Syn sa ukľudňuje s mojím uchom

3. nov 2023

Taky vtipný nadpis, ale úplne výstižný. Ja ani neviem ako sa to naučil a zvykol si na to, ale keďže už má 2 roky začína to byť dosť otravné. Keď zaspáva drží ma za ucho, keď je nervózny alebo plače, doslova príde ku mne a musí ma chytiť za ucho. Keď pozeráme rozprávky, sedí pri mne a ruka mu vystrelí k môjmu uchu.. keď v noci zle spí a preložím ho k sebe do postele, taha ma za ucho az kym tvrdo nezaspi...sem tam chytí aj muža, alebo druhého syna, ale nie je to ako so mnou. Popri tom mi už aj taha vlasy popri usiach. Davam mu ruku prec, aj pokricim, ale vzdy len zacne plakat. Ma aj mojkacika, ale toho az tolko nevyhladava. Co mam s nim robiť?

veronika_sk000
3. nov 2023

ja som to robila dlhe roky, este ked som chodila na prvy stupen zakladnej skoly, potom som s tym prestala, ani neviem ako, ale obcas este teraz, ked som s nasimi im zo srandy pozmolim usko a a zasmejeme sa a pospominame, ako sme spolu zaspavali, pre mna je to krasna spomienka na detstvo, aj ked bola mama z toho obcas na nervy a tiez si pokricala, neber mu to prosim a vydrz ❤️ moj brat zase mame stlacal lice, tiez este ako krpec na zakladke 🙂

zuza265
3. nov 2023

Aj moja to robi🤗 mne to nejak nevadi. Niektore deti maju cumel na ukludnenie, ine prstek, ine zmolia latkovu plienku, dalsie pytaju nakojit, ine zas mojkacika atd.

autor
3. nov 2023

@zuza265 ani mne by to tak nevadilo, keby ma za to ucho len drzal, ale hlavne v noci ked zle spi a je pri mne tak ma doslova sklbe za ucho aj za vlasy. Najhorsie ze v noci ho nemozem za to ani okriknut, lebo uz by nespal vobec.

h2
3. nov 2023

Prosím, ber s rezervou, ale keby si mu takéto niečo kúpila, nepomohlo by? 😃👂

zuza265
3. nov 2023

@autorka a keby si dlhodobo skusala nahradit niecim inym. Vzdy ked sa ta chyti (najskor napr cez den a pri zaspavani) tak ponuknut hracku. Jedneho toho isteho mojkacika. Neskusat to den dva. Ale dlhsie

autor
3. nov 2023

@h2 kde sa to da zohnať 😀

evkamotka
3. nov 2023

Moj mal toto iste ale s mojimi vlasmi a fakt ma dost sklbal. Teraz ma 6r a az nedavno to preslo

bolarazjedna
3. nov 2023

Ja si myslím, ze z toho vyrastie.... Ukludnuje sa s tým, neber mu to, no keď ti spôsobí fyzickú bolesť, to treba rázne povedať, ruku dat preč a ponúknuť alternatívu (môj syn je zaťažený na vlasy, zaspáva taj, že ma drží za vlasy, v noci keď sa prehadzuje, stačí ze sa dotkne mojich vlasov a spi ďalej... Je to veľmi milé 😃 ale tiež pri zaspávaní mi veľakrát aj slkbe vlasy, vtedy poviem, že to nesmie, a vždy ho upozorníme, že namiesto toho môže vlády držať alebo hladkať, ale nie ťahať.
Ono to chcieť od neho, aby tvoje ucho nahradil mojkacikom je akoby si túžila po čokoláde na uklzdnenie, a niekto by ti povedal, že daj si mrkvu.

h2
3. nov 2023

Fíha, tak to neviem. Ale skúsim pohľadať.

h2
3. nov 2023

Napríklad aj na Aliexpresse.

len_nig
3. nov 2023

@h2 na tomto som sa tak začala smiať že som si skoro syna zobudila 🤣🤣🤣🤣🤣🤣👏

dovolenkova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
titla
3. nov 2023

Nemame rovnake dieta?😀😀😀
Ked som syna odstavila v 13m nasiel si ako nahradu moje ucho. Taky maly fetis. "Zmolil" mi ho pri zaspavani a ked bol rozruseny, nervozny, unaveny... ukludnuje sa tymto sposobom.
Najhorsie to bolo, ked mal cca 2. Vtedy mi usi doslova tahal, skriabal, trhal. Neznasala som uspavat vlasne dieta...😐 usi uplne podrazdene. Nepomahalo vysvetlovat, zakazovat, hnevat sa. Ale zlepsilo sa to😊
Teraz ma 4. Stale mi zmoli usi. Ale uz si da vysvetlit co moze a co ma uz boli. Ma svoje oblubene ucho, musim natocit hlavu do presneho uhla a aby mal spravny pristup 🙈 ale uz to nie je bolestive. Vecer si ucho posucha a prespi celu noc.

Zmoli usi aj muzovi a babkam, ale moje su vraj najlepsie...

koniarova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
koniarova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ankare
3. nov 2023

Upokojuje sa tak, neber mu to a vydrz. Pre neho je to pocit istoty a bezpečia. Ja som mala podobnú "úchylku" dlho. Držím palce!

bolarazjedna
3. nov 2023

@titla 🥰🥰🥰

andreatytler
4. nov 2023

@h2 Vyskusala som, nefunguje to☹. Kupila som silikonove ucho identicke s ludskym. Bavilo ho to ako hracka 2 dni ale ani ho nenapadlo to pouzit ako nahradu za moje ucho.

andreatytler
4. nov 2023

Presne to iste robil aj nas syn. Zmolil usi ako sposob ukludnenia pri zaspavani a pri placi.
Bude mat o mesiac 4 roky a konecne s tym prestava pri zaspavani. Pri placi, alebo ked je rozdivoceny ide stale po usiach.
Ja som to dokazala tolerovat 10-15 minut, potom som mu dala ruku dole s tym ze som mu povedala ze mi to vadi a nechcem aby mi chytal ucho. Ze ma to uz boli. Ze mu dovolim nejaky cas ale teraz uz je toho prilis a poziadala som ho aby si zmolil svoje vlastne usi. Povedala som to bez hnevu ale s odhodlanim. Zaprotestoval ale pochopil a zazmolil si vlastne usi kym zaspal. Ako formu ukludnenia pri placi som mu to nikdy neodoprela iba ak to zacal robit agresivne. Vie sa ukludnit pomerne rychlo.
Tu je uplne na mieste dat dietatu najavo ze aj ty si clovek a nie otrok, ktory mu ma sluzit k jeho kazdemu prianiu. Ked ti raz nieco zacne vadit, je ovela lepsie mu to nedovolit ako to nechat prerast do momentu ked ti rupnu nervy a zacnes kricat.
Ziadny mojkacik ani nahrady nepomozu ale vyskusaj mu dat do ruk nieco chladnejsie a makke co by mohol stlacat. Nedavno som konecne zistila ze syn ma rad usi preto ze su studene a asi ho urcitym sposobom ochladzuju.

andreatytler
4. nov 2023

Ak mi das adresu mozm ti to nase silikonove ucho poslat.😀

lenka1993
4. nov 2023

To iste robila aj dcéra. Prestala keď nastúpila na zakladnu školu. A odvtedy nenavidim keď sa mi niekto dotkne ucha. Priateľ ked má ide pohladkať a chytí mi ucho tak som agresívna 😀.

katkaseiner
4. nov 2023

U nas bol fetiš moje vlasy. Do 5 rokov sa uspaval a ukludnoval tym ze mi drzal vlasy. Strasne som sa musela smiat keď do cakarne u lekara dosla slecna s blond vlasmi po pás. Maly vtedy asi s 4rocny v udive...tá má ale vlasy 😂😂😂
Vo veku 5 rokov som ho prestala uspavat a uz ho yo preslo. Obcas este pride a chytí mi vlasy (uz ma 8 rokov) ale do 5 rokov som si musela pytat povolenie na strihanie vlasov 🙈😁😁

martaturi
4. nov 2023

Moja sa takto ukludnovala s chĺpkami na mojej ruke. Bolo obdobie kedy ma tak štípala že som s plačom vždy odchádzala zo spálne. Našťastie sa to ustálilo len na hladeni a naťahovani chĺpkov. Aj som rozmýšľala že si dám chĺpky preč ale ona tak strašne protestovala keď som mala čo i len dlhý rukáv 🙈 teraz má 4 a ešte občas príde za mnou a hrá sa mi s chĺpkami ale nie je to už vôbec bolestivé a zostali mi len spomienky na to obdobie 😄 držím palce, lebo ťahanie za ucho musí byť naozaj nepríjemné ☹️
Mám pre teba ale dobrú správu, moja mladšia je úplný opak a ona ma pri zaspávani vôbec nechce na pritulenie 😄 uspim v kočíku, preložím do postieľky a je vybavené. Mladšia od pol roka spí s nami v posteli a nevyzerá že by bolo jednoduché ju dostať zo spálne 🤣

mariet24
4. nov 2023

Môj malý miloval ležať mi na nahom bruchu, chvalabohu to pomaly samé odznelo cca po 3 roku, doma to bolo ok, ale keď sme hocikde boli snažil sa mi zdvihnúť tričko že daj mi pupok 🤣

h2
4. nov 2023

@dovolenkova To myslíš vážne, že 5 a pol ročnému predškolákovi dávaš k dispozícii bradavku?! 😳

domak2
4. nov 2023

Moj mi pcha prst do ust 😅 Už odkedy prišiel na to, že ma prst a ma teraz cez 2 roky, presne pri uspavani. 1000x mu dám ruku preč a 1001x je spat. Rozhodla som sa, že bude zubár 😅 Ale teda teraz už ma skôr len hladká po perách.

kristinapetronela
4. nov 2023

Je to krásne 😍užívaj si to k je malý