Ahojte. Chcem Vás požiadať o radu. Mám taký problém. Synček v novembri bude mať dva roky má strašný zlý spánok. Chodievame spávať ( teda chcela by som aby zabuval okolo ôsmej) ale kým zaspí je aj 22:30. Do nejakej jednej spi. Potom to začne. Časté budenie. Vypije aj tri fľaše čaju. Sem tam chytí počas spánku a zaspávania take nervy že ho nevieme upokojiť aj 10 minút. Hádže sa zo strany na stranu. Od piatej rana o ňom ani neviem buva pekne. Neviem kde je problém. Venovať sa mu venujeme vonka s ním často chodíme. Papa pekne všetko. V priebeh dňa je veľmi dobrý. Šikovný. Zlatý. Ja len fakt neviem vo robiť aby pekne buval. Chodím päť krát do mesiaca aj do roboty. A aj starkovci majú velky problém večer zvládnuť ho. Ďakujem za každú radu a odpoved
Aký máte denný režim?
O 8mej je pre neho skoro - vonku je ešte svetlo
Môže mu byť teplo, môže počas spánku intenzívne spracovávať denné zážitky
Na zaciatok by som urcite zrusila tie 3 flase caju. To nie je dobre. A pred spanim uz len kludove aktivity, spravit si ritualy- kupanie, knizka, pripadne spievat uspavanky a spat. Vecer ziadne obrazovky. Spi ti este na obed? Ak ano, mozno skratit alebo zrusit obedny spanok.
@amelie2017 áno spi. A ta tv s tým trhněe úplne. Pozerá ho veľa. Zjavne je to naša chyba
podľa toho, čo píšeš, je pred obedným spánkom hore 3 hodiny, a poobede kým ide do postele 8h, kým zaspí je to 10,5h. to sa mi zdá veľký rozdiel. Na obed nemá problém zaspať? Ak nie, môže to byť aj tým, že má proste tých podnetov poobede veľa, ťažšie sa mu to spracováva, a preto sa budí. Možno by som skúsila dať ho na obed spať neskôr, aby sa to trošku vyrovnalo, aby bol poobede iba o 1-2 hodiny dlhšie hore ako ráno.
Podla mna je mu neskoro o 8. Aa vidim..ze chodi na obed zas spat strasne skoro.... Pred 11tou nedavaj spat na obed...
@iva2806 tiez sa mi to zda nepomer medzi spankami.mam 2 rocnu dcerku,vstava okolo 6:30,von ideme od 9:00 az do 11:30.obedny spanok ma az od 13tej,skor mi nezaspi.spi cca 2h.a vecer ide spat o 20tej.skus posuvat ten obedny spanok,mne pride ze je preunaveny do vecera
Ako pisu baby, urcite skus posunut ten obedny spanok. Poobede uz je toho asi nanho vela a deti to zvyknu mat opacne, cim viac unaveny, tym horsie zaspavanie.
@iva2806 ahoj, skúsila by som napr. čítať rozprávky keď leží v posteli