Ahojte. Mam mensi problem so synom. Ked zacala tato situacia, manzel povedal ze nechce aby som s deckami chodila von a podobne, ze staci sa "nadychat" na balkone. Prvy tyzden som to neriesila, lebo aj pocasie bolo take vselijake. Avsak teraz starsi syn odmieta ist von. Jedine huci ze chce ist na ihrisko, ale tie su samozrejme z pochopitelneho zavrete. Vraj sa boji chorobky, no ja neviem. Aj som mu vsetko vysvetlila, ze sa nema coho bat, ale on nie. Aj rusko ma ake chcel, ale ze on ho nechce nosit. Pritom vidi, ze ja ked niekam idem, alebo manzel, tak mame.
Ked spomeniem ze podme prevetrat odrazadlo, rev ze on nechce ist vonku, len na balkon. Nejake rady prosim?
treba vela vysvetlovat, ist von tam kde nie je vela ludi je prospesne hlavne ked je vonku pekne, neda sa byt stale doma. treba to malemu vysvetlit. ale chapem lebo tiez suseda ma dievca na prvom stupni a tych v skole tak doplasili, ze ani na dvor nechcela ist
Od zajtra je zakaz vychadzania...
Mám 3r dievčatko tieto veci nerozoberam s ňou. Ideme niekam tak ideme nie či jej sa chce alebo nechce začne revat pohrozim že ide spat a odrazu je ticho a kludna. Čo sa týka ruška tiež nechcela dať dobrovoľne. Dala som jej ho proti jej vôli chvíľu poplakala po ceste som ju chválila aká je krásna aj jedna babka ju pochválila čo išla okolo a videla že place a od vtedy keď ideme von pýta ako prvé rúško nosí ho normálne s hrdosťou.
Skús pustiť synovi "Bol raz jeden život"- podľa toho koľko má rokov..a vysvetli mu, že tak sa správa aj ten zlý bacil. Teda, keď bude jesť veľa zeleninky, ovocia, piť veľa vody, čaju, džúsikov, hocičo...tak ho jeho bojovníci nepustia do tela, príp. ho zničia, aj keby sa tam nejak dostal.. To používam úspešne pri synovi, keď nechce niečo zjesť, teda zeleninu hlavne.. Čumel, keď videl Macka Rúška, nie Uška, to bola jeho obľúbená rozprávka, a samozrejme pravdivo, veku primerane, sme mu vysvetlili situáciu.. Tiež niekedy štrajkuje, že si nedá rúško, ale vidí všetkých s rúškom a to aj dvojročné deti.. Manžel nech nadhodí, že do prírody, mimo ostatných ľudí ísť môžete, a chodťe všetci, tak si to premyslí určite..🍀
Dcera mi robi to iste, je frustrovana, Ze sa nemoze hrat s detmi a na prechadzku Ani za svet, to ju nebavi, ze chce radsej telku pozerat 😣
chlapec ma viac rozumu ako rodicia. Mame sediet doma a nie chodit kade tade
@evkamotka Naozaj? A to si kde citala? Su obmedzenia nie zakaz vychadzania. Ty aj vieš co to znamena?!
MIMORIADNE: OBMEDZENIE POHYBU PO CELEJ KRAJINE, VEĽKÉ OPATRENIA POČAS VEĽKEJ NOCI (8.-13.4.) 🚨
❗️ Na základe uznesenia Vlády SR a nariadenia hlavného hygienika budú na území Slovenskej republiky platiť mimoriadne opatrenie v podobe obmedzenia pohybu a zákazu vychádzania v termíne od 8. apríla od 00:00 do 13. apríla 23:59 (streda až pondelok).
❌ ZAKAZUJE SA ❌
🛑 Zhromažďovať sa s inými osobami okrem osôb, ktoré žijú v spoločnej domácnosti
🛑 Akýkoľvek pohyb na verejných priestranstvách okrem výnimiek (čítaj ďalej)
✅ VÝNIMKY SA VZŤAHUJÚ NA ✅
➡️ Osoby, ktoré pôjdu do a zo zamestnania vrátane podnikatelia, ktorí budú cestovať za výkonom svojej činnosti (vrátane "pendlerov" podľa výnimky 30 km za hranicami SR)
➡️ Osoby, ktoré pôjdu na nákup v nevyhnutnom rozsahu na nákup potravín, liekov, drogérie alebo krmiva pre zvieratá
➡️ Osoby, ktoré pôjdu zabezpečiť základné potreby pre cudziu osobu (susedská výpomoc, dobrovoľníctvo) v rámci jedného okresu, resp. v rámci územia Bratislavy a Košíc
➡️ Osoby, ktoré pôjdu zabezpečiť starostlivosť o deti alebo zvieratá
➡️ Osoby, ktoré pôjdu natankovať pohonné hmoty
➡️ Osoby, ktoré pôjdu do zdravotníckeho zariadenia za účelom neodkladnej starostlivosti, pričom si bude môcť zobrať sprievod vo forme jednej ďalšej osoby
➡️ Osoby, ktoré pôjdu do prírody za účelom pohybu v rámci jedného okresu, resp. v rámci územia Bratislavy a Košíc
➡️ Osoby, ktoré pôjdu na pohreb blízkej osoby
➡️ Osoby, ktoré pôjdu za účelom starostlivosti o príbuzného, ktorý je na starostlivosť odkázaný v rámci jedného okresu, resp. v rámci územia Bratislavy a Košíc
⚠️ SPÔSOB KONTROLY A MIMORIADNE NASADENIE POLICAJTOV PO CELOM SLOVENSKU ⚠️
👮♂️ Policajné hliadky spoločne s príslušníkmi Ozbrojených síl SR budú kontrolovať všetky vozidlá, ktoré budú prechádzať jednotlivými okresmi na diaľniciach a cestách I. a II. triedy
👮♂️ Ak budete prechádzať viacerými okresmi, kontrole sa budete musieť podrobiť opakovane, s čím bude spojené značné zdržanie na komunikáciách, preto naozaj NECESTUJTE medzi okresmi, ak to nie je nevyhnutné a ak sa na vás nevzťahuje jedna z hore uvedených výnimiek
👮♂️ Všetky osoby, aj tie, na ktoré sa vzťahuje jedna z výnimiek, sa pri prejazde okresmi budú musieť preukázať Policajnej hliadke občianskym preukazom
👮♂️ Polícia bude kontrolovať osoby, ktoré sa budú pohybovať na verejných priestranstvách v rámci okresu s cieľom odhalenia osôb, ktoré do daného okresu prišli z iného okresu, a preto je nutné, aby každý, kto opustí svoje bydlisko, mal pri sebe doklad totožnosti - a to platí aj pre všetky osoby nachádzajúce sa vo vozidle
👮♂️ Policajti budú dôkladne kontrolovať dodržanie mimoriadneho opatrenia a karantény a v prípade jej porušenia bude takýmto občanom hroziť sankcia až do výšky 1 659 eur (nenosenie rúška za 1 000 eur)
👮♂️ Ak dôjde ku klamstvu zo strany občana, bude možné si spätne vyhodnotiť jeho pohyb pomocou video záznamu z palubných kamier systému SOITRON a sankcia ho neminie
👮♂️ Policajt na mieste vyhodnocuje každú situáciu individuálne a jeho pokyn je záväzný – v prípade nedodržania opatrení, alebo klamstva, môže auto otočiť a poslať späť domov, prípadne udeliť pokutu
👮♂️ Kamionisti budú mať počas celých sviatkov výnimku na prejazd
🚨 ZATVORENÉ OKRESNÉ ÚRADY A ODDELENIA CUDZINECKEJ POLÍCIE🚨
➡️V dňoch 8. apríla a 9. apríla 2020 sa na všetkých okresných úradoch, ich pracoviskách, klientskych centrách, oddeleniach dokladov, odboru poriadkovej polície, klientských centrách MV SR, dopravných inšpektorátoch a oddeleniach cudzineckej polície rušia stránkové hodiny a zakazuje sa vstup verejnosti do týchto priestorov.
➡️Občania, ktorí majú elektronicky objednaný termín na dopravnom inšpektoráte, ktorý spadá do týchto dní, si musia preobjednať nový termín. Odporúčame využívať možnosti elektronického objednania si úkonov evidencie vozidiel.
@dominika7990 Toto vidavam casto, ze ked dieta neposlucha, tak sa mu pohrozi, ze pojde spat.
Cize spat sa chodi za trest, je to nieco co deti nechcu a vyuziva sa to ako vyhrazka.
A potom sa cuduju ked ma dieta problem so spankom, ked odmieta spat v skolke a pod...
@evittam ked uz sa tu ohanas krasnymi farebnymi vykricnikmi, neviem ci si zabudla citat , hned totiz druhe mas "zakazuje sa pohybovanie po verejnych priestranstvach" - vo vynimkach nieje nic o venceni deti ani ludi ...
Esteze aspon vase deti maju rozum a nechcu sa ist len tak bezcielne prechadzat po vonku
@ayanamirei Mozes ist na prechádzku do lesa, mimo ludi. Nie je to zakázané. A nepíšem o týchto dnoch ale všeobecne. Jasne ze dodržiavam nariadenie. Ale určite nebudem sedieť doma s deťmi v klasické dni napr.do konca augusta. O tom pisem. Ked môžem ist do obchodu menšie zlo je ist niekam mimo kde stretneš mozno 2ludi 20m od teba....
ja ked čítam niektoré komentáre, tak som šťastná prešťastná, že máme záhradu a môžeme behať po nej od rána do súmraku a nemusím počúvať "múdre reči" niekoho. Dopriala by som ju každej, nech môžu drobce pobehať po slniečku 🌞 🙂
@evittam predstav si, ze aj ja chodim do prace a musim ist aj do obchodu no nebudem sa bezcielne promenadovat po vonku a vystavovat sa riziku. A ano je mi luto predavaciek a vsetkych zdravotnikov no sedim doma prave preto, aby co najskor skoncila tato pakaren a mohli sme sa zase pohybovat bez rizika po vonku.
Deti vnimaju velmi vela. Ovela viac ako sme my dospeli ochotni pripustit. Ak mate kde tu pustene spravy, vravite si info, ze co "nove", kolko nakazenych... tak to deti vsetko nasavaju a nevedia uplne vyhodnotit. Je im jasne, ze sa deje nieco vazne - nechodi sa do skoly, vsetci vonku aj v televizii maju rusky (co pred tym vobec nepoznali)... a este aj ocko si mysli, ze netreba chodit von... su to pre ne velke soky a verim tomu, ze maju strach.
Podla mna ako prve treba:
- vypnut media, nech to deti zbytocne nestresuje.
- informovať ich - povedat im priamo, co sa deje - nie ze ja s manzelom sa informujeme co nove a deti su z toho vynechane...
- rozpravat sa o tom s nimi
- vysvetlit, ktore opatrenia su preco
- uprimne zodpovedat ich otazky
- trpezlivo vysvetlovat, ze v prirode je to bezpecne
Neviem kolko rokov ma syn, ale mohli by ste si ten virus spolu nakreslit, vymodelovat, nech si vedia nieco pod tym predstavit a je to pre ne menej abstratkne
Prajem vela trpezlivosti
(p.s. mala som podobnu situaciu na zaciatku s dcerkou, nastastie to rychlo preslo🙂