Ahojte baby prosím vás poraďte mi lebo ja som už zúfalá 😞 syn má 2,5 roka a vôbec nepočúva... Nič naňho neplatí ani pekne keď mu človek povie, ani keď zvýšime hlas ani vycapkanie po zadku 😞 totálna ignorácia ... Ideme von mu poviem naháňať ho po celom byte kým ho nachystám prejde aj hodina .... Na wc začne plakať alebo on že nejde mi povie a za chvíľu za pocura 🙈
@lenka58 ahoj, toho 2,5 roka je také to prelomové obdobie, kedy dieťa zistí, že mama nie je svätý grál a začne sa to bububu obdobie vzdoru... Treba nájsť správne páky, dokonca sa môže stať, že každý deň ináč... Čiže univerzálny návod neexistuje. Aspoň na moje deti neexistoval. Po nejakom čase sa to unormálnilo, alebo najlepšie to klapalo v rannom strese, proste nebol čas na nejaké vymýšľanie, koľkokrát sme navliekali posledné kusy oblečenia vo výťahu, alebo pred bránou, alebo najmenší proste pod pazuchou nejak reval, že on nejde do škôlky 🤷🤷🤷. No tak sa niesol teda... Good luck a pevné nervy a nech sa ti dobre hľadajú tie správne páky na vlastné dieťa. U nás je to ešte stále o nervy a to má nastaršia trinásť, dnes sa ležérnym krokom odšuchtala 7.54 do výťahu... Proste stále treba hľadať nejakú tú páku.
@lenka58 No moj je napriklad taky typ, ze nanho platia len tri veci. Bud mu vysvetlim moje dovody a on ich uzna, alebo uplatky alebo vyhrazky 🙂 Uplatky niekedy su naozaj hmotne odmeny, ale casto je to len nieco, na co sa moze tesit. Napriklad rano pri odchode do skolky - ak sa expresne rychlo oblecies, zostane ti este 10 minut na hranie. Von chodi nerad a teda velmi casto vymyslam, cim by ho vychadzka mohla zaujat. A ked sa aj tak suchce, tak sa zacnem chystat, ze ja teda uz idem a pozriem si to sama. Casto mi uzna, ze musim ist do obchodu nakupit a teda sa premoze a ide so mnou, no ale niekedy ho musim namotivovat, ze mu kupim dzusik alebo nieco take. No a na niektore veci jednoducho musim pouzit nejaku sankciu. Neupraces - pride v noci skriatok Neporiadok a zoberie si to. Toto jedine ho dokaze spolahlivo namotivovat k upratovaniu. Milionkrat sme spolu napriklad upratali na jeho pracovnej doske, sam vzdy uzna, ze to tam je tak lepsie a prehladnejsie, ale to ho nemotivuje, aby si ju sam nabuduce upratal. Obcas je ochotny odpratat nieco, aby sa na tom druhy clovek nepotkol, este toto obcas funguje, ze kvoli niekomu inemu. Ale nie vzdy.
Veď naháňačka je pre deti (a mláďatá zvierat) jedna z najlepších a najdôležitejších hier, strašná sranda, čo sa cudujes že ho po celom byte naháňas. Vieš čo, ja som zatiaľ o dva a pól ročnom dieťati čo by poslúchalo jak cvičeny vojak nepočula a ani som nepočula o tom, že by bitie tak malému dieťaťu prospelo a poslúchlo by pre to viac.
Tak chod von vtedy keď aj on bude chcieť, nekrič naňho ani ho nebi to nie je výchova…keď sa počura ho nechaj v tom nech zistiť aké je to nepríjemne.