Televízor pri bábätku

10. jan 2022

Ahojte, myslite že je okay pozerať televízor pri novorodencovi, keď je televízor vo vedľajšej miestnosti, s tým že sú tie 2 miestnosti spojené, ale rozdeľuje ich taká nižšia stena, čiže priamo na bábätko by televízor nesvietil, ale tie vlny sa nebudú odrážať od stien? Neviem ako to funguje, a nerada by som negatívne ohrozovala bábätko.

domireb
10. jan 2022

Za mňa tv pri bábätku nie. Zblbne to dieťa úplne od malička. Ak mať podmaz v pozadí, tak rádio, ale nie TV. A "vlny" nie sú to, čím mu TV uškodí.

zuzkaa1991
10. jan 2022

Moja mala je od narodenia pri Tv a neriesim je zdrava a ma skoro 4r. Aspon nie je zavisla na tv jak ine deti berie to samozrejme ze tv ide nam ide ako podmaz radio nemame ;) ak náhodou ide jej rozprávka popozera a ide dalej rkbit svoju činnosť

h2
10. jan 2022

@domireb Autorka to nemyslí tak, že by TV sledovalo dieťa. Ale či môže ona, napríklad keď dieťa spí.
Autorka, nemyslím si, že by z televízora vychádzali nejaké škodlivé vlny.

dominidi
10. jan 2022

Ak sa obavas vln tak by si musela uplne vypnut wifi, mobil a ak zijes v bytovke aj poprosit o to susedov a a samozrejme zohladnit blizkost vysielaca.

andrea_82
10. jan 2022

My sme televízna domácnosť, TV ide ako podmaz takmer celý deň. A syn je zdravší ako netere, ktoré mali TV zakázané pozerať.

stanislavicenka
10. jan 2022

Myslim, ze sa celkovo obavas pozornosti toho dietatka, a dobre robis.
Telka, ani ako podmaz nie je ok pri dietatom, detoch. A nie je to tak, ze si to nevsimaju, a robia si svoje, podvedome, aj periferne to vnimaju, a nici to pozornost. Mam dve deti, telka u nas nejde, vecernicek, ked ten nedje, nejde cely den, a nikomu to nechyba

autor
10. jan 2022

@domireb mňa zaujíma či to škodí keď dieťa spí 🙂

@h2 nikde sa neviem dočítať o škodlivosti vĺn, všade píšu iba o škodlivosti keď dieťa pozerá tv :/ viem že modré svetlo škodí, ale ozaj neviem ako to je pri spaní…

@dominidi bývame v dome, a áno aj wifi sa mi zdá ako určitý problém, preto sa snažím eliminovať aspoň tv, ale občas by som rada zrelaxovala pred tv keď dieťa spí..

@stanislavicenka nechcem aby bolo moje dieťa závislé od tv, mám ešte malé bábätko a veľa spí, rada by som si občas pustila počas voľného času tv, len nechcem uškodiť ..

domka222
10. jan 2022

Však nepozeráš do mikrovlnky

nairia
10. jan 2022

podla mna pokial dieta priamo nepozera tv, to nevadi, to by si fakt musela ist byvat niekam, kde nie su mobily, vysielace atd. ja mam 3m babo a jedine, na co dbam je, aby na tv nevidela z nijakeho uhla (snazim sa tomu vyhybat, nie vzdy uplne sa to da). zakazujem to aj rodicom a svokrovcom, aby dieta nedrzali tak, ze pozera na telku, ked uz musi bezat zapnuta 🙄 skoro ma vykotilo, ked som ich raz nechala, po pol hodke sa vratim a decko s nimi cumi na telku, to bol tajfun! do cca pol roka sa detom vyvija zrak a teda snazim sa vyhybat telke, displejom mobilu a podobne. este sa nacumi do monitorov habadej, nehovoriac o tom, ze tie mihotajuce sa obrazy oni velmi citlivo vnimaju a nasledne aj spracuvaju v tej ich nervovej sustavicke, za den ma dost podnetov aj bez blikotania.

autor
11. jan 2022

@nairia v rodine mám chlapca ktorý od narodenia bol pri tv skoro nonstop, už keď začal viac vnimat tak na tv pozeral doslova hodiny, od rana do poobedia úplne bežne, jedol pred tv, hral sa pred tv, spal,.. ani nie 2 ročný mobil vlastný do ruky a potom ten nonstop + tv pustená.. tomu sa chcem vyvarovať ..

nairia
11. jan 2022

no presne toto su tie veci, ze rada by som sa tomu vyhla aj ja, je najjednoduchsie takto dieta zabavit, ci uz mobilom, tv, alebo tabletom. ale radsej by som dieta viedla k tomu, ze sa zabavi aj s kuskom spagatu ak musi... zvelicujem, ale ide o princip, ak mi rozumies. a teda zopakujem aj ten vyvinovy rozmer, spracuvanie informacii a zrakovych podnetov. ani dospelym neodporucaju cumiet do mobilov pred spanim, co uz len pre take male deti mozu tieto celodenne davky robit...

domireb
11. jan 2022

Tak takto potom nie. Modre svetlo skodi zraku, vyvoju,ked naň pozeráš priamo, teda na telku, do mobilu. Horšie su wifi, mobily ale dnes sa tomu nevyhneš, fakt niekde do ruskej tajgy, aby sa tomu človek vyhol. Ak bude bábo nemať telku tak, aby za ňou otáčalo hlavu, tak je to fajn. V dobrom závidim, že si ju vieš pozrieť, ja pozerám seriál po 10 minútach aj 4 dni. Ale nevadí, pred malou sa snažím nebrať mobil do rúk - inak to, ako deti čumia nonstop na telku, to som videla teraz na návšteve, 3 chlapci, vývojom pozadu, ani rozprávať poriadne nevedia..

tianna
18. jan 2022

Úplne v pohode. My sme nemali pri 1. dietati ani na výber ak sme teda nechceli po tme sedieť a pozerať do stropu v jesnoizbaku.. 😂