Ahoj.v prvom rade vas pekne prosim aby ste pisali len tie ktore mate podobnu skusenost a nerobili sa zbytocne mudre..nepomaha mi to
Dcera bude mat na jar 5r a bez plienky v.noci sa to neda.vstava taka mokra,ze niekedy ani plienka nestaci. Vody nepije vela, nema mat z coho traumu.odplienkovanie cez den, bolo ked mala cca 2r a 2m. Od cca 3r vstala rano sucha aj dva tri tyzdne,sem tam bola trosku pocurana,ale uz posledne mesiace je to hrozne. Aj ked ju dame v noci cikat tak rano aj tak plienka mokra. Poradte co robit. Sme uz zufali. Aj ona je uz z toho smutna, ale hovorime jejto ze dalsie rano uz bude sucha...nekricime na nu. Nevieme co robit,aby uz bola sucha.
Dakujem
@pusinka263 pomohla nam nefrologicka. Liekmi a biofitbackom. V 10 rokov pocikavanie prestalo.
Moja sestra sa pocikavala skoro do 12 rokov, chodila po vysetreniach, na nic neprisli, doteraz je to uzavrete tak, ze to bola jej lenivost chodit na zachod
Problem u nasej dcery je aj to, ze tak tvrdo spi, ze sa jednoducho vobec nezobudi na potrebu.
@ivkapon lieky?och...tak to by som nerada...a ako dlho sa beru? Co robia?
@pusinka263 nie su navykove. Volaju sa Minirin. Treba dodrziavat zasady ako napr. Nejest na veceru polievku. Nepit 2 hodiny pred spanim. Da sa to zvladnut len treba byt dosledny a tych mokrych nehod je stale menej a menej. Plienky som nedavala. Kupila som pogumovane plachty.
@pusinka263 u nás je to tak isto, v lete má 5 a spí tak tvrdo,že sa pocura,dokonca občas aj cez deň (hlavne v škôlke). My ešte čakáme,dávame jej čas, lebo vidím,že je z toho aj tak veľmi nestastna
ahoj, moja je na tom rovnako, od 5r sa pocikava, teraz ma 6 a pol r, a davam ju v noci na wc, a do rana je sucha. ked ju davam na wc tak ona ani nevie, tak tvrdo spi. my chodíme k nefrologicke koli oblickam, a to pocikavane u nas zatial riesila sledovanim a zapisovani kolko krat do tyzdna/mesiaca sa pocikala, zistila, ze to nieje tak strasne, ja som bola na nervy, no teraz si nastavim budik dam ju cikat a idem dalej spat. Verim ze casom to bude lepsie.
@marianna9630 presne ako u nas. Tvrdy spanok,lebo cez den vydrzi byt hore od 8.00 az do 22'00aj dlhsie. Ale cez den nespi vobec.iba v skolke ale tam sa nam zatial nepocurala
a nema zvacsenu mandlu? orl nam sama vravela ze pri zvacsanej mandle sa mozu deti pocikavat suvisi to vraj s centrom v mozgu, na co.mozu mandle tlacit (moj najstarsi sa v tom veku pocikal vzdy ked bol chory) vylucte najprv zdravotny problem u dr a ak tam je vsetko ok, tak potom v noci davaj cikat - v polospanku.. ja tak dceru davam, ked ma zle sny.. ona sa sice nepocika, ale nevie sa zobudit zo zleho sna a tak velmi krici..
Moj bude maj vo februari 5 a zatial ma na noc plienku. Jednoduch spi tak tvrdo, ze sa na cikanie nezobudi. Ked bol mladsi, tak maval aj nicne desy. Je velmi tazke ho v noci zobudit. Aj minule sa mu nieco skarede snivalo, mrnkal zo sna (zvyknemrnkat zo sna) a vobec sme ho nevedeli zobudit. Aj ked otvoril oci, nespoznaval nas. A ako sa ho manzel snazil zobudit, akurat ho rozplakal, potom ho dako utisil a spal dalej, ale vsetko bez toho, aby sa prebral. Takze ja skor nechapem ako by sa mohol moj syn na cikanie zobudit. V kazdom pripade v januari skusime zase nedavat plienku a ak to bude zase bezuspesne, poradime sa s pediatrickou na 5rocnej prehliadke.
@pusinka263 moja dcera sa pocikavala v noci tak do 6. Rokov znicili sme jednu pracku co sme museli vsetko po noci prat. Aj sme ju budili ale niekedy iba tak spala na zachode 🙂. Uplne zrazu to prestalo. Prisne sme dodrziavali aby po 17 moc nepila, ziadne caje ani malinovky a ani ziadne polievky poobede. Urcite to zabralo.
@renatka100 vyskusam.dakujem
@pusinka263 presne viem aké pocity máš ty a tvoja dcérka, prešli sme si týmto. Naša sa pocikávala do 6,5 roka. Prešli sme si urológiou aj psychológiou, všade nám povedali, že nevidia dôvod, zo zdravotného hľadiska bola úplne v poriadku. Už sme boli zúfalí, tak sme to uzavreli tým, že chvalabohu zdravotný problém tam nie je, takže budeme dodržiavať režim - pred spaním nepiť a v noci raz zobudiť na cikanie. Kedže pri každej mokrej posteli mala dcérka výčitky, jednoducho sme jej na noc dávali plienkové nohavičky. Niekde som čítala, že sú deti, ktoré sa prestanú pocikávať v siedmich rokoch, niektorým to trvá aj do desať rokov, dôležité je vylúčiť zdravotné problémy. Dcérka má teraz 9 a pol roka a na toto obdobie už len spomíname. Držim palce všetkým mamičkám a detičkám s takýmto trápením, ak tam nie je zdravotný dôvod, ono sa to spraví 🙂
Urcite treba ist na nefrologiu, spravit sono mechúra a obličiek.
@pusinka263 podľa mňa ju treba dávať spinkať aj poobede aby nemala tak tvrdý spánok, a môže to byť aj zo stresu, keď je chorá a není v škôlke aj tak sa pocikáva, určite by ste mali tu plienočku v noci zrušiť, povedz jej že ste ich zabudli kúpiť tak ich už nebudete potrebovať, návnada keď sa počúra, povedz nevadí zajtra sa podarí, moja mala takéto chvíľku po nástupe do škôlky iba v noci, bola taká unavená že sa nezobudila ani keď som ju prezliekala. Naordinoval sa jej poobedný spánok a je to úplne ok. Ešte by som zaniesla moč k doktorke ci nemá zápal močových ciest, či nieje prechladnutá od spodu. Držím palce
@denisa098 ona doma jednoducho Nezaspi cez den.skusali sme to, nezaspi.
@pusinka263 ani moj by nezaspal, od roka a pol poobede nespava
@pribinak myslis, ze aj moj skoro patrocny moze mat problemy s mechurom a oblickami, ked sa na cikanie v noci nezobudi, a teda mu davame plienku? Cez den je 100% odplienkovany. Teda lebo mi to vobec nenapadlo, dufam, ze som daco nezanedbala. Citala som, ze do piatich rokov je nocne pocikavanie sa v pohode, tak som neriesila...
@daisylucky nasa doktorka najskor vyšetrí moc, CRP a potom posiela na nefrologiu
@pribinak a na nefro sa co robi? Sono obliciek?
@pusinka263 ano, aj mechúra. Vyšetrí sa tiez moc a krv
@pusinka263 Pockat -pride to samo. Dcerka mala plienku na noc do jula tohoto roku (pred par dnami mala 5rokov). Proste tiez tuho spala a necitila,ze sa pocikala. Od jula mozno 2-3x bola mokra. Cca od septembra už vôbec. 😉
@evittam kiežby ste mali pravdu
Ahoj, mali sme tento istý problém do 6,5 roka. Už sme to chceli riešiť na nefrologii ale problém prestal. Teraz má dcérka 8, posielajú nás na vybratie nosnej mandle a ako prvá indikácia na vyber mandle sa v papieroch z orl píše ponocovanie 5 ročných deti. Nikdy som si nemyslela, že to môže súvisieť s mandlami.
Myslela som pomocovanie
@pusinka263 nas mal v lete 4 a tiez ma na noc plienku.
Spi tvrdo, nezobudi sa, ze mu treba :(
Nasa na.5,5r a v noci sa tiez pocika ,nezobudi sa ani ked spi v mokrej posteli,(zatial jej to nevadi,ze sa pocikava), ... u nas je plus aj ten problem ze dcera ma zrejme slabe drziaky a hoci chora.nebyvala a v pidstate ani.nebyva.2x jej.zistili bakterie v moci hoci sa na nic nestazovala ,...len zacala viac chodit posl dobu cikat
...mame uz za sebou metody nedavat dietatu pit, davat v noci cikat atd nic....
Aj vysetrenue na orl, kedze ze vraj to ma suvis...(a chrapala)
Teraz v januari mame termin na detsku nefrologiu....nam prisiel papier s popisom co jek budu robit, ze ma prist s plnym.mechurom, a ze si mame na vysetrenie vymedzit cas 2-4hod.
...plienku jej davam...
@pusinka263 tak skúste aspoň každý druhý deň keď vidieť ze je unavená, lahni si k nej, moja tiež prestala späť poobede a vrátili sme sa k tomu, ten moc by som si fakt dala pre istotu vyšetriť, nech vieš.
@pusinka263 Dcera sama od seba prestala mat plienku na noc v 5.5 roku. Odrazu dozrela. Nic sme neriesili, ani my a ani ona. Moja mama hovorila, ze aj mne to trvalo do 5 rokoch. Ziadna mokra postel, my sme to s nou nerozoberali, nezdoraznovali sme to, neriesili sme doktorov. Odrazu cink a prestalo to zo dna na den.
@denisa098 v skolke spi a aj tak sa nzobudi v noci
Na cikanie. Doma nespi a kedze mam este mladsiu dceru,nemozem si k nej lahnut lebo sa musim venovat aj jej. Spi jedine ked rano vstane prilis skoro.aj to potom ide spat o 23ej potom.ona jednoducho vela vydrzi cez den a potom spi ako zabita.
@pusinka263 do piatich rokov sa vraj toto vyvija, ale ja by som isla k lekarke, lebo to moze znamenat aj nejaky zdravotny problem. Poznam pripad, ked pomohlo vybrat mandle-teda, mandle sa vyberali kvoli anginam, ale pomohlo to aj na pocikavanie. Takze smer pediater.