Syn nechce kakať do wc. Mám dať na kakanie plienku?

malfea
3. jún 2022

Ahojte, syna druhý týždeň odplienkovávame, cikanie super, no kakať oba s plačom alebo do slipov. Keď sa vykakakt do záchoda, je hneď veselý, spokojný, spláchne po sebe...ale kým to z neho vyjde, plače, kričí, že on nechce kakať. Mám mu povoliť na kakanie plienku alebo je to cesta do pekla? Bojím sa, že bude mať takto cez plač problém sa vykakať. Teraz naposledy dva dni nekakal, večer som ho už cez plač ukecala sa vykakať na záchode. Ale neviem, čo buden robiť nabudúce. Nechcem mu ro znechutiť.

misana84
3. jún 2022

moja presne to iste...až ju zapeklo a 3 dni nekakala...potom sa nemohla vykakat a plakala tak, že sme museli dat cipok aby vyslo....bolo to strasne...odvtedy dam jej radsej plenu....ale už mi prestala aj pisat do nocnika...ciže asi to bola chyba...

81anina
3. jún 2022

@malfea radsej pienku ako ma mat blok. Casom mu v hlavke docvakne a pojde sam na wc a bez placu. Mojmu sme citali knizku o hovienku pred odplienkovanim ukazovala som mu hovienko v plienke. To kvoli tomu aby sa nezlakol. Poznam pripady ked sa dietatko bloklo ked uvidelo co z neho vyslo. Tak dal prve do nocnika, druhy krat do slipov ti somnou pral slipy a vysvetlila som mu ze do slipov je to fuj a teraz v pohode kaka zatial do nocnika. A to som sa bala ze bude problem lebo sa schovaval a nemohli sme sa ho ani dotknut

dzulli1980
3. jún 2022

Dcéra cikala do wecka bez problémov, no kakala do plienky do 3,5 roka ... ja som ju nenaháňala, nechala som to na nej ... stopla som sprosté reči muža, rodiny, ktorí z nej robili pomaly postihnutú ... zo dňa na deň začala kakať do wecka, bez plaču, bez strachu, jednoducho na to sama dozrela.
@malfea

elizabet173
3. jún 2022

@malfea dieťa má takmer tri roky, určite by som plienku nedávala. Že plače? No plače, lebo do plienky je preň zrejme pohodlnejšie. Skús motivovať samolepkami áut, dinosaurov...podľa toho, čo má rád. Dbaj na to, aby mal v strave dosť vlákniny.

nikpa
3. jún 2022

@malfea u nás to bolo ako cez kopirák. Ja som ale syna nedokázala na wc ukecat a tak stolicu drzal aj niekoľko dní. Zo začiatku keď sa začal pýtať cikať tak už proste vôbec nechcel plienku. Čiže to bolo tak, že cikať sa vypýtal ale kakať zrazu nemal kam a zdržiaval to aj niekoľko dní. Zašlo to až tak ďaleko, že sme museli dávať silné preháňadla a čipky. Potom sa volako dal presvedčiť aby sa vykakal do plienky ale bolo okolo toho rečí, plaču 🤦 tak na malú sa pýtal a na veľkú sme ho aspoň raz týždenne vždy ukecali na plienku. Až po pár mesiacoch sa naučil kakať do wc. Môže sa stať, že ak mu nedáš plienku, blokne sa a prestane ti kakať, no keď sa bojíš že do nej zase zacne aj cikať tak mu ju daj naozaj len na nevyhnutny čas na kakanie.

sandra19901990
3. jún 2022

To iste u nás. Do nocnika sa bal kaknut. Tak dal do teplakov, na koberec… plakal, lebo je to iný pocit ako do plienky. Riesime to acidkom alebo kefirom. Nech to ide ľahšie. Do čistého acidka (1liter) buď 2-3 banány alebo jeden vanilkovy cukor. Syn to hneď vypije zo 3 deci a počas dňa uz neudrží a vyklopí to niekde. Ked uz dva dni drží v sebe tak toto isto pomôže a uz je mi jedno, ci to da na koberec alebo do boxeriek. 2x sa stalo, ze si kakol na nočník. Wecko nepoužívame casto. A za hovienko dostáva mini zmrzlinu alebo čokoládu (nie casto lebo zapeka) alebo gumených mackov 🙃🙂

sandra19901990
3. jún 2022

Ale vo vyššom veku ako u nás (3roky) by som sa uz ku plienkam nevracala. Jedine, ze by mal zdravotný problém hnačky nejake a pod.

silvike
3. jún 2022

@81anina presne nasa najstarsia...ked sa prvykrat vykakala do nocnika a ked uvidela co to z nej vlastne vyslo...no total sok...uplne sa zlakla a potom asi polroka dost zadrziavala stolicu. Ale plienku sme veru uz nedali, pomaly, pomaly sa naucila. Ale robili sme divadielka okolo kazdeho ho...a 🙉 ...jeeej aky pekny vtacik! ....jej akeho pekneho slimacika si vykakala...proste furt sme jajkali nad tym tvarom a vymyslali naco sa to podoba...a potom sme ju davali skor na zachod s redukciou aby nevidela to kako. Najmladsieho zase bloklo, ale len na par tyzdnov to ze mal hnacku...tak sa bal riedkeho kaka a ze bude stipat zadocek. Ale tiez to nastastie preslo vez vacsich problemov.

catalin
3. jún 2022

@malfea my sme mali to isté pri odplienkovani, ale ja som počúvala čo mi hovorí a na kakanie sme dali plienku. Trvalo to dokopy 10 dní. Potom sa sama opýtala na záchod kakať.a odvtedy bol pokoj. A zase známy riešil to isté, ale ten sa na syna zlostil, nechcel mu dať plienku, a maly mal problémy a blok pri kakanie veeeeelmi dlho. Pochvál syna, ako mu dobre ide cikanie do záchoda, a povedz že sa tešíš, že raz bude aj kakať do záchoda. Povedz mu že to je v poriadku, a že nech si sám povie, kedy bude na to pripravený.

ema22270
3. jún 2022

Áno v kľude nechaj na kakanie plienku aj u môjho syna to tak bolo, v 2.5 roku pekne už cikal do nočníka, aj cez spánok plienka suchá, ale kakanie sme ešte cca 4-5 mes riešili do plienky, tak si to vyžadoval, ale do škôlky nastúpil pripravený 😊 normálne si vypýtal plienku keď mu bolo treba kakať, alebo si ju aj rovno išiel vziať.