Máte skúsenosti s plačlivým zaspávaním? Syn má 2,5 roka. Doteraz nemal problém zaspať sám v postielke, v izbičke spáva od 9 mesiacov. Zobral si nejakú hračku, či už autíčko, postavičku , 10 min. a spal. Ukážkové zaspávanie. Ale posledné 2 týždne je to na nevydržanie. Začalo to jedného večera, ked začal vymyšlať , že spať nechce, vymienal hračky, zuril, volal nás k sebe atd, dalšie vymyšlačky. Všetko si vydobíjal plačom. Tak to už trva 2 týždne nezaberá nič ani povarovanie na ukludnenie čo predtým zaberalo, ani krik ani vyhrážky, ani ked sme ho zavreli do kupelne aby nevyrušoval staršieho, proste nič. Nazabera ani dokonca nechať ho vyplakať, vydrží aj 2 hod. a 2x sa stalo že od revu ho aj nadrapovalo aj sa raz trocha pozvracal. To už bolo strašné štádium. Ja už neviem čo robiť, už mám stres a nervy pred každým spaním lebo viem čo nás čaka. Poradte ak ste niektorá toto zažila čo robiť. budem vdačná za každú odpoved. Dakujem.
@jarunka111 Dakujem za rady. Viem že treba vydržať, ale je to ťažké. Tak budeme bojovať, ja viem že to raz prejde, len do vtedy sa musím obaliť poriadnou dávkou trpezlivosti.
@katik80 Ahoj, keď sa našej krpatej nechce ísť spať, tak jej poviem, že si prečítame rozprávku pod podmienkou, že bude potom pekne ležkať. Niekedy mi opakuje, že sa jej nechce spať, tak jej vravím, že spinkať nemusí, stačí, aby tíško ležala a že ju prídem pozrieť, väčšinou po pár minútkach aj tak zaspí. Držím palce 🙂
Nestalo sa niečo u vas pred 2 tyždňami? Možno ho niečo vystrašilo, zneistilo, porozmýšľaj. Môj starší syn - 4 ročný bol neskutočne protivný posledné dni, neposlúchal, kričal, bil mladšieho brata, nechcel večer do postele a ráno z postele, no bolo to s ním na nevydržanie a to si dovolím tvrdiť, že môj syn je poklad, veľmi dobré dieťa, ale jednoducho nič z osvedčených fínt nezaberalo.Nenápadne som zisťovala, čo sa deje, vyšlo z neho, že sa s ním málo mojkám. 😀 Hned som sa ohradila, ale ked som sa potom zamyslela, mal pravdu. Mladší prekonáva nejakú virózu, stále na mne visí, a on to takto citlivo vníma. Len to nevedel dať inak najavo. Škoda, že im nevieme čítať myšlienky, vyhli by sme sa mnohým chybám 🙂
no neviem nemame taky problem lebo malu uspavame v nasej posteli, neviem si predstavit ze by bola sama v izbe pride mi to krute. a nechat v kupelni a vyrevat 2 hodiny? a to sa cudujes? ved tebe keby take spravili asi sa zbesnies nie? toto robis vlastnemu dietatu? nevravim ze si zla matka asi si uz bola zufala. v prvom rade ak trvas na tom aby zaspaval sam treba vydrzat, deti v tomto veku skusaju co si mozu dovolit mozno je to aj jeho pripad a ty si prisla, vymenila hracku cize naletela si na jeho hru. a potom zrazu nie, nechapal co sa deje. v prvom rade ho musis uistit ze ak nieco hned prides. to zn. ak zaplace prist a nie nechat plakat. bud pri nom uisti ho ze si vedla v miestnosti a po chvili odid. ak zaplace o 2 min. prid a znovu ho uisti ze si vedla nech spinka. a takto predlzuj intervaly ale vzdy prid. chvilu to potrva ale pochopi ze si blizko a ze ked potrebuje prides.
Tiez sa u nas začali problémy so zaspavanim :((( maly ma 2 roky 2 mesiace a uz nie kolko tyzdnov bojujeme večer co večer a ledva co po desiatej zaspi. A to sa na vymysla dve hodiny ze chce kakat, cikat trikrát, citataa dolu k televizoru a potom zase piť a chodi po spalni dookola po koberci a lezie z postele do svojej postielky. Takto ma vynervuje dostane n rit ale ani to nepomôže. S úsmevom beha ďalej. Poobede nám pekne zaspi okolo jednej a veľakrát spi aj tri hodiny. Myslela som si ze je to tým dlhým dennym spánkom tak som ho chcela nastaviť na den bez spánku ale tak naozaj neviem ako to urobit lebo aj ked ho cely den niekde beriem aby sme boli aktívny a snažím sa ho na maxa zabaviť a zamestnať potom mi od značky okolo piatej zaspi v aute alebo len tak na gauci a ked ho nasilu zobudime to uz potom nespi aj do jedenástej zas a vymysla :(((((( ale poprosiť hodinu populácie nechce ani jest ani spať ani ísť na večeru prechádzku alebo ze by sme sa este zabavili na záhrade :( no nočná mora poviem Vám. Som uz z toho jeho spania zúfala. Najradšej by som bola keby pospal poobede tak hodinku a večer sám spokojne aby zaspal okolo ôsmej , to by bolo pre nas ideálne ale neviem co urobit a ako to urobit. On asi potrebuje ten poobednajsi spánok lebo aj ked ho chcem zobudit skôr žeby sme išli niekde tak je potom uplakany a nepríjemný. Neviem uz co s ním robit. Ved predsa dvojročné dieta nemôže chodit spávať o desiatej ?????? Kedysi nám tak pekne o ôsmej zastával :((((
Zacina obdobie vzdoru. Len trpwzlivost. Ist do postele o 15min skor,aby mal cas na ritualy - este voda,pisat, atd.a potom razne dost. Dat pusu,pohladkat a odist. Chodit kontrovat,eliminovat rusive vplyvy,ak sa boji,chvku pri nom posed a potom odid. Aj nasa to akusala,asi po 2t to preslo 🙂 ale neustupili sme s manzelom.
@katik80 troška podobne ako u nás to bolo, ale už to našťastie prešlo 😉 Mal také krátke obdobie, že takto vymýšľal a vlastne sa dožadoval našej prítomnosti 😵 Tiež som občas bola v strese z toho vystrájania, ale všemožne som sa snažila nedať to najavo, aby som ho zbytočne neznervózňovala ešte viac, to by bolo ešte horšie. VŽDY sa snažím ukľudniť tým, že si poviem, že mu nemám robiť to, čo by sa nepáčilo ani mne 😉 Ani mne by sa nepáčilo, keby na mňa kričali a pritom by som potrebovala sa pritúliť a pomojkať 🙂 Takže som mu v podstate vyhovela a ten čas, ktorý bol potrebný, aby zase pekne sám zaspal sa skracoval a bolo to v pohode. A teraz keď aj nezaspí, tak si v postieľke rozpráva a potom sa uloží a spinká 😔 Ako všetko, tak aj toto chce svoj čas a veeeeľa trpezlivosti a pochopenia 😀 Neviem, či fungujú aj nejaké iné triky 😉