Ahojte ako chodia vaše detičky môj ma 1 rok a ešte sám nechodí iba okolo nábytku a chcem sa opýtať je lepšie keď chodí bosí alebo ma topanocky
Moja malá chodila len bosá ale musím povedať že mala problém potom vonku v topanockach lebo nebola na ne zvyknutá, ale zvykla si určite by som ešte neobuvala ak sám nechodí.
@mara2010 Moja zacala chodit okolo nabytku, ked mala 10 mesiacov a do priestoru sa pustila az okolo 15. mesiaca, takze stale ma cas. Ma cas do 18. mesiaca. A doma jednoznacne bosy, vonku som jej davala kozene capacky, kym bolo teplo. Potom som kupovala barefoot a nemala problem v nich chodit.
Áno viem že ma kedy ja som to napísala len tak kvôli tým topánkami že ešte nechodí 🙂 už sa sám postaví od 7 aj stvoekuje od 7 čiže už 5 mesiacov za nim behám 😄
Bosa, nech noha pracuje, natahuje, hybe sa.
Moj sa pustil v roku a pol. Nic mu neuslo
@mara2010 moja mala stvornozkovala od 6m a chodit začala “až” v 15m, t.j. 9 mesiacov stvornozkovania, okolo nábytku v 10m. Teraz, keď je prirodzene nechať chôdzu na dieťa a napomáhať je bežne podľa fyzioterapeutov, že chodit začínajú v 15-16m.
Moja chodila bosá, či v ponožkách, vonku v ponožkách s pogumovaným spodkom či kožených capackach. Až keď chodila do priestoru, kúpili sme barefoot.
Na boso je najlepšie. Aspoň doma. Potom keď bude chodiť, tak vonku treba topánočky samozrejme, ale doma stačí teplejšie protišmykové ponožky v zime a v lete ba jar úplne naboso.
bosí