Dobry den zienky, prosim vas, chcela by som sa poradit, ako na 15m syna. Kazdy den, uz par mesiacov mu ponukam vodu, cajik, rozne caje, rozne flasky, pohare, no on sa s tym len hra a cucne a vypluva, cely je mokry. Okrem UM nechce nic pit, no ja mu uz UM davat nechcem. Hlavne nie tolko (aj 1,5l za 24 h), ale ked mi ine nevypije :( nebude dehydrovany? Na UM sme od 10 mesiaca. Ked toho tam vela vypije, mam pocit,ze aj v noci mu je tazko (pyta aj v noci). Nevedeli by ste mi prosim poradit, ako na to? Dakujem za kazdu radu 🙂
@pribinak nerobim, robim do polky len, ale tym,ze on nechce nic ine pit, tak ked je smadny pyta len mlieko, ked mu dam vodu, alebo nieco ine,vsetko konci mimo. Skusala som mu dat len rano a vecer, ale potom malo cural a tak..
@dadkakosice polievky papa? To sa tiež ráta medzi tekutiny, možno redšie nezahustene polievky, ovocie take vodnate, napr pomaranč ak teda už papa citrusy, jablko, hrušku, .... to všetko tiež patrí k pozmení režimu.
On sa časom naučí aj vodu, príde leto, teplo, organizmus si to bude prirodzene pýtať
@pribinak papa ale menej, ale ovocie ano.
Dufam,ze sa nauci, dakujem 🙂
Mozes skusit mu robit to mlieko redse az postupne prejst na vodu...
Alebo skus pohar
@sense hmmm to mi nenapadlo, robit redsie, dakujem,skusim 🙂
Pohar som skusala, vseetko mozne z coho by pil :D
@dadkakosice ja mam rocneho a pine mi vodu len z lyzicky. Ked sedi v stolicke tak mu davam vodu na lyzicke. S flasky si potiahne len tak 2x mozno. Donedavna vobec nechcel vodu.
to papá len mlieko? alebo už aj pevnejšie potraviny?
Skús mu mlieko zriediť vodou...nedávaj toľko Sunaru - alebo aké mlieko používaš a mlieko bude menej husté...
@dadkakosice ja som um nikdy nedavala, tak mozno je moja otazka od veci, ale 1,5 l um sa mi zda strasne vela, neroztahuje mu to uz zaludok? Alebo okrem um nic ine neje? Urcite zacni robit coraz redsie. Nevypije ani caj s medom alebo 100%ne ovocne stavy? Uz by som mu davala hocico ine, ako to um.
No nedala by som🤷♀️15m dieta by malo mat plnohodnotnu stravu cez den a nie um. Max pred spanim. Ty si rodic alebo tvoje 15m dieta?
Súhlasím s @sapetka
@dadkakosice skus menej mlieka - myslim menej odmeriek - postupne - mozno si zvykne na slabsiu chut a prejde na vodu. inac - ked tak vela pije UM, jedava dost? nenahradza mu to aj jedlo? mne sa to tazko posudzuje, lebo moj - cca tak stary - je dojceny a teraz byval chory, zuby, tak si ziadal casto ... ale uz by mal mat komplet stravu. teda ranajky, obed, veceru a mleiko mozno max na desiatu a olovrant. (ale teda ak ije po riadnom jedle, tak by som to riesila tym postupnym uberanim odmeriek)
@dadkakosice daj riedsie, to pride casom. 1,5 r je este ok. Pride leto, da si aj vodu 🙂
@dadkakosice
Skus ty vypiť toľko mlieka a potom chciet aj inu stravu. Proste nezje co ma na raňajky-napr.caj a chlebík s pomazánkou ci nieco ine dostane az desiatu-ovocie, jogurt,... atď. Nenahradzaj to že nechce jesť mliekom.
@deti95060810 papa uz vsetko mozne 🙂 len on ma mlieko aj ako tekutinu. Skusim mu riedit az kym z toho nebude voda 🙂
@lindusss2016 papa pekne okrem toho, nie ze vela ale malo tiez nie 🙂 skusala som aj prisladit ale niiic, je to vymyselnik. Aj stavy som skusala. Proste ina tekutina je nic u neho
@ukulela skusim, dakujem ;) mi to nenapadlo vobec. Ale papa vsetko pekne, nemame problem s jedlom, klop klop.
@evittam ja som niekde napisala,ze nepapa? On si tym nenahradza jedlo. Papa vsetko zaradom
@evittam ma plnohodnotnu stravu.. nikde nepisem,ze nepapa 🙈
@oktoberbaby2020 dakujem, skusim 🙂
@sapetka on ma plnohodnotnu stravu.
@dadkakosice ale ako tekutina sa ma pit voda a nie um. To ti akoze vobec vodu nepije?
@sapetka ved preto sa pytam, ci mi vie niekto poradit, ako na neho... ved pisem,ze uz mesiace mu niekolko krat na den ponukam vo vsetkom moznom aj vsetko mozne na pitie a vypluva..
@dadkakosice naša sa "rozpila", keď bolo teplo, mala okolo 9-10 mesiaca a vody vypila dovtedy máličko. Po každom príkrme som každý deň skúšala vodu, vždy len raz cucla a dosť.
Bola na UM, tak ho vypila viac, aj miesto tekutín, ale teda zďaleka nie toľkoto. Nakoniec som si raz všimla, že pozerá na mňa, keď pijem z pohára studenú vodu (z chladničky). No ... nebolo to iste najsprávnejšie, ale bola som zúfalá, bolo teplo, málo tekutín mala, tak nakoniec párkrát si cucla z môjho pohára. Potom sme skúsili znovu naliať vodu do fľaše (inej ako z ktorej pila UM), nič, pohár so sosákom, tiež nič. Nakoniec sa ujal ten netečúci pohár LOVI a z toho pije doteraz, má 15 mesiacov. A iné ako vodu nechce, ani čaj, ani riedenú šťavu.
1,5 l UM je ozaj veľmi, veľmi veľa. Treba len skúšať, prípadne tak ako u nás, piť pred ním a vyskúšať, či necucne z "veľkáčskeho" pohára, možno sa chytí.
@dadkakosice a on je od zaciatku na um mlieku? Lebo k um ma dieta pit ak vodu. Jednoducho mu to mlieko nedaj. Po prve mu ho uz netreba a po druhe ked bude velmi smadny vypije aj vodu.
@angelheart dakujem pekne, skusim aj ten poharik a snad ho to chyti. Ja prave stale pred nim pijem, ja celkovo pijem vela a nechapem,ze mu to nechyba.. nevravim,ze sa nikdy nenapil vody ale urcite nie tak, aby to bolo ok.
@dadkakosice Tak prepac. Zle som pochopila. No proste zbytočne veľa mlieka. Btw.ak vypluva nedam iné. Ani mlieko.
@evittam v pohode 🙂 papa vsetko mozne, keby mu dam aj to co nemoze, zje vsetko ale ma velmi rad zeleninu, najviac uhorku a na obed ma vzdy to co my, teda samozrejme upravene, aby nebolo tak osolene, pripadne, ak mame mastnejsie, urobim mu nieco ine.. Ked mne ani lekarka nevedela povedat, ako na to.. ze nevadi, ze nie je este teplo, leto.. nekaslem na to, niekedy mam pocit,ze asi na neho az velmi tlacim a skusam 🤦♂️
@dadkakosice Tak treba len skúšať 😉. Ale určite nedávat mlieko namiesto vody, caju.
Robíš mu plnú fľašu? Ak áno, skús mu urobiť trosku menej