Synovec je naviazaný na svojho ocka

slniecko87
1. nov 2018

Maminky poradte resp. mojej sestre. Ma synceka (3.5r). Jej manžel pracuje na tyzdnovky resp. od pondelka do štvrtka je mimo domu. Okolo stredy za ním synovec misko začne plakať. Vydrží fnukat aj 2 hodiny že chce tatinka. Keď je doma a niekam odíde, plače kým sa nevráti. Dá sa s tým niečo robiť? Nejako s nim pracovať? Ako mu pomôcť spracovať emócie?

lula313
2. nov 2018

@slniecko87 skôr by som to otocila. Je nutne, aby muž cestoval? Dieťa bude male len raz a tieto časy sa už nikdy spat vratit nedaju. Najlepšej kamaratky otec odisiel robit do Nemecka, keď mala 4 roky, vrátil sa naspäť trvalo na SK, keď mala 18. Výsledkom bolo to, že či pre zenu, alebo deti bol úplne cudzi človek.. teraz má 30 a do dnešného dňa ten vzťah je taký nijaký a s jej maminou sú jak takí dvaja vzdialení pribizni, ktorí síce ziju pod jednou strechou, ale nemajú si čo povedat..

slniecko87
autor
2. nov 2018

@lula313 ďakujem za reakciu. Momentálne iná možnosť nie je. On je od štvrtka do nedele doma a vtedy sa mu intenzívne venuje. Niekedy majú zákazku v okolí bydliska a tým pádom je doma každý deň večer.

pribinak
2. nov 2018

mozno by mohol nechat nejaku vec, ktoru pouziva on, cisto chlapsku, aby mu ju synovec postrazil, kym bude ocino prec z domu.
v tomto veku je to normalne, proste je to pre neho muzsky vzor.

evittam
2. nov 2018

@lula313 Toto ako vsetko je len a len o ludoch a nie o tom, že cestuje otec za pracou. Náš tatino pracuje tiez v DE, je prec 5tyzdnov, týždeň doma, potom dlhsie cez Vianoce, ine sviatky, dovolenky atd. Vôbec nie sme dvaja cudzí ludia a ani deti ho nepovažujú za cudzieho človeka.😉 Ak sa dvaja ludia odcudzili ako pises je viac než pravdepodobné,ze by sa stalo to iste ak by bol doma.

evittam
2. nov 2018

@slniecko87 3.5 ročne dieta uz dost dobre chape. Možno sa s nim skusit porozprávať,vysvetlit.😉

pininka
2. nov 2018

Užila som si to so všetkými deťmi, keďže môj muž pracuje mimo bydliska a bolo to miestami veľmi ťažké. Stále som mužovi hovorila že to za to nestojí, že sme sa mali odsťahovať tam kde robí, ale on s nimi doma tak nebol, nepočul to a odsťahovať sa nechcel. Dodnes to deti zle nesú, hlavne cez sviatky. Recept nieje, nieje to ani o zvyku, dieťa musí vyrásť a potom to snáď pochopí.

slniecko87
autor
2. nov 2018

@pininka je to smutné ☹ je mi synovca ľúto aj všetkých detičiek ktoré musia vyrastať bez otcov. Našťastie môj synovec je aspoň dennodenne s mojim ockom (so svojím starkym) aj keď viem, že to nestačí

pininka
2. nov 2018

@slniecko87 aj u nás je svokor každý deň, keďže sa stará o mužovi babku ktorá býva neďaleko nás, ale to nieje to isté. Otec je otec a vždy bude, hlavne ak je starostlivy a deti ho zbožňujú.

lula313
2. nov 2018

@evittam samozrejme nechcem paušalizovať a ani to neprajem nikomu prežívať. Ono je to však taký prirodzený model, že mamka s deťmi funguje samostatne, od zabezpečovania výchovy, až po nákupy.. vtedy ten muž nemá v rodine nejaké postavenie, lebo je prec, len prinášať peniaze. Keď príde na vikendy, sviatky, samozrejme sa tešia rodičia/deti jeden z druhého, avšak keď ocino príde naspäť natrvalo, tak bude “navyse”, lebo rodina bude mat už zaužívaný chod domácnosti aj bez neho a dochádza potom k hádkam, nervozite, lebo na toho člena domácnosti rodina zvyknutá nie je.. pamatam si, ako som to prežívala s kamoskou, otec sa vrátil zit na SK, keď mala 18 a aj jej sestra, aj mama to zle znášali, lebo im proste doma zavadzial a sama mi povedala, že ten vzťah rodicov je hrozny dodnes(mama spi vedľa, lebo on chrápe), ona chodi do prace, on už na dôchodku a chodi si robit na záhradu a ani cez vikend ziaden spoločný program.. kamoska, aj so sestrou dostali za tie zarobené peniaze byty(vtedy boli ´marký a dalo sa super zarobiť), čiže mali veľmi dobrý štart k osamostatneniu, ale sama mi povedala, že to za to nestalo a tiež má s ocinom nie moc dobrý vzťah, za to mamu miluje..
Takto fungoval 20 rokov aj strýko, ale v Rakusku a tiež tá rodina nevyzera nejako sudrzne(tu však nepoznam detaily, lebo som sa bratrancov na ich pocity nikdy nepýtala)..

@slniecko87 tak keď je od štvrtka do nedele doma, nie je to až take zle. Nech sa napríklad dohodnú, že si každý vecer o 19tej zavolajú a to by v chlapcovi mohlo vzbudiť ako taký pocit istoty..