Ahojte, viem ze je tu vela podobnych tem zalozenych ale zatial mi nic co som precitala nepomohlo. Dcera ma 7 mes a uspat ju je stale tazsie. Od narodenia to bol problem, no stale sa to zhorsuje. Kocik, postielka, satka, ruky, fit lopta, spievanie, hladkanie, rozpravky-nic nefunguje. Ked aj konecne zaspi-uz vzdy s nervami, tak spi pol hodinu a potom ju uz uspat vacsinou nedokazem aj ked je ocividne este unavena. V noci sa budi strasne casto, dnes som to ratala a bolo to 15x. V noci ju naspat uspim dojcenim ale nad ranom okolo 5 uz velakrat ani to nepomoze. Mate nejake rady/tipy? Pripadne skusenost ze to ozaj raz same prejde? Dakujem vopred
@livia158 a to caste budenie v noci, to aj syn robil nedavno, bolo to kvoli zubom ani som to netusila, lebo nic nebolo vidno a o cosi neskor 6 mu vyslo naraz. Nejdu jej zubky? S mojim ked to bolo velmi zle dala som mu nurofen sirup od bolesti a aj si pospinkal, oddychol.
Neviem ako vy, no mne pride celkom stresujuce, dieta prekladat, ci uz z kociara, satky, postielky.. Nerobi to dobrotu, treba ho naucit na postel, nech vie, ze ked sa ide do postielky, tak sa ide spinkat a hlavne sa nevzdavat po pol hodinke
@livia158 no neviem ci potesim u nas z toho musela vyrast nepomohlo ze nic. Este 2 rocna 3xhore za noc. Teraz ma 11 rokov a vyspavala by aj so 11. 😀Druha dcera bola uplne ina. Vyskusat mozes vselico ak to ale nepomoze treba vediet, ze to nie je tvoja chyba. Proste je to nespac. Ta starsia doteraz vsetko strasne preziva. Prosto taka povaha.
@livia158 joj a pamatam tiez som ratala aj 11,12xhore od 22 do 6 rano. A nespala ani cez den. Teraz su z toho zabavne historky ako sme ju k bedni chceli dat nech si ju beru😖Boze ale vtedy no o drzku kto nezazil toto nikdy nepochopi. Akurat teraz by som trvala na tom ze aspon ty sa musis vyspat denne v kuse 2,3 hodiny. Niekto aby pomohol. Teda ak nic nezaberie.
@livia158 mna vtedy najviac trapil ten pocit neschopnosti utisit vlasne dieta. Stale rev. Ja som s babom ani vonku pomaly nechodila lebo revalaaa ze sa ludia otacali.Kludne vyskusaj co ti poradia. Ale ako som pisala ked sa to nezmeni nie je to tvoja vina a nie si neschopna matka. Najviac ma vtedy vytacali reci typu ako ste si naucili....susedia pod nami sa neskor priznali ze si museli kupit stuple do usi ked sa chceli vyspat😉
@livia158 ja ťa asi nepotešim. Náš mal teraz dva roky a v noci je aj 15 krát hore a do toho začal byť namesacny. Už od narodenia sme sa trápili vymýšľali skúšali všetko čo kto poradil a nič. Proste je taký zlý spáč. Cez deň mi pospi max hodinu. A to ho často musíme uspavat na rukách lebo to je jediný spôsob kedy sa uvoľní a zaspí má skoro 15kil chýba mu pár centimetrov do metra. Spáva s nami v posteli buď nalepený na mne alebo na manželovi. Proste potrebuje nás stále cítiť a mať na blízku. Zlepšuje sa to že už dlhšie pospi ale stále je to hruza. Dúfam že ho to čoskoro prejde a ticho závidím kamarátkam ktorým deti prespia celú noc.
Ja by som vybrala jeden spôsob uspatia a nemenila to. Plus ak má režim,držať sa ho.. alebo jej ho nájsť xi urobiť. Kade tade píšu,koľko a asi kedy má také a také dieťa spať. Tak veľké dieťa by sa už malo nejako naučiť spat. Myslím,že zvyky a režim pomáhajú. Len dúfam,že moja sa naučí. Má 4 a pol a je to podobne,no ja nestriedam. Stále ten ísť spôsob uspatia. Už viem,kedy je unavena a viem,kedy a asi prečo spať nemôže a snažím sa pomôcť. Spánok sa jej zlepšuje. Má regresy ale už aspoň jeden denný spánok má 2h. Ďalšie 40minutovky ... To je ten čas,kedy dieťa ide to toho slabšieho spánku a v tom lahsom sa vie skôr zobudit,ak je citlivejsie a nemá žiadne spankove asociácie.
Teraz pozerám,že stará téma. Ako to dopadlo so spánkom? Zlepšilo sa to?
@livia158 no moj syn to iste, nevedel sa uvolnit mrcncal kopal a jedine co zaberalo bolo hojdat na rukach, nosenie po byte ale uz aj na rukach zacal plakat kopat a sme si povedali dost, jednak uz toho bolo na nas dost od narodenia mna uz tak krize boleli aj muza (my sme sa museli striedat)a jednak mal uz 10,5 kila a 85cm, cize makacka aj pre muza hodinu nosit, hojdat. A tak ma napadlo ci to uz neni aj jemu nepohodlne. Tak som ho dala do nasej postele, zakryla nasim paplonom k tvaricke som mu prilozila taku hebku decku, to ma rad ked ho to stekli na tvaricke 😀 a hmkala som mu uspavanku. Prvy krat plakal od nervov, nejakych 5 minut, ale zlost strasna, lebo vsak nezvyk,ale pochopil, taketo babatko sa uz vie kadeco naucit, videl ze to somnou ani nehne, ale som nepovolila hmkala dalej hladkala somnho po rucke on sa zapocuval do melodie a zaspal, druhy krat plakal menej, zaspal a teraz uz spinka pekne. Teraz ho uz dakedy aj hmkanie rusi, tak zaspinka potichu.A cele to trvalo 3-4 dni vtedy mal cca 8m. Teraz ma 2.12 9m.