Dobrý deň, maminy, prosím vás, môj malý má 4.mesiace a nezaspí inak ako s plienkou na hlave... Snažím sa mu dať len jednu vrstvu, ale. Kedysi ju má celú okolo hlavy a šťastne spokojne spi.... ... Ide však leto a plienka na hlave nie je asi naj spôsob na zaspávanie... Mali ste to tak aj vy? Ako ho odnaučiť od tej plienky alebo čo iné mu dat aby sa mi nezadusil a zaspinkal pokojne.. Ďakujem za rady.
usmievam sa, ked to citam. U nas tiez tak, deticky maju radi proste daku handricku cez hlavku. Ked uz spinka daj plienku proste tak nech mu dostatocne trci nostek a ustocka, skor len cez cielko. moja najmladsia ma tri roky prec a plienku davno nahradila decka a s tou stale zaspava na hlave
@veron2811 Bud rada, ze spi. Nechaj ho, kontroluj ho, ci si nezapchal nos, nezadusi sa, neboj. Len ho nic nepreucaj, lebo ti nebude spat potom uz nijak.
@elisebah91 bobcek, tiež závisláči na kuse handry🥰😁
Skus mu dať veľku gázu. Tá je riedka
Aj moja tak spávala, plienku na hlave len tak spala, vydržalo to až do 9 rokov-zaspavala s plienkou v ruke, aj v hoteli, u babky,...potom akoby utalo a prestalo to, teraz ma 15 rokov a smejeme sa na tom
Veľmi veľa detí to tak ma. Aj náš syn taky bol.
@marcellka32 ja som do 12 mala paperovu taku prekladaciu perinku do ktorej ma mama balila. Nakoniec sa uplne rozpadla.
a viete ako ta handricka prijemne hreje a vonia? 😍 ani sa im necudujem...
nedavno som videla chlapceka v kociku, sedel, cmulal cumlicek, a nuchal handricku, zmolil ju v ruckach, a ked mu ju mama chcela potiahnut- NEDAL...🙂 ej som si veru zaspominala na nase handrickove dejchanky...🙂
daju sa kupit take male "mojkaciky" plienkove. Co javiem mozno tak 15*15cm alebo tak nejak.
Nase tak tiez zaspavali. Inak nevedeli zaspat. Museli mat plienku cez oci. Aby to nemali cez tvaricku, tak som im ju naskladala na taky pas poprekladany, aby to bolo len cez oci, max. kusok cela. Ked zaspali, dala som to prec. A neskor sme presli na tie mensie "plienocky", mojkacikov, lebo potom si tie plienky lubili v neskorsom veku (1+) zmolit miesto plysaka, a chceli s tym spat celu noc, a to som bala, zeby sa im to neomotalo okolo krku, predsa velka plienka, a oni sa lubili vrtiet v spkanku jak vrtule (vlastne sa vrtia jak vrtule dodnes 😀 ).
dcera ma coskoro rok a veru plienka cez tvar musi byt, niekedy aj okolo krku.. na spatie v kociku ma vzdy ciapku cez oci..
Keď zaspí, daj mu ju dole. Ci zobudí sa potom?