Synov kamarát

9. máj 2023

Ženy idem iba po názor 🤷 môj syn má kamaráta, chodíme von občas spolu aj s maminkou,mám ešte 4 ročnú dcérku , ktorá sa drží vždy pri mne , veľmi málo sa hrá s nimi , takmer vôbec , ale nepáči sa mi trošku ,že jej syn pride a povie mojej malej že ty hlupana,a podobné veci , ty si blbaaa a kamarátka len prekrútiť očami , už som hovorila aj chlapčekovi aj jeho mame,že sa mi to nepáči, veď moja dcéra sa s ním ani nehrá a ani nejaví záujem o neho , a on k nej príde a robí pred ňou sasoviny a nadáva jej ..neviem čo stým , keďže som im už hovorila že sa mi to nepáči , a neviem či som len ja hakliva .zas aby syn zbytočne neprišiel o kamaráta ,keď budem sa veľmi zastrajat že jej tak nemá hovoriť

viestta
9. máj 2023

No treba robit poriadky s malym agresorom, Ked to nevie jeho mama, tak sprav poriadky ty. Ked dojde s takymi racami jasne mu vysvetli, ze toto sa nerobi a ziadat nech sa mlady pan ospravedlni.

autor
9. máj 2023

@viestta ona aj povedala ,ospravedln sa , nikdy to nespravil,ďalej to neriešila

viestta
9. máj 2023

Tak mu to treba zakazdym opakovat, ked neopakuje matka, budes musiet ty, Ty si povinna chranit svoje dieta.

basska_b
9. máj 2023

No, nazval by moju dcerku niekto z nicoho nic hlupanou, by videl... treba sa urcite ohradit, bran si ju

diewcatqoo
9. máj 2023

Pises, ze dcera sa zdrziava vacsinou pri tebe. To akoze mlady dojde k vam a pred tebou povie na tvoju dceru, ze je hlupana, blba a podobne? A opakovane ma blbe reci na 4 rocne decko? Nech sa na mna nikto nehneva, ale hned po druhom raze by som mlademu panovi tak vycistila zaludok, ze jeho vlastna matka, ktora by tam sedela pri mne, by sa od hanby prepadla a frajer by si uz nikdy na moje dieta usta neotvoril.
Kamoska, nekamoska, treba jasne dat najavo, ze toto je daleko cez.

autor
9. máj 2023

@diewcatqoo ano presne ,tak príde keď ju držím aj za ruku,to je jedno

babulkomale
9. máj 2023

Moj maly mal dva roky ked cosi vyhrkol ani sam nevedel co, ked sa jasili deti - styria chalani ( ja si to uz nepamatam, nejaku hluposticku ako dvojrocny) a vtedajsia znama hned ze ked sa to bude opakovat, nebudeme sa moct stretavat - ona mala dvoch chlapcov).
Tak to mi prislo riadne prehnane. Hlavne ze ona brala AD.
Tak sa nestretavame, nemam rada taketo vyhranovanie.
Takze ty sa neboj, ty mas dovod dorazne sa ozvat, su to nadavky a je to opakovana situacia.

jana_eyre_2
9. máj 2023

Tak keď nereaguje ani jeden, tak ráznejšie povedať.. "hej Jožko, čo si to dovoľujes?! Tebe by sa páčilo keby ti niekto nadával do hlupákov?! Prepáč kamoška ale toto sa naozaj nedá počúvať"

V prvom rade by som stála za svojou dcérou, malej taketo blbé reči a ich ignorácia od dospelých môže riadne ublížiť..

Bola som už v takej situácii a nečakala som na to kým to vyrieši niekto iný.. ja som to vyriešila.. keď svoje deti učím chovať sa k ostatným s úctou tak nebudem tolerovať ak sa k nim niekto s úctou nechova.. keďže vraj mám vražedný výraz keď sa nastvem, nikto si to už nedovolil 😃

xena0
9. máj 2023

Raz by nejaký malý sopliak nazval mi dcéru bezdôvodne hlúpaňou, ak matka netrvá na ospravedlneni tak trvaj ty a neprehliadaj to rovnako

autor
9. máj 2023

@xena0 to je taký malý poloboh , vieš tá vychova

xena0
9. máj 2023

Tak ho treba upratať trošku a ty máš právo zastať si svoje dieťa, tvoje je dieťa je predsa na prvom mieste a takéto neopodstatnené urážky to čo je. Chybu robí v prvom rade jeho mama, že to prehliada. Mala by trvať na ospravedlneni dovtedy, kým sa neospravedlní alebo nejakým spôsobom potrestať - nie je to v poriadku a on to veľmi dobre vie.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sasitimi17
9. máj 2023

Keď milostivá matka nevie povedať svojmu nevychovancovi tak by som mu ja povedala a veľmi rázne. A bolo by mi jedno či by takého nevychovaného kamaráta stratil alebo nie, ba dokonca by som aj bola rada keby sa s takým deckom nekamarátil...

kacena4
9. máj 2023

v kazdom pripade si uvedom ci je taketo dieta vhodne ako kamarat synovi, radsejmat o 1 menej ako zdivocely syn ktory kazdu blbost zopakuje po nevychovanom "kamaratovi"

vela02
9. máj 2023

Keby niekto mojej dcére povedal len “ty kukurica” (príklad) a mne by sa to nepáčilo, nechcela by som aby sa to moje dieťa naučila používať a rozprávalo by to ďalej, tak by som zakročila. Je to tvoje dieťa. A áno, toto je už cez. Veď to dieťa už od mala môže mať psychické problémy, môže si o sebe myslieť naozaj je je hlupaňa, že nie je dostatočne dobrá, nulové sebavedomie.
Moja známa vždy zakročí pri hocikom, či rodina, priatelia len keď niekto v prítomnosti jej deti povie “bože, ježiš,hovno, do kelu” atd atd lebo nechce aby sa to jej deti naučili 🤷🏽‍♀️

lilyianka
9. máj 2023

No ja teda neviem,ale písať,aby syn zbytočne neprišiel o kamaráta.... a to je podľa teba pre neho dobrý kamarát, vzor,ak jeho menšej sestre hovorí hlupana atď? Osobne by som s nimi už von nechodila a ak tak by som mladého dala do poriadku. Ono v podstate treba dat do poriadku aj mater, keďže tá má silno na salame. Keby ho upozorňovala ako treba a vždy trvala na ospravedlnení, takto by sa nechoval.
Ale keďže ako píšeš ho majú za poloboha,tak s nimi asi ďaleko nezajdes.

vamajka
9. máj 2023

Chytila by som ho za ruku, vycistila mu zaludok a nepustila pokial by sa neospravedlnil. To ako sa dcera citi na to si nepomyslela? V krajnom pripade ozeliem kamarata pre syna to nie je spravny kamarat

lucka12399
9. máj 2023

Radšej nech príde o kamaráta ako takéto správanie. Mlady za to možno ani nemôže ale keď mu matka na to nic nepovie, lepšie to nebude

autor
9. máj 2023

Ďakujem baby za názory , tiež som už nad tým rozmýšľala , lebo.ja už som mu hovorila že sa mi to nepáči , dostal upozornenie viac krát, ale neviem či tam mamina nerobí toto skôr ,že je takýto , keďže len prekrúti očami , neviem si celkom predstaviť žeby sa moje dieťa tak chovalo, aj keď ju mám rada samozrejme..

taminka1986
9. máj 2023

@ autorka Predpokladam ze mamka toho maleho zmrda tiez nepobrala vela rozumu,zvazila by som stretavanie s oboma,maly sa nevie chovat a mamca na to kasle lebo jej to v hlave zjavne nedochadza ze maly robi nieco zle

autor
9. máj 2023

@taminka1986 práveže ona je vo veľa veciach veľmi inteligentna osoba .

vamajka
9. máj 2023

Inteligentna zena nenecha syna nadavat malemu bezbrannemu dietatu

svetlonos
9. máj 2023

@autorka,
ty nie si dostatocne sebavedoma a sebaista. Rak aby syn nestratil kamarata, obetujem dceru ...
Si to po sebe precitaj!
A maly polovoh lebo vychova?? Ty fakt chcesvaby tvoje decka videli takyto styl fungovaniea? Vy budete vzdy ti, ktori budu musiet " drzat hubu a krok" s tvojim postojom. Ake ze mne sa to nepaci a uz som kamaratke povedala? Spratek rozmaznany nic nemusi? No to by som sa na to ale pozrela aj ako matka. Nevies sa chovat, neospravedlnis sa v 4 rokoch? Doma sa evidentne tiez nemusi a kopiruje jedneho ci oboch pritrestenych rodicov.
Ja osobne by som niekde poslala kamaratku aj s jej vychovou.
Urcite by som sa nestretavala s takymi ludmi. Ved co je to za kamaratstvo aj do buducna s takym rozcapenym zasranom. Ved to bude len horsie a horsie. A takych kudi by som zo svojho zivota uplne vylucila. Aj by som im priamo pivedala preco. To som dokazala ja uz ale v 16tich, a to islo len o mna a nieto este o moje deti.

babulkomale
9. máj 2023

Urcite ma 4 VŠ, ako je tu zvykom, ale EQ okolo ani neslo.

danica2711
9. máj 2023

vysvetlila by som malému, ale hlavne jeho matke veľmi dôrazne, kde je sever a ako sa budú správať k môjmu dieťaťu. Keď nie, dovidenia, tešilo nás, sbohem a šáteček

autor
9. máj 2023

@svetlonos nie chcela som len vedieť ,či ja to moc nepreháňam, vieš čo nie som prehnane citlivá.. samozrejme že neobetujem dceru , veď už ani nie sme veľmi v kontakte, obmedzila som stretávanie.

oblecenie99
9. máj 2023

Ja by som mala obavy aj z opačnej strany, aby syn to po ňom nezačal opakovať. Akurát teraz riešim niečo podobne, syn má kamoša v škôlke, a v kuse s nadšením o ňom rozpráva, ze povedal hento a tamto a robí tak a tak a môjho strašné baví ho napodobňovať.. Blbé je, že nie som svedkom týchto veci, čiže len spájam, dedukujem a vychádzam z toho, čo hovorí syn, čiže zatiaľ nerobím závery, ale už sa mám na pozore, lebo to začína prechádzať do správania sa, ktoré sa u nás proste netoleruje, čiže už musíme dôrazne krotiť. Ak máš možnosť vidieť a počuť na vlastné oči a uši, kde je problém, tak určite zakroč.

basska_b
9. máj 2023

@kacena4 No ved toto, ked pocuje, jak jeho kamos hovori jeho sestre, je sanca, ze take spravanie zacne po nom aj opakovat...

svetlonos
10. máj 2023

Nie si previtlivela. Takychto ludi trena jasne poslat do p...dele! A to raz a navzdy.