Som strasne nestastna kvôli synovi. Uprednostňuje ma pred dedom. Som u neho nic… žijeme u svokrovcov a je to cele zle. Nemam to tu rada hoci Ano, dali mi strechu nad hlavou ale mam dovod mat take pocity ake mam.. nechcem to tu rozoberať. Teraz sa ale nezvladam pozerat na to ako ja pre neho nic neznamenam a cely deň pocuvam len dedo dedo dedo… dokonca aj spi s nim v izbe a nie s nami s mužom. Muža ma tiež totalne na háku. Vobec nás nerešpektuje ako rodicov. Ti ktorí poradite odstahovanie, ušetrím vás. Už sme to skúsili a dopadlo to tak že nakoniec sme sa vrátili tu lebo mu CHÝBAL DEDO A ON CHCE BYVAT S DEDOM. dokonca mi povedal keď som sa nechcela vracať aby som ostala ja prec a chodila za nim na navstevy a ze on bude spokojný keď bude s dedom. Potom povie ze chce aby sme tam byvali všetci ale aj tak ma ma na saláme. Oca detto. Ja som z toho už na pokraji zrutenia
Tak asi dedo travi viac casu s nim robia spolu rozne aktivity, maju spolocne zaujmy atd. Co s nim robis ty/muz? A teda odstahovat sa a potom sa vratit, lebo dieta prikazalo je trochu na hlavu, nie? Sorry tomu neverim.
Ak kasle na otca je to preto ze otec kasle na neho, ci? Chlapec si tak vybral za svij muzsky vzor deda.
Nikde nepises kolko ma syn rokov. Nech ma hocikolko, ale na jeho povel ste sa nemali vracat naspat k dedovi. Kolko sa mu venujete vy a kolko dedo, ked chce byt stale s dedom - hmm? To len tak pre teba na zamyslenie....
Kedy prestanú tieto fejkove témy 🤦♀️🤦♀️
Zeny čo tu pisete..Možno to dieťa robilo rodeo že sa snom nedalo vydržať...neviete asi aké hysterické vedia byť deti keď niečo chcú. A povahou slabí rodič pristúpi na vsetko
Najskôr som bola zmätená z vety "uprednostňuje ma pred dedom," ale pravdepodobne je to preklep...
Ak má dieťa nezdravo blízky vzťah so starým rodičom, tak by sa rodičia mali porozprávať s tým starým rodičom. Pokiaľ starý rodič nerešpektuje svojho vlastného syna a ani jeho manželku a vedie k tomu aj dieťa, tak to treba zmeniť v prvom rade u starého rodiča.
Autorka, neviem koľko má rokov, ale skáče vám po hlave dokonale. Na vašom mieste by som sa presťahovala bez pardonu a môže robiť cirkus, koľko chce. Je to dieťa... Keď teraz ho nezvládnete, tak čo potom?
A dedo co ma to? Ako on sa stavia k tomu celému?
Kolko ma rokov? Moj syn tiez zboznuje deda. A dedo, to je pre neho nieco. Dokonca je tak mazany, ze ked sa mu nieco nepaci, tak mi slubuje ze pojde zalovat dedovi, lebo to je moj otec 🙂 ale teda po hlave si skakat nedam, som len nesmierne rada, ze si tak dobre rozumeju. A syn ma hranice...
@jaskolka že ho vraj mame rešpektovať a pozerat na to čo chce on. A nebyť sebci🙂
Ma skoro 7
Autorka, keď tetaz budete takto prehnane "rešpektovať" 7 ročne dieťa, tak v 15 už s ním vôbec si neporadite.
Jedna vec je tolerovať isté veci, ustúpiť dieťaťu, ale odtiaľ potiaľ. Sú proste okolnosti, v ktorých nevysvetľujem, nebavím sa, oznámim, že bude to takto a takto a dieťa sa skrátka prispôsobí, či chce, alebo nie. .Ste v prvom rade rodičia, nie kamaráti. Na to veľký pozor. Musia byť hranice (a isté hranice by som nastavila aj dedovi).
Ešte takú nehrali, aby mi 7 ročný fagan zavelil,že sa sťahujeme nazad, lebo on chce deda a ja mam chodiť na návštevy .. 🙈🙈🙈🙈Videl by to "sťahovanie"
Keď ti povie skočiť z mosta. Skočíš?
No to je krásna výchova a to ma len 7 rokov ak vy rešpektujeme jeho a on nerešpektuje vás tak to už môžete teraz zabaliť pretože v 14 vás pošle už do prdele a neurobíte s tím nič toto by si moje deti dovoliť nesmeli nikdy vždy museli rešpektovať rodičov a preto sú teraz úžasní ľudia
A teraz skús tú o červenej ciapocke. Ešte som nevidela na svete tak hlúpych rodičov aby sa sťahovali tam kde si 6 ročné decko rozkaze. Nabudúce keď ti povie, že si máš zbaliť veci a vypadnúť tak tiež mu vyhovieš?
Aký má svokor (dedo) vzťah so svojím synom? Zmeškal niečo a teraz si to kompenzuje? Prečo nenechá svojho vlastného syna, aby mal normálny vzťah so svojím synom?
Ja rozumiem, že pozícia prisťahovanej nevesty je často veľmi slabá, ale ak je manžel doma, tak si musí vyriešiť vzťahy s vlastným otcom a nastaviť hranice, aby získal späť vlastného syna.
Tak v prvom rade sa mu venovat. Brat ho na výlety vy ako rodičia, bez starých rodičov. Hrať sa s ním, robiť s ním veci čo ho bavia.
Nastaviť pravidlá. Žiadne že bude spať s dedom. To je na hlavu postavené, nech s ním spí raz za týždeň (najlepšie cez víkend) a ináč s vami, poprípade vo svojej izbe.
Mám pocit, že aj ty aj muž syna počúvate. To čo on chce to bude. Treba sa mu venovať, dávať mu lásku ale na druhej strane musí mať aj nejaké hranice. Bude robiť cirkus že nejde spať s dedom ? OK tak bude, svet sa nezrúti. Vy ste jeho rodičia a nie dedo. A teda keď máte možnosť sa odsťahovať tak nechápem prečo bývate so svokrovcami. Lebo malý chce ? Veď to není normálne.
Odstahovat sa a 7 r. ma mat svoju izbu a nie spat s dedom
Ako dlho uz je takto "posadnuty" dedom? Kludne to moze byt odbobie a netrapila by som sa koli tomu.
Boze,to su temy🤦♀️ Nechcela som sem vobec prispiet,ale kedze si napisala,ze bude mat 7r.,tak to zhodnotim asi tak..Tiez mam tak stare dieta a neviem si predatavit,ze by nam rozkazoval kde mame zit a my by sme skakali ako chlapček piiiska...🤣 Toto su fakt trapošiny 🙈
Máte to cele choré, lebo dedo je akoby vodca svorky a vy so synom na rovnakej pozícii ako ti, čo poslúchajú šéfa - deda. Ešte keď je on obľúbený, jasne, že nemáte žiadnu autoritu. Nechápem, ako môžete žiť v takej chorej konstelacii. Na tvojom mieste sa odstahujem niekde, odkiaľ sa dá raz za rok chodiť k nim
Autorka, potrebujete terapiu, na ktorej vás naučia ako stanoviť dieťaťu hranice, byť s mužov jednotní vo výchove. Pomenujte problém pravým menom a začnite to naozaj rýchlo riešiť. Dieťa má už skoro 7 rokov, to je nonsens aby rodičia skákali ako dieťa píska. Alebo skacete ako píska dedo?
Nádych výdych, hlavu hore, buchnut po stole a stanoviť jednoznačne pravidla vo vašej rodine, bozbierat všetko sebavedomie a účtu k sebe samej.
To je choré toto fakt
@alexka89 ak je tento prispevok pravdivy, tak mi chces tvrdit ze ty by si zbalila celu domacnost, oblecenie, zariadenie, vybavenie domu, prestahovala sa niekam, kde bolo treba vybavovat kupu, brat hypoteku alebo minimalne dohodnut zmluvu o prenajme na nejaku dobu(lebo predpokladam ze na mesiac-dva sa do prenajmu nechodi) a nasledne keby ti dieta beznym sposobom pili usi(hisak je pre mna bezny sposob, asi nema 10 hisakov denne alebo hisak kazdy den) ze chce ist naspat, by si cely proces balenia zopakovala? 😀 ak hej, tak toto urcite nie je normalne a potom si autorka zasluzi, co zaziva. skor si ale myslim, ze je to cele vymyslene. dieta ma mat hranice, dieta treba vychovavat. potom sa divime, co nam chodi po uliciach...
Áno určite, dieťa zaveli a ja utekám bývať tam kde chce. A zazvonil zvonec.. no aspoň som sa zasmiala..
To sú teda problémy 🤦. Veď si to užívaj. Dedo tu možno dlho nebude a potom budeš plakať, že ti nemá kto postrážiť dieťa.
Ach tie dnešné matky, ktoré si nechajú skákať od decka po hlave. 😅
Prosím ta a co ta na tom, že syn uprednostňuje deda, štve najviac? Radšej trávi čas s nim ako s vami, poslúcha viac jeho ako vás, alebo nesúhlasíte s dedovou výchovou,…? Skús upresniť v com konkrétnom je problem.
odsťahovali ste sa a vrátili sa naspäť k svokrovcom, lebo dieťa povedalo, ano? 😂 ďalšiu rozprávku máš prichystanu akú