Ťažké večerné zaspávanie 7 mesačného syna

lvka
13. júl 2011

Ahojte,
Potrebovala by som poradit. Mam 7mesacneho syna, ktory cez den zaspava sam v postielke bez toho ze by som pri nom musela sediet alebo ho uspavat. Ked ale pride vecer a ma ist spat na nocny spanok uplne znervoznie, kope nozickami a pokial si "neodplace" aspon pol az hodku tak nezaspi. Nepomaha ani ked si k nemu lahnem... Mam pocit ze bez placu nedokaze zaspat... Skusala som ho davat spat skor, aj neskor, skusala som ho kupat uz skor ak tesne pred spanim nepomaha... Cele dni je uplne v poriadku, je to vesele babo, niekedy sa zlosti ale to je vramci normy... V noci spi vo svojej postielke, budi sa dvakrat na kojenie a hned zaspi- nespava s nami... Zda sa mi uz "stary" na koliky.. Ma niekto podobnu skusenost?
Dakujem;)

martina0123
13. júl 2011

skús nechať zapnutú malú lampičku, možno mu vadí tma, keďže cez deň zaspinká v pohode

kaja73
13. júl 2011

@lvka A kedy ho vecer ukladas? Ono takto male babena na noc možu ist spat už aj o 17,30h. Moj dost dlho dobu chodil spavat okolo 18-18,30h.Vobec to nemalo vply na to,že by rano skor vstaval.On sa dlho budil, okolo 6h a bolo jedno ,či som ho uložila o 20h,21h,alebo 18h-skusala som to,ked som si už konečne chcela rano pospat a vobec to nefungovala-žeby spal dlhšie 😒 Teraz chodi spavat okolo 20h-zhruba 2 mesiace.Babena su mnohe vecer už tak pretažene,že nazaspia od unavy.

lvka
autor
13. júl 2011

@kaja73 dakujem 🙂 ukladam ho okolo osmej,alebo o siedmej iba ked uz vidim ze je unaveny, je pravda ze aj on vstava o siestej rano na minutu presne 🙂 s vynimkou poslednych 4 dni, to spinkal do siedmej. Skusim ho ulozit dnes skor a uvidime ako nam to pojde 🙂

lvka
autor
13. júl 2011

@martina0123 ked ide spat cez zaves este presvita svetlo... V izbe nie je uplna tma :(

kaja73
13. júl 2011

@lvka Skus ho uložit najneskor o 18,30,alebo aj o 18 a uvidis.Ale treba vytrvat viac dni v takto skorom ukaldani a až potom uvidis ci to ma efekt. Nam sa takto krasne spanok upravil-samu by ma nenapadlo, tak skoro ho ukladat,ale v jednom fore nam radila spankova poradkyna a toto bola jej rada-davat spat už oklo 18h.Jej syn takto spaval do vyse 2 rokov a neviem či aj teraz nie. 🙂

lvka
autor
13. júl 2011

@kaja73 🙂 super, dakujem, dnes ideme na to a dam vediet o par dni ako to pokracuje 🙂

kaja73
13. júl 2011

@lvka http://weissbluthmetoda.wordpress.com/2011/04/1... tu si o tom niečo prečitaj,aj na pravej strane su este odkazy na clanky.Jedine co sa mi na waissbluth metode nepači,je že ak nezabera toto -uprava spankoveho rytmu-,tak sa pristupuje k vyplakaniu babena-to ja nemusim.Ale inak maju tieto teorie niečo do seba.Nasa poradkyna je z tejto stranky.

lvka
autor
15. júl 2011

@kaja73 dakujem 🙂
No skusili sme to dva dni, ulozila som ho skor ale po polhodine spanku sa zobudil "vyspaty" a potiahol dalsie dve hodky a potom zase poplakal... Dnes mi tak napadlo, co ak papa az moc? Dnes ma presne sedem mesiacov, na desiatu obed a olovrant ma prikrm a medzitym kojim, v podstate sa da povedat ze nie je bez jedla dlhsie ako dve hodiny...

kaja73
15. júl 2011

@lvka Inak nam sa veeelmi pokazil spanok po druhej hexe v 6m,maly sa zacal v noci budit aj 20 krat so strasnym placom. 😢 Tiež za tym možu byt zubky,separacna uzkost,ci privela zažitkov z dna.Tažko povedat.Ale určite je potrebne zachovat pravidelnost v režime,dbat aby siel vždy spat este pred zjavnymi priznakmi unavy.Suchanie očiek,zivanie,už je znak ,že babeno malo davnpo spat.Vačšinou sa ako prvy priznak unavy zjavi akesi stišenie babetka.Nervozita a plač su na rade až neskor.Moj maly ked mal 7 m,tak spaval cez den každe 2 a pol h,po cca 40-50min.Ale tie noci-des a hroza.Trapili sme sa riadne. 😒

lvka
autor
8. aug 2011

@kaja73 noooo, tak sme skusali a skusali a a ni neviem ako k tomu prislo zrazu zacal zaspavat bez placu, trva to sice iba tyzden.. 🙂 ale snad sa to bude zlepsovat...
musime sa ale uspavat - lezim vedla neho na posteli a potom ho prekladam do postielky ked zaspi.... 🙂
dakujem za rady, knizka "prestudovana"... 😉