Ahojte dievčatá, chcem sa opýtať a poradiť ohľadom zaspávania. S malou sme vo faze, že kojenie a zaspávanie na prsníku nám veľmi nefunguje. Ona si cucká zaspinká ale potom si potrebuje odgrgnúť a vtedy sa mi prebudí. Ak ju nenechám odgrgnúť prebudí sa aj tak, keďže si potom sama pregrgne, vygrcká sa a ju to úplne zobudí. Začala som jej dávať cumlik. Ten ju ukľudní a v zásade zaspí, niekedy spí dlhšie ale často keď ju idem skontrolovať či spí zistím, že cumlík má ale oči má uplne dokorán. Neplače, a zistím to len takto. Pritom viem že bola unavená tak nechapem, ako to že vlastne nespí. Neviem či ju mám nechať tak, alebo skrátka vybrať z postieľky, alebo čo vlastne. Viete mi poradit?
To sa stáva aj cez den, ale aj po uložení na večerne spanie.
Taktiež celkovo je spánok u nás taky vselijaky. V kociku spi dobre, v zasade aj v druhej polovici noci sa budi len na kojenie ale vtedy po kojeni a odgrgnuti spinka, len niekedy sa uplne prebudi a musime uspavat dlho nanovo. Ale poobedne a vecerne ukladania su casto taketo. Je mrzuta, nosime ju uspime, ale ona vsetkym prelozenim/zmenou sa budi opat. Takze aj keby som ju mala v satke po prelozeni by sa mi opat zobudila. Takze aj s takymi zmenami mame problem.
no ja nedoporucujem nechat trosku vyplakat pretoze sa moze tak rozhodit ze uz nebude ani vediet preco place.a budes mat problem ju utisit ..ja som mala vyjodu v tom ze malu som uz nemusela nechat odgrgnut chvilu sme fungovali tak ze som ju davala odgrgnut dlho to trvalo ona sa prebrala a musela som ju uspavat ale kedze tvojej sa aj grcka tak to potrebuje to s tym nic nespravis ...my sme preto zacali s malou aj spavat aby sme ju nemuseli nanovo uspavat...a cez den som ju nonstop satkovala cele spanky lebo som ju odviazala a bola hore a uz nic nepomohlo....ale babatkam sa to meni...po stvrtom mesiaci uz bola vyklopitelna a ucicikovala som to ze pokracovala v spanku ale musela som pri nej lezat...pohla som sa a bola hore..je to prve dietatko tak sa dalo tak fungovat..potom bola uspatelna na ciciku v 8 mesiaci a mohla som si aj odbehnut...na nocny spanok po okupani do 4 mesiaca sme ju davali do ulitky citala som jej rozpravku a zaspala na ciciku..
Nas ked nechcem jeden cas zaspavat na mliecku,uspavala som v manduce,nas mal inak tiez take ze nespal ale pozeral do blba 😊 proste sa zapozeraval do okolia.mne manduca veelmi pomohla pri spani cez den..ono to zaspavanie sa potom vratila na mliecku a trvalo dlho 😃
Este niektore maminky vyuzivaju fit loptu..z manduci som skladala opatrne pripadne som neskladala ale sadla a citala som si,alebo hned ked som zlozila som ponukla mliecko a on sa uspal naspat...ale tiez sme mali take obdobia pokus omyl...silno drzim palce nech opat spinka v klude
@bazinkab Ja som si kazdu dceru naucila na zaspavanie tak, ze som ju polozila do postielky a drzala za ruku - zabranilo to prevalovaniu a budeniu, plus som vzdy pri nej. Plus ked dieta zaspi, staci vytiahnut ruku (zvycajne pockam, kym sama pusti 🙂 ).
Takto to fungovalo od zaciatku, ked prestali mat tie novorodenecke fazy spanku, ze zaspali kdekolvek kedykolvek. Vyhodou je, ze som ich nenosila pri uspavani, nebolo treba robit nejake cirkusy a nenaucila som si ich na ziadne pomocky, ktore treba ked sme niekde mimo domu.
@bazinkab ak je v takom stave,ze je tichucko, nechala by som ju tak,aby zaspinkala sama. To je idealny stav pre teba. Tym,ze tam chodis a asi sa jej prihovaras,ju podla mna zbytocne.budis.
P. S. Moja od roka si vymyslela,ze cez den na prse zaspavat nebude. Hladala som,teda ako. Nuz.. Zistila som,dat ju do kocika,zaspievat a nechat ju. Neplakala,tak som ju nekontrolovala. Najskor po pol hodine.
@bosoriak boze to sa mi vobec nestalo ze by mi dieta kdekolvek kedykolvek zaspalo :D ako tu vela fotiek rozne pozy ..pod stolom..atd...to zalezi aj od dietata ...nevravim ze pri druhom budem znova uspavat vsemozne...ale nasa potom po prichode z porodnice mala aj vecerne trojhodinove koliky tak satka vyriesila aj toto
U nas sa osvedcila plienkova metoda, plienku dam ku hlavicke, aby mala nevidela okolity svet a hned zaspala. Ak nespí, ale neplače, tak nevyberaj z postieľky a ak aj plače, nemusíš okamžite vyberať.
vdaka baby.no ona pozera pozera ale nezaspi (neprihovaram sa jej iba od dveri vidim ze kuka) ale potom vlastne nezaspi vobec a aj tak zacne plakat. najnovsie mame vecerne fazy ze od 6-23:00 nespi, mam ju na ciciku vyzera ze uz zaspala ale nic sama sa prebudi a kolobeh odznova ani satka nepomoze, aj lezim pri nej aj cumlik dam a prosto nic ach jo asi si len musim zvyknut ze vtedy nespi ani za nic. ja neviem. snad sa ale netrapi aj ked niekedy spusti taky rev ze az ale ja ju nejako prosto neviem uspat.hm.
vyzera to ze je preunavena preto sa jej neda zaspat ..telo nieco vyplavuje aby vedelo tahat aj za hranice sil a preto sa jej neda.
Nerozmyslala si nad koliskou v ktorej by si ju ucicikala a mohla by tam zostat spinkat ked ju kazdy pohyb zobudi ? Ked neplace nevyberala by som ju mozno by zaspala sama ...moj sym vzdy ked som ho po hodine uspavania na rukach prelozila do postielky v momente mal oci otvorene tak som potom vyuzivala kocik kym ho to nepreslo v noci som ho uspala na posteli a musela som samozrejme lezat s nim lebo akonahle som sa pohla ze idem prec bol hore ...chodili sme po spickach lebo vsetko ho zobudilo hned ho vsetko zaujalo kazde suchnutie a uz bol hore teraz ma rok uspavanie mi trva 10 minut a s kludom mozem odist a pekne spinka a mozem upratovat zase nie trieskat ani kricat ☺ a spi ☺