže si vydupat a vyplakať svoje sale má to výhodu že si oddýchneš 🙂 áno od toho 2.5r sa jej to krásne zlepšilo a nezobudili ju nič, ani mladšie bábo neskôr. Je to práveže u nás naopak, staršie dieťa budí mladšie 😁😅
@elizabet173 to som písala o staršom dieťati a za ďalšie, zaspáva pri hudbe ako som už spomínala. Máš guľu že vieš, kedy má moje dieťa separacnu?
Predtým ako začneš niečo komentovať tak si prečítaj podstatu príspevku.
pýtala som sa mamičiek, na skúsenosti. Ty si nenapísala ani skúsenosť ani podstatnú vec pre mňa takže zbytočne bol tvoj premarneny čas. Nechápem túto inteligenciu na koníkovi, ak sa nemám ako k čomu vyjadriť, tak sa NEVYJADRUJEM. Nauč sa to, veľa času získaš.
Ja zažívam niečo podobne. Dcérka bude mat rok, spi s nami v posteli, dojčím ju a neviem si ju predstaviť prekladať do postieľky, lebo by sa hneď zobudila.
Ono záleží v akej fáze spánku je.. niekedy sa hýbem, otváram okno, znížim kurenie... ale niekedy, keď sa napapa, len čakám dokym normálne zaspí, aby som si mohla nájsť polohu, ak nevydržím pohnem sa a ona sa prebudí, zas musím dať prsko a takto to pokračuje. Občas zaspim bez toho, aby som si našla pohodlie, potom som dolámaná. Najhoršie je to asi nad ranom, vtedy ma ozaj ľahký spánok. Rozhodujem sa, či si nájdem nejakú lepšiu polohu a ešte si pospím, či ostanem nehybná a už si kvôli nepohodliu nepospim, ale ona áno, či sa pri suchote zobudí a nebudeme spať ani jedna… no hruza. Zvažovala som aj cumlík, i keď som velmi proti, no v takejto situácii mi bolo už jedno, no nechce ho 😆
Ale rastom, vývojom sa to stále mení, aj podľa toho aky mala deň, či začína lozit, chodit…
Najviac mi pomohlo sa s tým zmieriť, vyrovnať sa so skutočnosťou, že je to skratka tak, menej to riešim, som viac psychicky v pohode, viem, že to aj ini maju rovnako..
Popravde viac informácii by pomohlo.. aké staré je babo, či dojcis, koľko krát v noci, či spinkate spolu, ako potom uspavas, či ma cumlík…