Synček začal chodiť a stále padá

petra372016
27. apr 2022

Ahojte. Potrebovala by som jednu radu. Mám 1,4 ročného chlapčeka. Váži 12 kg. Len pred nedávnom sa pustil chodiť. No všade padá. Udiera sa. Neviem či sa máme opierať o možnosť že je to kôli váhe alebo to môže byť zdravotný problém a mám zbehnúť za doktorkou. Nemáte niektorá s tým skúsenosť?

anjelicek26
27. apr 2022

@petra372016 musis to ukazat lekarke... moja mala 15 mesiacov, ked zacala chodit, aj to velmi opatrnne... ale nepadala, neudierala sa uz potom, ak sa ti to zda extrem (podla mna vazi uplne normalne na ten vek), tak chodte k lekarke, nech vas posle k ocnej lekarke a neurologicke.

petra372016
autor
27. apr 2022

@anjelicek26 no neviem. Ja som keď sme naposledy ležali v nemocnici dostala od doktorky a sestričiek vipiskovane že mali je tučny že ani infúzia sa mu nedá dať ani krv zobrať. Že viac vody má piť ako jesť.

anjelicek26
27. apr 2022

@petra372016 boze to si narazila na nejaky vykvet v nemocnici :( Toto uplne vypusti s hlavy, zajdi normalne za pediatrom, nech vas posle kam treba, budes kludnejsia.

petra372016
autor
27. apr 2022

@anjelicek26 tak vidíš. Samozrejme nie som matka tiranka. Tak že papa tak ako aj pred tým a kašlem na ne. Tak teda zavolám doktorke aby nás poslala na vyšetrenia. Ďakujem

ankare
27. apr 2022

@petra372016 podľa mňa je normálne,že chôdza ešte nie je stabilná. Držím palce!

petra372016
autor
27. apr 2022

@ankare ďakujem

danica2711
28. apr 2022

@petra372016 vôbec si s tým nerob starosti, jedno dieťa padá viac a iné menej, neexistuje na to nejaká norma. A ani s váhou si nerob starosti, môj syn mal ako ročný 12 kg a nikomu (vrátane nás) nenapadlo, že by bol tučný. Bol síce aj vysoký, ale neboj, všetko je v poriadku, váha aj chôdza, to sa "rozchodí"

nwnw
28. apr 2022

@petra372016 a ako pada? Zakopne sa alebo do zadu. Cez prekazku? Kolko mesiacov chodi? Chodil za ruku pred tym, alebons nejakym choditkom?

Ked zakopava, tak moze mat problem so zrakom. Ked na rit, tak problem so stabilitou.

loldi2
28. apr 2022

Myslím si, že je to normálne, proste niektoré detičky sa s chodením trocha potrápia. Padať bude, to nejaký čas potrvá, no kontaktovať lekárku môžeš. Bolo by fajn mu zaobstarať niečo čo by mohol tlačiť a opierať sa o to