A ma taky zvyk ze ked je doma a skace furt aj ked ju upozornim alebo beha na choditku aj ked jej dam po zadku a suseda sa chodi stazovat lebo my sme podnajomnici ze nas vyhodia ze ju mam ukludnit ale dakedy sa to neda beriem aj mne by to alo na nervy ale nemozem zato je moc hyperaktivna ako sa chovaju vase deti v podobnom veku a nemienim bit vonka od rana do vecera ved mam aj dake povinnosti
Tak choditko zbal a prestan si to skakanie vsimat,cim viac ju nato upozornujes tym castejsie to bude robit...alebo ju zaujmi inak ked poskakuje,sadni si k nej,zober knizku...ak nieco potrebujes robit supni si ju do jedalenskej stolicky,nalam jej piskotku alebo daj korku s chleba nech sa zabavi. A hlavne ju nebi zato ze mate psycho susedu...to dieta zato nemoze a este tomu ani nerozumie.
vyhod choditko a venuj sa dietatu, dat po zadku 7 mes babatku je ...... chore!!!!!
@nelendelina a ta suseda mala deti? Spytaj sa jej na to. Pretoze to je uplne normalne ze tak male dieta robi hluk a upozornovanie a kricanie alebo dokonca bitie po zadku (comu vôbec nerozumiem pri 7 mesacnom dietati) je uplne mimo pretoze take male dieta tomu proste nerozumie. Nechape co od nej chces. ani nasa by niecomu takemu asi nerozumela a to uz ma 2,5 roka. Deti su hlucne. S tym by sa mala ta vasa suseda zmierit. Ale poznam take. Tam kde som vyrastala sme mali taku susedu ktora neustale chodila buzerovat mamicku s jednym dietatom co byvala nad nou. Samozrejme ze ta teta nikdy nemala deti...vadilo jej vsetko. Ta mamicka sa nakoniec odstahovala a byt predala naschvál rodine so 4 detmi. Takze ma tetuska veselo....mozno ti nakoniec neostane nic ine iba sa prestahovat.
@nelendelina a este jedna vec, 7 mes babatko nemoze byt hyperaktivne, mize byt tak nanajvys velmi zive a temperamentne, ale nie hyperaktivne
Ahoj. My sice zijeme v Nemecku ale aj tu su taki ludia ktorych deti vadia.
Vo februari sme si nasli novy podnajom, kedze sme cakali druhe babo a ani nie po tyzdni sa prisla suseda z dola stazovat, ze predtym tu bol klud a ze teraz sa to neda vydrzat, vraj si mame kupit koberec. Samozrejme synovi som schovala odrazadla, a koberec sme uz mali naplanovany davno pred susedou, no ta co nam byt prenajima sa len pousmiala, ze deti su deti a nocny klud je az po 22 hod.
A o tri mesiace nato susedka zdola porodila, mm sa smeje ze sa pojde stazovat ze jej stale place 🙂
Tiez som sa stretla s tym, ze sme boli so znamymi vonku v nedelu a vyletela zenska zpoza plota ze mame utisit deti lebo je nedela tzv. Ruhetag 😀 co dodat ludia si rozny. Schovaj choditko a zvysok neries.
@nelendelina ked sa nad tym zamyslam tak urcite deti ta zena nema. Nieco take ani nieje dovod na vyhodenie. z podnajmu. Kazdy normalny clovek taketo veci pochopi. Co na to hovori prenajimatel? Necudovala by som sa ze s tetuskou uz ma svoje skusenosti a len by mavol rukou keby sa prisla stazovat k nemu. Nieje to ziadne rusenie nocneho kludu ani spolunazivania...Je to dieta preboha...Mas muza? Posli ho za nou a nech sa s nou porozprava aby sa tetuska skludnila.
Po prve - nepouzivaj choditko - je to stara znama vec, ze je to nevhodne z ortopedického hladiska, zaroven eliminujes hluk. Po druhe - davat po zadku 7-mesacnemu babatku? To snad nie... 😒 Prestan to robit, mala ti bude menej revat a znova tym eliminujes hluk...Ja viem, ze je velmi pohodlne smarit decko do choditka...co keby si sa mu trochu venovala, zahrala sa s nim??? Ked male dieta robi nieco, co by nemalo, tak ho vezmem a snazim sa ho zaujat nejakou pre neho zaujímavou cinnostou. Upozornovanie v takomto veku asi tazko zaberie. Neverim, ze si nevies poradit so 7-mesacnym bábätkom. Co budes robit, ked bude mat 1,2,3 roky???
Mlatit sedemmesacne dieta, lebo beha je teda iny level! Tebe by mal manzel jednu vzduchom chladenu dopriat, aby sa ti v hlave vyjasnilo, normalne som sa vytocila!!! A susede by som kupila magnezium na pretazene nervy alebo odporucila navstevu psychiatra, ten jej da nieco na ukludnenie.
Ako skace a dupoce? Vsak v 7mes max 4nozkuje. Vyhod choditko, nerobi dobre susedke ani malej na klby. A dajte do bytu koberce
@nelendelina spytaj sa susedy ci by sa jej viac pacilo keby ste mali postihnute dieta, napr.s obrnou ktore stale lezi a cusi, zdrave dieta z toho vyrastie a bude pokoj. Alebo ci by bola radsej keby ste mali v byte psa ktory stale steka a skuci, cez den aj v noci a pes veru z toho nevyrastie nikdy ked ma taku povahu.
Opýtaj sa, či stará nikdy nemala deti...a či jej len čušali. Minule mi dieťa plakalo v meste v kočíku, prišla k nemu jedna stará raketa a začala na neho zjapať, nech prestane revať, lebo prídu čerti a zoberu ho so sebou. No a ona na neho zjape a ja som na ňu ešte viac, či jej deti nikdy nerevali. Uzemnila som ju a sklapla. Všetci ľudia v meste sa na nás pozerali. Ale nedala som sa!
No Nelka ma rok a 7 mes zle mi to tam napisalo
By som susedu poslala razne kade lahsie a ze ked sa jej nepaci nech to riesi cez policiu.ti ju vysmeju a naschval by som potom robila este vacsi bordel. Urcite by som neokrykovala malu ona za to nemoze.
@nelendelina nehaj dieta nech sa sprava prirodzene a posli susedu do kelu. Nebi dceru len preto, lebo krici, je to dieta a takto sa prejavuje
@nelendelina K comu je teda takto staremu dietatu choditko??
my byvame na prizemi,tak je aspon vyhoda,ze deti nikomu nad hlavou nedupu,ale tiez ich pocut kricat,tak isto my pocujeme maleho od vedla,ked place,smeje sa,vyska,to mi absolutne nevadi..ale napr. vadi mi,ked nad nami dupu,hadzu psovi lopticku (je to strasny hluk) a tak isto by mi vadilo,keby mali dieta a davali ho do choditka,tiez by som sa na to stazovala...podla mna je choditko do bytu absolutne nevhodne,ak nad niekym byvas a nie je dobre ani pre dietatko
@nelendelina Rok a 7 mesiacov a je v chodítku? to bude nejaká blbosť, si tu z nás robíš prdel 😀
No na auticku sa salie unas sa tomu hovori choditko
@marianka0101
@nelendelina tak doma auticko zrusim a nosim ho len von, treba chodit kym sa da, za oar tyzdnov uz bude kosa a casto prsat, takze teraz by som kludne stravila vacsinu casu vinku, tebe sj dcere to prospeje
@nelendelina No u nas sa tomu hovori odrazadlo :D Zrazu je zo 7 mesiacov rok a 7 mesiacov a z choditka auticko....o chvilu bude z tvojej dcery pes a zo susedy macka...
@seahorse27 😀
Inak kupa koberca tiez nie je zly napad, toho co vymyslel parkery, by som zavesila do prievanu, z tych bytov s parketami a prazdnymi stenami pocut kazdy prd..
Aaa tak to je sila, načo ju bijes, také malé babo,to nerob,, ona si ti chudáčik ani neuvedomuje že robí niečo zlé, choditko by som vysmarila von oknom,načo to je dobre? Viacej sa s ňou hraj,venuj, kľudne buď s ňou von aj celý deň ak si žiada byť vonku povinnosti a všetko ostatné počká, a suseda nech sa dá vypchat
A tak suseda to určite prehana s tým vyhrážaním - na druhej strane ja osobne som nikdy nedovolila deťom behat po byte na odrazadlach, trojkolke, hadzať, kopať loptu.....na to chodime von na ihrisko kde sa ma dieťa vyskakať, vybehat, vyjašiť - v ramci slušnosti samozrejme. Mať koberec je tiež fajn - tlmí narazy. Na druhej strane sa tiež neda neustale dieťa okrikať, napominať -su to deti. Tiež by som krpatu nebila koli tomu ze skače ...skor usmernila. Ked sa dá treba chodiť von a ked nie tak vymysliet doma nejaku činnost. Ale ked je u suseda na vas ,,vysadená,, tak to je ,,koniec,, bude hladať zadrapku aj bez dovodu.
@nelendelina
1- deti sa nebiju po zadku za to, ze behaju, skacu
2- to ze beha a skace, neznamena ze je hyperaktivna
3- co si suseda o behajucom dietati mimo nocneho kludu mysli ti moze byt srdecne jedno
4- slovensky pravopis je sice tazky, ale aspon ciastocne sa da naucit
5- nase deti behaju, skacu, neriesime to bitkou a so susedmi sme vzdy vychadzali dobre
ahoj živo to poznám ja mám tiež takú super susedu jej vadil malého plač, choditko atd. až raz zaklopala na naše dvere ja som už bola taká naštartovaná ,že otvoriť dvere som šla s malým ešte sa nestihla nadýchnuť a hned som jej skočila do reči nech sa páči môžte mu to sama vysveliť čo vám vadí lebo ja to nedokáže a môj malý mal tiež 7 mesiacov ako tvoj a od vtedy mám pokoj
@nelendelina možno je to naozaj riadny rámus. Lebo ako si písala v chodítku.... chodítko je iná vec. Skús sa zamyslieť, či to naozaj nie je rámus a nejako to eliminuj.
Ja toto nepochopím.... keď som spala u svokrovcov s manželom v byte a v noci v susednom byte začalo strašne plakať bábätko, tak sme obaja ľútostivo skonštatovali, že chúdatko malinké, asi je choručké,alebo mu idú zúbky, mne až do plaču bolo :-/ veď detičky robia hluk, ale aj my sme plakali a dupali a všetko okolo toho, deti sú užastné, komu to vadí, nech ide do RD. Ak dieťa skáče, dupe, jaší sa - vďaka Bohu, že je zdravé, čo by za to dali mamičky, ktoré majú choré deti...
páči sa mi tvoj slovník ako "furt" a "byť vonka" a ja sa snažím tu tak nepísať lebo sestra slovečinárka ma stále upozorňuje na gramatiku....No suseda by mohla mať troška pochopenia ako čo máš teraz robiť s deckom dať mu remeňom po riti alebo ho priviazať na posteli nech čuší? Je to dieťa, treba rátať s tým, že potichu asi nebude..čo jej decká a ona keď bola malá nič zlé nerobili? Tak ja sa snažím nedávať malú skoro ráno a večer do pavúka nech s ním neduní, ani na hojdačku, lebo vŕzga, nedovolím jej búchať po radiatore a podobne, ale ak si berie nejakú hračku tak je ešte malá buď to nevládze a spadne jej to na zem, alebo sa na mňa díva keď poviem nono! usmeje sa a hodí to na zem, po riti absolútne nepomohlo, ani vyhražky, že už to nedostane. Dnes som stretla susedu a ospravedlňovala som sa jej, ak malá robí hluk a ona mi povedala, že je rada, že ju konečne počuť(od narodenia takmer neplače takže ani nebolo počuť, že by sme tu mali bejby) a že to patrí k dieťaťu, že trieska.