Syn vystrája, keď má kakať do nočníka

13. júl 2023

Ahojte, 3 ročný syn pekne cika do nočník a wc, ale keď chce kakať, uteká, skrýva sa a ani za nič sadnúť na nočník ani na wc. Nepomáha nič, je hysterický, kričí. V septembri má ísť do škôlky a neviem čo bude :( poradíte?

alenkamodra
13. júl 2023

Nechajte ho. V pokoji sa ho pýtajte, či chce nočník alebo wc,ak nechce OK. Židny stres a nátlak. S naším synom to bolo rovnako a jedného dňa keď som sa opýtala, povedal,že chce ísť na WC. Od vtedy už plienky nepoužíva. Docvaklo mu asi 2 týždne pred nástupom do škôlky. Veľa trpezlivosti prajem

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
13. júl 2023

Toto robi strasne vela deti. Bohuzial, aj my sme to mali doma. V skolke ho to prejde.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
betulinka1
13. júl 2023

Ano to bol aj moj. Uz si sam isiel dat aj plienku. Som to riesila kade tade. Proste kakal po stojacky. Podmienka skolky bola, ze nemoze mat plienku. Tak som v septembri doniesla dieta s tym, ze v skrinke ma plienku, ktoru si sam da, aj su ju vie dat dole aj zahodi do kosa. Ze nebudu mat s tym robotu. Tak co uz mali robit. Do mesiaca kakal sam na zachode v skolke 🤣🤣🤣 a od vtedy aj doma. Taky bol na seba hrdý. Hlavne ho nekarhaj. Moze mat tvrdú stolicu a to sadnutie mu robi bolest, preto sa tak pricupnu s plienkou ak si všimneš. Cize daj mu na vyber, povedz mu, ze v skolke bude musiet sediet na wc, nech to proste vyskúša. Ale aj mu povedz, ze ak sa do vtedy nenaučí, tak mu samozrejme das plienku aj do skolky. A potom klasika, viac vlakniny, pitny rezim.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
catalin
13. júl 2023

Hlavne to nechajte tak, a do ničoho ho nenúťte. Aby ste mu nevytvorili blok. Moja dcéra to mala tiež, vždy keď chcela kakať dala som jej plienku, naložila do nej a hotovo. Trvalo to asi 2 týždne a potom sa odhodlala kakať do záchoda. Potom mi vysvetlila že sa bála že jej vypadne bruško do záchoda. Netlacit naňho, nezahanbovat, netrestat. Bude dobre. 🙂

betulinka1
13. júl 2023

@elizabet173 Ano mával tvrdú stolicu. Nemusia tak ale mala som stastie, ze to akceptovali. Tak co uz mali na to povedat 😉. Nie berte si ho domov. Maly sa postaral o seba, to sme trenovali doma, nemali s nim robotu. Nastastie v skolke asi videl ine deti, tak sa snazil aj on chodit na zachod, bolo to rychle.

autor
14. júl 2023

Nedá sa ho namotivovať ničím a plienku nechce, on začne byť nervózny, pobehovať, chce sa skryť a vykakať sa do gatí alebo na zem keď je holý. Nočník ani wc vtedy nechce ani vidieť, ani keď dám nočník na miesto kde má súkromie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabika128
14. júl 2023

U nás mal malý tiež problém s nočníkom a kakanim, zakaždým plač, rev a niekedy aj hodina cirkusu. Kúpila som detské glycerinove čipky, dala som mu asi 4x a bolo. Plač bol miesto hodiny iba 10 minút a po 4 razoch už sadol na nočník a normálne sa vykakal. Hrozné obdobie vtedy....

autor
15. júl 2023

@elizabet173 na návštevy nechodíme ale pokaka sa aj vonku kde sú deti. A keď mu dohováram tak si začal zapchavat uši.

@gabika128 skúsila som minule lebo mal tvrdšiu stolicu a utekal mi, nervózne pobehoval, vybehol na dvor a po stojacky sa pokakal, len som stihla podložit nočník

beata_k
15. júl 2023

Uc ho na zachod. V skolke nocnik nemaju. Moj sa bal redukcie na wc. Po zmene bol ok.

maryetta
15. júl 2023

Moj sice reval. Ale zase sa nemohol vykakat. Mal rok a pol. Nasilu som ho dala na wc. Hladkala mu chrbatik. Stiskala a on sa vykakal. On si to tak zapamatal ze uz potom ked mu trebalo kakat ma volal na wc.
Hoc nasilu ale pochopil ze tam mu to pojde.
Viem asi jedno z mala deti ale… aj taku mam skusenost z 3deti 😂

ajuga
15. júl 2023

Toto iste sme mali s dcerkou. Natlakom som dosiahla jedine to, ze zadrziavala stolicu. Potom som bola vdacna za kazde kako v plienke. Na nocnik zacala kakat az v aprili, teda ako 3,5 rocna a to uz bola pol roka v skolke. V skolke proste nekakala. Doma do plienky. Teraz, asi mesiac, sama od seba povedala, ze kakat do nocnika nebude. Ze ho mozem predat. Kaka do nocnika a kdekolvek, nie len doma.
Ja som zazivala strasne stresy z nekakania, upravovala som stravu, podavala dulcosoft, motivovala nalepkami. Nic nezaberalo. Chcelo to len cas. Skolka s tym absolutne nemala problem, nedaj sa vystrasit od
@elizabet173

autor
15. júl 2023

@ajuga ďakujem, on tam bude aj jeden z najmladších tak dúfam že pochopia.

gabika128
15. júl 2023

No však super, tak takto postupne ho len utešovať pri tom a vždy vopchať nočník, za chvíľu to pochopí a naučí sa.

autor
15. júl 2023

@gabika128 lenže to sa mi iba výnimočne podarilo, lebo mal čipok a vedela som že bude...

autor
15. júl 2023

@beata_k ja skúšam aj nočník, hocičo je lepšie ako do nohavíc. Nechce ani na wc ani na nočník

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dominikamacakova
16. júl 2023

Moja 3,5rocna kaká do plienky aj to ledva 😑