Syn chce cumlík, ale vypľúva ho

naty_10
4. nov 2024

Dobrý večer, prosím Vás, mal niekto problém ako my - syn, ktorý ma 2 a pol mesiaca chce dudel, plače alebo mrnčí, tak mu ho dám, o 2 minuty ho vypľuje a začne o chvíľku mrnčať, že ho chce späť, tak mu ho dám, a ostane ticho, zase na 2-3 minuty, potom ho zas vypľuje a dookola takto.. totálne nás to vyčerpáva, nemáte niekto nejakú účinnú radu? Už sme aj menili dudlíky, taktiež papá a kaká pekne, takže ho bruško netrápi. Pomoc, sme zúfalí 😔 Skúsili sme mu ho aj hneď nedať, čakali sme, či prestane mrnčať, že sme si mysleli, že ho nechce a my mu ho dávame na silu, ale on plač stupňoval až do záchvatu 🤦‍♀️😔 Tak sme mu ho dali a ostal ticho. Proste on ten dudel chcel, ale nedrží si ho 🤷‍♀️

minesasubu
4. nov 2024

a je kojeny ? za mňa to vyzerá akoby chcel cucať mlieko a keď mu nič nejde tak vypluje a ptm pyta zase a takto dookola

nikoleta999
4. nov 2024

Tiež si myslím, že je skôr hladný ...

janetinka27
4. nov 2024

@naty_10 ahoj, u nas to iste, zacalo to vo veku cca 4 tyzdne. Nahladala som sa o tom diskusii, v jednej bol jediny prispevok (okrem urazok), kde mamicka pisala, ze jednym z dovodov moze byt hlad.
Nie je to tak vzdy,ale zistila som,ze ked je babo poriadne najedene,tak dudel nepyta.
Ja som spavala a obcas aj spavam s rukou prevesenou cez bok postielky. Teraz je to v stadiu, ze babo vypluva cumel pri zaspavani a pri prebudzani. Je to vycerpavajuce. Pri zaspavani byva celkovo nekludne, cize mu zaviniem pevne ruky, inak nimi sklbe,prederie si ich az k tvari a vyraza si nimi cumlik z ust.ked ma ruky v klude, zvyknem zabalit mierne nohy, aby s nimi nemykalo. Potom uz cumlik vacsinou drzi v ustach,ale ako zadpava,toci hlavou doprava a dolava a pri tom si vyrazi cumlik napr.o okraj perinky.
Musim teda zapnut napr.stipcom perinku az pod bradu a vtedy vypluje uz len parkrat a spi.ked zaspi,cumlik vypluje,ale ak je dosledne zavinute,tak neplace a nehlada ho.inak ho vacsinou zacne v spanku/polospanku nervozne hladat,zacne sa prudko mrvit a plakat.
To vypluvanie je podobne cadte ako u vas,niekedy kazde 2 minuty.
Zacalo to cez vikend robit aj v kociku.doteraz v kociku aspon chvilu spalo abo len lezalo a teraz vypluva cumlik a place.
Znama povedala,ze jej to kedysi babo robilo a ona potom dala cumlik na klobukovu gumicku okolo hlavy.

gleep1
4. nov 2024

Tiež si myslím že je babo hladné a chvíľu ťahá a keď nič nejde vypľuje a mrnčí pre hlad.

januela29
4. nov 2024

@naty_10 dcérka to robila keď bola hladná... je kojena a až keď pustila sama prsník tak som chvíľu vždy počkala či spinka následne preložila do postieľky... robím to doteraz... a cumlík vôbec nepotrebuje... jednoducho sa naučila bez cumlika spinkať aj vonku...

culienka
4. nov 2024

@naty_10 moje dvojicky tak robili, hladné neboli . Ten cumlík som im dosť dlho podávala, ale interval vypluvania sa postupne predlzoval. Ked boli vacsie tak ho mali uz len na spanie, ale robili to stále. V noci vypluli a potom revali ze ho chcú to aj dva tri krát za noc. Jesť som im v noci nedávala, lebo im stačilo keď som im dala ten cumlík. Potom zaspali. Ani smädne neboli, proste chceli ten cumlík co vypluli.

beata_k
4. nov 2024

Ak je dojceny, tak by aj pocuckal, ale nevie ako. Sat z prsnika a dudlovat cumlik vyzaduje uplne inu techniku sania, ktoru sa treba naucit. Bud mu ho davaj a on sa nauci alebo sa na to vykasli. Da sa to aj bez cumlika.

anavixy
4. nov 2024

Podla mna ho nevypluje, len mu vypadne. 😬

anavixy
4. nov 2024

@janetinka27 toto je nie len strasna, ale aj nebezpecna rada, cely komentar, ale klobukovou gumickou okolo hlavy pripevnovat cumel dietatu v ustach je extrem 😳 chapem zufalstvo, ale neradte to, prosim, dalej

michaelam2
4. nov 2024

@anavixy tiez som po precitani zostala zhrozena ze ci toto fakt niekoho napadne spravit a dalsi to este radi dalej …

zuzudrnda
4. nov 2024

Myslím,že syn nechce cumlík, ale vás a dáva to najavo. Dojčenie,nie je len kŕmenie,ale aj kontakt. A tiež jednoducho môže byť hladný, vyzerá, ze cumlík týmto spôsobom nepýta. Moje deti ho ani nemali. Skúste mu vyhovieť, má len 2,5m a uvidíte 💚

mimi3008
4. nov 2024

Aj nasmu vypadaval. Bol kojeny. Vyapadaval mu aj po nakojeni aj pred...zrolovala som mu latkovu plienku, ked lezal na boku a ked mu vypadol, v podstate ostal tesne pred pusou a hned si ho potiahol sam spat

gulicka277
5. nov 2024

@naty_10 ahoj náš to robil ešte v porodnici aký tvar cumlíku používaš? My sme to museli z meniť z rovnostrannych na zrezané

naty_10
autor
5. nov 2024

Ďakujem za všetky rady, synček nie je kojený, od narodenia je na umelom mliečku, pretože užívam lieky pri ktorých sa nesmie kojiť. Len mi nejde do hlavy, že to robí aj po tom, ako sa naje. Skusime teda dať papať a uvidíme.
@gulicka277 Áno mame rovnostranné, este skúsime teda tie zrezané.

janetinka27
5. nov 2024

@anavixy aka rada? V zivote by som dietatu nedala okolo hlavy gumicku!
Napisala som dost dlhy komentar, z ktoreho je snad jasne, ze robim s dietatom uplne nieco ine a do kelu, je to ozaj zaberacka, ked sa nemozem poriadne pohnut od dietata, ktore vkuse vypluva cumlik a ja mu ho musim stale podavat.
Tak si tu nedomyslaj a este aj tolke lajky si dostala, ze ma to len opat presvedcilo, ze tento konik je len o prekrucani a ochkani. Skoda komentovat

janetinka27
5. nov 2024

@michaelam2 prosim, nekomentuj, ked si si moj prispevok neprecitala

andreatytler
5. nov 2024

@naty_10 Podla mna je asi jedno ci ho vypluje alebo mu vypadne. V oboch pripadoch je ten cumel neucinny a tak by som hladala nieco ine. Mna tiez napadlo ze ak ho vypluva je to preto lebo ho nechce. Sice ho podudluje na par minut, lebo je to nieco nove ale nie je to to co potebuje. Bud chce flasu, alebo vasu pozornost. Skusili ste sa mu povenovat miesto toho aby ste mu dali dudel? Nas syn bol extrovert od narodenia. Vyzadoval spolocnost a zabavu pocas bdeleho okna. Neexistuje ze by sam len tak lezal a pozeral okolo seba.

zooeynka
5. nov 2024

U nas pomohlo vymenit za vacsi. A ten uz nevypadaval/nevypluva.

andreatytler
5. nov 2024

@janetinka27 Pride mi ze to prehanas s tym zvazovanim. Uz ked si pisala ze znehybnis nohy ma to napadlo ale hlavne to stipcovanie perinky okolo hlavy aby dieta nemohlo otacat hlavou je uz prilis. Podla toho co si opisala sa mi zda ze je v podstate znehybnene a nema sancu ten cumel zo seba dostat von aj keby chcelo. Toto budes moct robit tak do 5 mesiaca a co potom?
To je hrozne dat cumel na gumicku okolo hlavy. Viem ze to nerobis ty, ale uviedla si to ako uzitocnu radu.

ibrunova
5. nov 2024

Cumeľ vyhoď a máš po probléme. Ja som toto, čo píšeš, vydržala asi deň, viac ho nedostal, naučil sa spať aj bez neho, o problém menej.

janetinka27
5. nov 2024

@andreatytler neuviedla som to ako uzitocnu radu. Napisala som to ako kontrast - ze si to niekto ulahci takou nebezpecnou formou nejakou gumickou okolo hlavy

Moje babatko je velmi nepokojne a nedokaze zaspat, kym nie je zavinute.kym som na to prisla, tak sme dlho vobec nespali a trapili sa.v porodnici bolo 3 tyzdne, tam perinku nepouzivali, spalo pod dekou krmene vysokymi davkami mlieka, cize spalo ako kamen.
Ano, ruky mava zavinute a vtedy sa velmi dobre ukludni a zaspi. Hadzanie ruk je predsa sposobene reflexmi, ktore by mali a aj verim,ze "v lehote" vymiznut.Tiez by som bola radsej, keby dokazalo spat kludne a s rukami pri hlavicke. Casto lezim s nim od vecera do noci v obyvacke natlacena na gauci vedla neho a objimam ho, aby nemuselo byt zavinute. Ale naozaj musim spat aj ja a tak, ked ho prelozim do postielky a zacne sa mykat, fuci, udiera sa po tvari a kope nozickami, tak ano, zaviniem rucicky k telu a okolo noh obalim tenku deku. Napisala som predsa, ze nohy balim volne.
To akoze nikto iny dieta nezavinuje? Nikto nedava ruky a nohy do perinky?
Stipec pod bradu som dala iba niekolkokrat, vzdy pod dohladom, pretoze moje babatko hadze hlavou doprava, dolava a nedokaze zaspat.ak ho nezaviniem, nezaspi do dalsieho krmenia vobec.
A ten cumel vypluva aj zavinute, vsak pisem,ze mu ho podavam.a niekedy mu ho podavam cely spanok a aj casto, ked bdie,lebo bez neho sa dostane do silneho placu.
Ale hovorim, tiez by som bola radsej, keby dokazalo pokojne spat.
A dieta nezväzujem, ale zavinujem. Ale skoda reci, robim pre svoje babatko najlepsie co viem, je nepokojne v spanku a velmi kontaktne ked bdie, milujem ho a vsetko, co robim, robim jemne,s laskou a vedomim doktorky.
Kto si pod tym predstavuje nieco zle, ma bujnu fantaziu a to uz nie je moj problem

andreatytler
5. nov 2024

@janetinka27 Prepac ak som to nepochopila, ale vobec to nie je jasne z tvojho prveho prispevku ze gumicku povazjes za nebezpecnu a neodporucas ju. Opisujes to ako dalsi sposob ako udrzat cumel v ustach.
Perinky vobec neexistuju tu kde zijem, ale deti sa zavinuju do plachty (co nema skoro ziadny ucinnok), alebo zavinovacky na suchy zips, ale ja som niky nebola fanusik. Skusila som a ked to syn nechcelm nechala som tak. A pred par mesiacmi som citala velmi zaujimavy prispevok o tom ze morov reflex a to ze dieta sa koli nemu casto budi je v skutocnosti velmi ziaduce a prospesne. Je to ako urcita prevencia voci SIDS. Malinke deti by nemali spat hlbokym, nicim nerusenym spankom. Nie je to pre ne prirodzene a doslova nebezpecne. Takze umele navodenie takehoto spanku tym zavinovanim, je dobre pre rodica, ale nie pre dieta.

janetinka27
5. nov 2024

@andreatytler ano, tiez mam nacitany morov reflex a aj nazory o zavinovani zo vsetkych stran. Ale nakoniec aj tak musi babatko spat, potrebuje individualny pristup. Su babatka,ktore zaspat nedokazu vobec a su nepokojne a su zaroven velmi unavene. Zavinovanie ma ucili uz v porodnici (aj ked oni tam babatko nezavinuli nikdy). Mozem teda nerozhodne zufat nad protiargumentujucimi nazormi na zavinovanie a nechat trapit dieta unavou a placom alebo urobit rozhodnutie a zavinut ho.
Cez den ma polhodinove spanky a v noci sa budi pravidelne na krmenie a medzitym spi (spi asi 3 tyzdne, predtym nechcelo zaspat dlho po nakrmeni ani v noci).
Cize si nemyslim, ze by malo nejake extra hlboke spanky. Ja ho zavinujem do klasickej 80x80 plienky prehnutej napoly do trojuholnika, co nie je ziadna extra bandáž a potom ho zapnem do perovej perinky jednym gombikom cez hrudnik.
Ps: nikdy by mi nenapadlo, ze by niekto tu gumicku nokolo hlavy mohol povazovat za uzitocnu radu.
Budem na to mysliet nabuduce pri pisani komentara, ze mozu byt medzi nami aj taki nekriticki ludia

andreatytler
5. nov 2024

@janetinka27 To poznam ked je dieta unavene a napriek tomu nedokaze zaspat, lebo sa nedokaze skludnit a neustale sa prevaluje a kruti. Je to velmi frustrujuce sa na to pozerat a nemoct mu pomoct. Tiez som niekolkokrat syna tuho objala tak aby prakticky znehybnel a aj ked protestoval, po par minutach to vzdal a unavou odkvecol okamzite do spanku. Ale toto fungovalo tak do 8 mesiaca. Potom uz bol privelky a prisilny.
Dakujem za debatu. Velmi ocenujem ze si moj prispevok nezobrala ako utok.

janetinka27
5. nov 2024

@andreatytler ahoj, aj ja dakujem, a ospravedlnujem sa,ak som pisala niekedy viac v chvate ako v pokoji (babo je teraz cely moj svet a toto vypluvanie cumlika a nepokoj su nase domace top temy, ktore su zaroven nasim momentalnym trapenim). Dolezite je, aby sme boli my pokojne a milujuce a aj aspon trosku oddychnute,aby boli aj nase deti spokojne ❤

lenkakravcova
5. nov 2024

@naty_10 mne to deti robili keď mali cumle ktoré im nevyhovovali. Vyskúšala som rôzne a ten ktorý sadol už nevypluvali.

fairyy
5. nov 2024

@andreatytler s tym spojenim sids a morov reflex ako prevencia, to je velmi zaujimave, dakujem 😊 zas budem o cosi kludnejsie spat

andreatytler
5. nov 2024

@fairyy Presne, aj ja som mala taky AHA moment ked som o tom citala. Castokrat som uvazovala nad tym naco ten Morov reflex vlastne existuje. Nedavalo mi to zmysel aby mali babatka takyto reflex, ktory na nic nesluzi a iba co im rusi spanok.

cimage
Včera o 10:54

Skuste bez cumla, moje 3deti nemali. Je to viacmenej zlozvyk s ktorym budete neskor bojovat. Neskusali ste satku/nosic? V nom sa vacsinou deti ukludnia, lebo maju kontakt. Ja musim povedat, ze najmladsia to zacala akceptovat az v 4mesiacoch, ale vela deticiek je spokojnych uz od narodenia ked mozu byt na mame, alebo otcovi.

cervenaruza123
Včera o 10:57

@naty_10 Moja robila to iste, nic nepomahalo, len ju proste vziat na ruky. V naruci sa upokojila. Chcela kontakt, nie cumel, cumel ju len na chvilu reflexne upokojil. Hovori sa, ze deti sa daju naucit na cumel. Moja sa nedala.