Súkromná škôlka = strata kamarátov?

janaaaaaaaaa
25. júl 2018

Strela som sa nedávno s názorom že keď mamičky dajú svoje ratolesti do súkromnej škôlky aj tak ich pri najbližšej príležitosti prehlásila do štátnej a tým pádom deti, ktoré chcú pokračovať v súkromnej stratia kamarátov a zle to znášajú. Máte s tým skúsenosť? Ďakujem za názor.

tatianaba
25. júl 2018

V sukromnej skolke casto odchadzaju deti,ak dostanu miesto v statnej skolke. Ale su aj take,ktore ostanu az pokial nejdu do skoly. Kazdopadne odpoved sa neda jednoznacne napisat. Kazde dieta je ine,kazde znasa taketo situacie inak. Ale ja sa na to pozeram z druhej strany. Tie deti,ktore odisli,velmi skoro nahradi dalsie. Tym padom maju deti moznost mat stale novych a novych kamaratov a nemaju potom problem so zmenami. Ja som sa este nestretla s dietatom,ktore by bolo nejako extra smutne,ze mu odisiel kamarat. Ano,toho,kto odisiel spominaju,ale nijako netrpia,ani to zle neznasaju.

belllinka
25. júl 2018

Obe moje deti isli zo sukromnej do statnej, ked ich zobrali. Stratu kamaratov absolutne neriesili, nasli so novych v statnej skolke. Tie skolkarske "kamaratsva" nie su take silne, aby to deti nejako poznacilo.

dai
25. júl 2018

@janaaaaaaaaa nemyslim si zeby deti nejak trpeli... moje deti chodili do sukromnej skolky, chodia teraz do sukromnej skoly - ano, deti sa im tam striedaju viac kedze je to skola urcena hlavne pre ludi zo zahranicia posobiacich v sr - ti su tu casto docasne na rok, dva - ich deti nastupia do skoly a potom zase s rodicmi odchadzaju... ja mam ale pocit ze deti to skor obohacuje, maju kamaratov po celom svete a je na nich ako si vztahy dalej budu uzivat. Mojmu synovi aktualne odchadza naj kamos - spolu od 2och rokov - s rodicmi sme sa aj my skamaratili - mame uz pizvanie k nim, deti vymenene kontakty - ked najbluzsie budeme niekde v okoli, urcite sa zastavime😉

lujza123
25. júl 2018

@janaaaaaaaaa tak skolkarske kamaratstva su take instantne ako rychlo vzniknu tak aj zaniknu, tohto by som sa nebala. Vacsina deti si vie kamosov najst hned hocikde.

Moja dcera bola rok v sukromnej a potom v statnej, bolo to davno, zachvilu ma 9 rokov ale dodnes na ten prechod v zlom spomina, skolku deli na tu dobru a tu zlu. Sukromnu skolku mali v rodinom domceku s vybavenym mini ihriskom, trampolinou, bazenikom, kopou zelene. V jednej triede 10 deti, mile ucitelky, anglictinu, edukacne hracky, jedlo im vozili z restiky, kazdu chvilu sli na nejaky vylet...

No a potom prisla klasicka statna velkokapacitna skolka s 30 timi detmi v triede, zavodnou jedalnou , nedostatkom financii (co sa odrazilo teda hlavne v zariadeni, hrackach, priestore)..... Proste sok pre mna aj dieta, asi 2 mesiace hucaky kazde rano ze tam nejde. V sukromnej ked nastupovala ako 3r tak fnukala 3 dni a pohoda

No ale co som mala robit, na tu sukromnu som financie nemala

nelinka888
25. júl 2018

Logicky ak sa tomu chceš vyhnúť tak potom dieťa neprehlasuj nie?

janaaaaaaaaa
autor
25. júl 2018

@nelinka888 no však práve nechcem prehlasovať preto sa pýtam ako to znášajú deti ktorým odídu kamaráti...

beton
25. júl 2018

@nelinka888 lenže otázka stojí opačne. @janaaaaaaaaa nechce, aby jej deti v súkromnej škôlke stratili kamarátov, ktorí odídu do štátnej škôlky....otázka stojí, keď dobre rozumiem, ako prinútiť, aby rodičia tie deti zo súkromných škôlok nebrali do štátnych....odpoveď: zaplatiť im školné....:oDDD

wieruska1
25. júl 2018

Starsia bola v sukromnej az kym nesla do skoly. Syn tak isto. Z ich triedy (16 deti) odusli vzdy len 2,3. Viec menej boli stabilny kolektiv cele 4 roky

beton
25. júl 2018

@janaaaaaaaaa deti nevytvárajú také vzťahy...vôbec to neriešia. Keď aj zomrie spolužiak....tak to berú ako fakt....život ide ďalej. Pre škôlkarske dieťa je kľúčová mama a otec, súrodenci, starí rodičia. V nich má istotu, naj kamarátov a tak to má byť. Vzťahy na život si buduje človek až od cca puberty.

janaaaaaaaaa
autor
25. júl 2018

Ok ďakujem všetkým 🙂 tieto info mi úplne stačia, tým pádom neriešim

majka99999
26. júl 2018

@janaaaaaaaaa moj chodil do sukromnej 2 roky, cca 20 deti v triede na 2 ucitelky, po prvom roku odisli vsetky deti okrem 4. V pohode si nasiel dalsieho kamarata. V statnej bol troska iny rezim, bol v triede s detmi, ktore tam uz chodili predtym, tak mu chvilku trvalo, kym sa rozkukal. Nakoniec pomohlo aj to, ze sa stretavaju na ihrisku, v sukromnej chodili deti z celej Petrzalky a ostal kamarat len s 2 chlapcami, co byvaju blizko nas. Teraz zas ide do prvej triedy. Ja som ostala kamaratka aj s par babami zo skolky, ale to hlavne preto, ze sme spolu chodili na zakladnu aj na strednu plus potom co sa pridali baby na strednej do partie, s tymi sa vidam, ked idem k rodicom, ak teda ostali v meste.