Ahojte,dcerka 13 m si casto sucha nos aj ocka,nostek cistim casto,obcas si do toho zacne aj brnkat po uskach. S unavou to nema nic spolocne,robi to aj ihned po prebudeni,pocas jedla,vtedy si da celu past na predne zubky,posucha hánkou dasna,pokracuje na nostek aj ocka. Nostek cistim kazdy den.Napadla ma alergia,mame doma kralika ale neprichadza s nim do styku, vonku na dvore mame psa.
Manzel je alergicky na pel,prach, je mozne ze by to bolo dedicne? Casto vysavam,umyvam podlahy,cize z necistot to byt nemoze.
Dakujem za rady.
@karolinakr vobec so zajacom neprichadza do styku,zajac je v extra izbe,a tam beha.mala tam vobec nechodi.denne vysavam,chlpy niesu nikde.zajaca aj psa mame uz dlhsie,ale doteraz to nerobila,trva to cca 3 tyzdne.neviem ci jej nevadi podlahove kurenie (prach). Sucha si nos aj vonku na prechadzke🤔
Určite alergia je teraz silná Pelová sezóna aktuálne, povedz lekárke, možno budú stačiť kvapky fenistil,
@simona92101 tak potom to može byť peĺová alegia tú mam tiež.Mne stači, ked si v lete a na jar otvorím vetracie okienko, ani nemusia byť cele okno
Ver či never, hneď ma v nose zašteklí a keby som mala celu noc otvorene okno, ukycham sa k smrti
Tak ja chodim k alergologovi, tak mi dava tabletky
Tvoje bejby neberie tabletky, a zrejme tiež niečo cíti v nošteku, či už peĺ, kvitnuce stromy, travy
Tych alergii je x druhov
A očka si šucha
Áno, pri tom pekelne štípu oči, tiež beriem kvapky
Ja na tvojom mieste radšej pojdem k doktorke a spomeniem tú alergiu
Ak neprestane, tak teraz je sezona kvitnucich trav a všetkeho možneho
Ono možno to vyzerá smiešne, ale stači, že otvoríš dvere do izby a može začuchať niečo vo vzduchu
Ale je aj možne, ked vyrastie, že nebude mať taku silnu alergiu, len občas na niečo
Pises ze dava past do pusy. Nemozu to byt zubky? Moja si suchala tvaricku a nostek ked boleli zubky. A samozrejme ze alergia je dedicna.
@sims122 napadlo ma to,ale predne 4 aj dolne 4 ma davno vonku,idu jej stolicky teraz.strasne je upistana,papa malinko,ale mlieko vypije aj na obed aj vecer.v noci aj cez den spi dobre..manzel je alergik,staci ze ho daco postekli v nose a kycha aj pol h vkuse.ale lieky neberie,je z nich velmi ospaly.skusim sa teda poradit s doktorkou,lieky vsak do nej pchat nechcem pokial to nebude na 100% potvrdene,max tie fenistil kvapky (viem ze lieky su dost silne co predpisuju).
Citala som tu dake diskusie,ze vraj to mozu byt crevne parazity,ale neviem teda aky suvis to moze mat so svrbenim nosa🤔
Áno aj črevné parazity sa prejavujú svrbením v nose ale u vás si myslím že to bude alergia keď píšeš že manžel je alergik. Mám 4 deti všetci majú alergiu ale u každého sa prejavuje inak aj sila je rôzna. Dcéra má astmu, druhá dcéra sem tam jemný ekzém syn nemá žiadne prejavy ale hodnoty má zvýšené a najmladší má ekzém ale dosť silný, mňa v sezóne svrbia oči a manžel má astmu. Z krvy oni vedia zistit či je nábeh na alergiu či sú zvýšené hodnoty. Držím palce
@simona92101 móže to byť alergia na srsť, zajaca i psa
Ja tiež strašne kycham celu noc, keď je zajac v izbe, tečie mi z nosa,
Ked je zajko vonku, nekýcham