Syn má 2 roky a 7 mesiacov a stále nosí plienky

20. dec 2021

Zienky čo máte synov. Alo ste odplienkovali a kedy ? Syn ma 2 roky a 7 mesiacov. Stále na plienke. Narodil sa predcasne v 35tt. On si potrebu uvedomuje ste mi povie ale až po potrebe. Zahlási kakam alebo písam keď už ma v gatiach. Skúšali sme 4 dni, nič. Nechala som na plienke 2 týždne a skúsila znova a to iste. Ako ďalej ? Ako odplienkovat ?

mauduska
20. dec 2021

skúšala si mu aj ty ponúknuť cikanie / kakanie len tak cez deň? Aby si na všetko zvykol, cítil sa komfortne.. aby vedel rozoznať ten pocit že "ešte len idem cikať" a vtedy to ohlási. Neviem, asi by som vyskúšala to.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
juliasb
20. dec 2021

Ja som tu za staromódnu ale myslím si, že ak sa strane veľmi chce, tak tvrdou drinou sa dá naučiť dieťa bez plienky omnoho skôr. Ale teda je to dosť o obete vo forme dočuraneho celého bytu a asi by sa to nedalo aplikovať, ak má mamina viac deti. Ja som syna začala učiť cikat už v 1r 4 mesiace. Proste som ho nechávala doma bez plienky celé dni okrem spánku a všade som behala s vedrom a handrou. Plus som ho dávala skúšať cikat každých 20 minút. Po 3 mesiacoch curania kade tade pochopil a veľakrát sa na tom serbli aj vycikal a teda nehôd bolo menej a menej,no stále boli. V nejakých 1r aj 10mesiacoch som si trufla viackrat s nim ísť bez plienky aj autobusom 5km. V2+ 3 mes šiel do škôlky absolútne bez plienky.

lucindav
20. dec 2021

U mojich oboch deti odplienkovanie trvalo dlhšie, 2-3 týždne. Vzala som plienku a prezliekala, utierala a vysvetľovala.. nemá na to každý nervy 3 týždne utierať mlacky 🤷🏻‍♀️ Dcérke trvalo týždeň kým si to začala uvedomovať, mala 2 roky a 2 týždne, lenže začala zadržiavať mocenie, tak to sme ešte další mesiac riešili.. synček v 22 mesiacoch až po 3 tyzdnoch mi začal hlásiť sám ze mu treba. Predtým keď mali plienku tak tiež mi už vedeli dať najavo ze cikali alebo kakali. Za mna teda treba vziať plienku a vydržať viac ako 4 dni

hipuska
20. dec 2021

Je dobre, že si uvedomuje. Treba ho nechať Holého behať po byte aspoň pár dní. Moj tak začínal. Keď bol holý, tak sa vypýtal. Keď mal gate(bez plienky) tak nikdy

janaceh
20. dec 2021

Syn mal v maji 2 roky od januára som ho nechávala doma bez plienky pol roka vkuse len na spánok mal a nič. Potom keď som už niečo robila som mu plienku dala lebo každých 20 min sa vedel pocikat a s kakanim ani nehovorím hrozne niečo ale nevzdávala som to. Asi pred 2 mesiacmi sa začal pýtať krásne plienku ale mame stále na spanie a keďže je zima aj von. Pri dcérke to išlo samo keď mala 2 roky už nemala ani v noci.

janaceh
20. dec 2021

Ešte dodám keď sa aj pocikal pokakal a som sa ho opýtala kde sa cika odpovedal nočník. Takže vedel kde len sa to asi nejako musel sám naučiť pochopiť.

mikadooo
20. dec 2021

Čau u nás plienky do troch rokov, zúfalá som bola, ešte deň pred nástupom do MŠ sa mi pokakala a pocikala (v lete sme skúšali bez plienok a všade boli mláky, vôbec nič si z toho nerobila že behá v mokrom, na nočníku posedela, pohrala sa o potom o pol hodinu sedela v mláčke, alebo mi zakričala mama pišam 🤷). No takže som ju s malou dušičkou dala do škôlky a tam nič...🤷. Som nechápala. Potom mi kamoška hovorila že oni tam každú chvíľku na záchod chodia pred jedlom, po jedle, pred vychádzkou, po vychádzke, atď. 🙂. Ja neviem či zabral rešpekt pred cudzou osobou alebo videla iné deti vekovo podobné, že cikajú do zachodika alebo čo...🤷. Doma sa mi potom ešte popiškávala cca rok, keď som nedala pozor a neposadzala ju na nočník pomaly každú hodinu. A na noc nosila plienky, vôbec som neriešila. Postupne nehôd odbúdalo a úspechov pribúdalo. Riešila som to aj s dr. Vyšetrila jej moč, nič nezistila a povedala mi, že netreba to riešiť (jasné že posádzať na nočník v primeraných intervaloch atď., ale nedávať dieťaťu nejak pocítiť že robí niečo zle, skôr keď sa podarí, tak pochváliť). Niektorým deťom to proste trvá dlhšie. Nemá to nič s chcením či nechcením. Držím palce 🙂

nadazdi
20. dec 2021

@juliasb tebe tato staromódna metóda trvala rok :D ja som malej vzala plienku v 2 rokoch a trvalo to týždeň, bez nehody 😅 už ten týždeň mi prišiel nekonečný, rok žiť v neistote by som nedala, to si hrdinka :D

jordana111
20. dec 2021

Chyba je ze si to prerušila treba vydržať nie 4 dni ho učiť bez plienky a potom 2 týždne dávať plienku tak sa ťažko naučí je to o trpezlivosti moj cikal všade schoval sa do kúta a cikal netrvalo dlho a hneď som nedala plienku ani na noc ešte nemal dva roky aj muž sa čudoval čo mu nedám pre istotu nebolo treba zistil aj sám ze mu je lepšie bez plienky a pekne sa pýtal na nočník pred spaním vždy vycikať

dzina007
20. dec 2021

nas starsi sa odplienkoval ked mal tak nejako ako vas teraz. skor to neslo.
Sli sme na to metodou ze cca kazdu pol hodku som ho davala na nocnik (rad pozeral reklamu v telke tak ked sla reklama sedel na nocniku) a zakazdym ked sa vycikal vykakal dostal na nocnik nalepku. a nejako to postupne slo. ale dlho to bolo o tom ze nielen ja som sa spoliehala na to ze sa vypyta ale vsimala si ho a videla som kedy mu treba. vtedy sa viac osival a tak. a snazila som sa ho davat velmi dlho pravidelne na zachod.

annm81
20. dec 2021

@nadazdi Mne to príde riadne komické, tieto hrdinstvá a obete. Podľa novodobého spôsobu som skúsila pár dní, nefungovalo. Skúsila som o mesiac, stále nefungovalo. A o ďalší mesiac sme zrušili plienky bez jedinej nehody. Dokopy som teda utierala dlážku asi 6 dní a nenútila som dieťa mesiace presedieť pol dňa na nočníku. Nočnú plienku sme zrušili na druhý pokus, a odvtedy som jediný krát nemusela uprostred noci vyťahovať dieťa do sprchy, lebo sa počúralo, ani ho nemusím x krát za noc budiť a nosiť na záchod. Je samozrejme žiadúce povzbudzovať dieťa, ale ťahať to mesiace nemá najmenší význam. Zdravé dieťa dospeje k odplienkovaniu aj bez toho, aby som za ním neustále umývala dlážku. A dieťa, ktoré má zdravotný problém si tým silením akurát tak privodí psychický blok.

nadazdi
20. dec 2021

@annm81 veď ani tých plienok tolko neminiem ako pri novorodencovi od toho roka pri tom decku.. veď už vedia zadržiavať a vypúšťať naraz 🙂 tato mladšia mi príde taká šikovnejšia, ale to je tým, že vidí sestru na nočniku, tak opakuje, podľa mna tejto ju vezmem omnoho skôr 😂 neviem či už aj nie teraz :D

sarahh09
20. dec 2021

Môj syn ma 2r a8 mesiacov a uplne to isté akurát ze sa narodil týždeň po termíne.
Moja prva dcera uz na druhé narodeniny nemala plienku, druha dcera bola odplienkovana v 18 mesiacoch a tento náš chalanisko nič. Tiež ma zaujima dobrá rada.

dendula13
20. dec 2021

Moj sa odplienkoval ked mal 3 roky,skusali sme uz od 2 rokov no nic nepomahalo. Uz davno si uvedomoval potrebu, ale povedal az ked to bolo v plienke. Stale hovoril, ze sa boji zachoda-aj velkeho aj šerblíka- ale to uz len vymyslal,aby tam nemusel chodit, pretoze uz tam parkrat sedel a aj cikal. Najprv sme skusali lepit nalepky za kazde cikanie 1 a za kako 2 nalepky, ale radost trvala asi 2 dni a potom zase nic. Šli sme do ZOO ( zvieratka zbožnuje) a hovorila som mu ze žiadne nema plienku.. Nakoniec pomohlo ked som mu schovala dudel (mal este na spanie a mal ho velmi rad) a dala som mu ho az ked isiel na wc a tak sme vymenili dudel za wc. A uz ked sa pytal na wc zbavili sme sa aj dudla.

andreatytler
21. dec 2021

Nas ma 2 roky a este ani nechyruje ze by zacal chodit na nocnik. Takze nemam vlastnu skusenost ale poradili mi tuto radu.
Skus ho nechat bez plieny. Chod za nim s nocnikom v momentoch kedy myslis ze bude cikat alebo kakat a ked zacn, tak podstrc nocnik pod neho. Kludne nech cika (a aj kaka) na prvy krat postojacky. Potom mu tu cikanicku v nocniku ukazat a naramne oslavovat a urobit okolo toho velke halo a prizvukovat pri tom ze sa vycikal do nocnika. Potom s celou pompeznostou splachnut a pripravit pre neho nocnik na dalsiu varku. Toto opakovat par dni a hadam sa chyti aj sam a dobehne na nocnik este pred tym ako zacne cikat na dlazku.

makova333
21. dec 2021

Autorka: Dieta treba davat na nocnik v pravidelnych intervaloch. Pred spankom, po spanku, pred jedlom, po jedle, ked idete von, ked pridete z vonku. Pokojne moze mat vonku plienku, len ty ho nezabudni posadit na nocnik hned ako pridete/tesne predtym ako odidete. Ked si spomenies po pol hodine, tak uz bude urcite pocurany do plienky. Detto po spanku, mat pri postielke serbel, stiahnut gate posadit na cikanie. BTW 4 dni je strasne malo, to si nestihol vytvorit ziadny navyk.

nwnw
21. dec 2021

Ved ho nauc dat si dole gate a nech si ide sam. To by uz mohol zvladnut. Aj na povel cikat, takze kazde 2h ho posadis na wc a nech sa aspon vycika.

juliasb
21. dec 2021

@nadazdi áno áno presne, ja si uvedomujem nevýhody tejto mojej metódy a netvrdím, že je správna ani dobrá. 🙂 ale ja som mala iba jeho, času som mala veľa a šlo mi o ekologicky aspekt toho celého, keďže plienka sa rozkladá 500 rokov, priemerne dieťa ich spotrebuje 7000 a deti sa narodí ročne 140 miliónov. Proste som to chcela co najviac obmedziť ale netvrdím, že sa to tak ma robiť

nika1971
21. dec 2021

Mladsi mal plienku takmer do 3 rokov...mozno 2 mesiace pred sa odplienkoval...za tyzden bez toho, ze by mal plienku na noc...a zacal chodit rovno na WC s detskou redukciou

danusa63
21. dec 2021

@autorka Môj syn tiež narodený predčasne 36tt. Odplienkovany 2 roky a 11 mesiacov. U nás nezaberalo nič, iba úplatky. Keď sa celý deň nepocikáš a nepokakas, zajtra kúpime nové autíčko. Stálo ma to za dva týždne cca 30eur. Ale nehody som riešila krátko, iba že sa mi obcikal, keď som nestihla zobliecť včas. Potom už neriešil autíčka, už si zvykol na trenky a hotovo

mamamasama
21. dec 2021

Maly ma rok a 8 mesiacov a stale ma plienky. Skusame to od roka a pol. Dnes, ked som bola na vecku, prisiel, stiahol si plienku, sadol si na nocnik a urobil malu potrebu. Skoro som odpadla. Snad to takto uz pojde aj nadalej. Ale som rada, ze som ho nenutila a prisiel na to v podstate sam. Drzte prsty.