Syn po zápale odmieta nočník

1. okt 2022

Ahojte, kedze ste mi tu zakazdym dobre poradili, obraciam sa na vas znovu.
Syn 2,5 roka mal minuly tyzden zapaleny pipik. Bol komplet odplienkovany uz niekolko mesiacov. Avsak teraz ho to pri cikani bolelo a zadrziaval aj niekolko hodin. Jedine kde sa nakoniec vycikal bola plienka ( viem, ze mozno ju nemal dostat, ale bol to prejav zufalastva, ked sme uz nevedeli ze co s nim)… tam jedine bol ochotny cikat. A tu nastal problem. Kedze ho to zabolelo prvykrat na serbliku, tak ho nechce ani vidiet. Cikava opat do plienky. Aj to stale so strachom. Musim byt pri nom a drzat ho na rukach. Potom sa vycika a povie, ze nebolelo.
Mate nejake typy a rady ako ho zas naucit na nocnik? Mam doma 3. No kazdy jeden po ponuknuti odnesie na miesto, ze nie sem cikat, bude au au 🤷‍♀️
Cize absolutny blok. Mam mu dat cas a nesilit? Prejde to?
Uplatky nepomohaju… 😂
Dakujem za kazdu radu 🙏 (aj konstruktivnu kritiku 😀)

kittykat22
1. okt 2022

podplacaj dobrotami. Ma blok. Musi si zvyknut ze je zase v pohode. Rob "zazracne" veci ako ze das kremik ktory spapa vsetku bolest (citaj bepanthen) ... vymyslaj si az sa prasi. Tlieskaj pri uspechu, vyvadzaj ako keby prisiel novy rok. Podporuj ako to len ide. Dieta si zvykne a bude v pohode. Spominam si, ze u nas bol tento problem s velkou potrebou. Trvalo bohuzial velmi dlho zbavit sa tej traumy. Keby som vedela, aky to bude dlhodoby boj, tak od zaciatku robim caviky.

elinosar
1. okt 2022

Bud to prejde, lebo samozrejme zabudne ze mal niekedy bolesti, alebo si mozes zaobstarat schodiky na vasu toaletu, su to schodiky s nocnikom pre tak male deti, nasla som take ze po odplienkovani ani netreba nocnik ale rovno na toalete bude. A vraj tam deti radi chodia.

autor
1. okt 2022

@kittykat22 no skusam. Ze pod pozrieme sa ci bude cikanicka modra alebo zlta alebo ruzova. Dokonca odmietol aj ponuku kupi noveho auticka 😅🤦‍♀️
Vysvetlujem mu, ze uz predsa na serblik chodil a je uz velky na plienky 🤷‍♀️
Zatial bez uspechu

autor
1. okt 2022

@elinosar mame dosku, kde je aj malinka doska. Nechce ani na velky zachod 🙄

kittykat22
1. okt 2022

to auto musis doniest a ukazat. nestaci, ze pojdes kupit. ze chodia velky nepomaha = lebo to sa ho netyka. SKus nieco priamo na neho. Kup kinderko a ukaz ho.Musi po tej veci tuzit a vidiet ju fyzicky. Je moc maly aby cakal alebo skocil na sluby z buducnosti. Skus pustit telku, ipad, dat nieco do ruky ked bude cikat. aby zabudol co robi = ked sa sustredi na nieco ine. Ja ta chapem, ze je to tazke. tiez som to riesila 😐🙄

autor
1. okt 2022

@kittykat22 skusim teda este tak 🤷‍♀️

kittykat22
1. okt 2022

nenechaj sa odradit. Hlavne neukazuj frustraciu ked to nejde. Chapem, ze mas dost. Moj syn u toho teda hystericky plakal - dufam, ze to u vas je to lepsie.

autor
1. okt 2022

@kittykat22 no minuly tyzden to bola katastrofa. Niekedy zadrziaval aj 3-4h. Potom sa vycikal s obrovskym vreskotom. Plakala som s nim. Teraz uz vravi, ze to neboli. Ale teda len do plienky