Sú vo vašej prítomnosti deti divokejšie?

13. okt 2022

Mám 21 mesačného syna, niekedy sa zamýšľam, či niekde robím chybu. Máte to aj vy tak, že s vami, ako mamičkami su deti take divokejšie?
Môj príklad: pri mne maly plače, trucuje, hádže sa o zem, keď mu poviem nie atd. Keď ho strážia babky, prababky, dedko, všetci ho stále chvalia do nebies, že ani oni take poslušne deti nemali.(ja sa tesim, že aspoň neni hanba 😁) Akonáhle má zbadá zmení sa a začína vyčíňať. Čo robím zle? Viem, že všetko má svoje obdobie a prejde to, ale prečo len somnou? Kamarátky toto nepoznajú, s malym mám krásny vzťah, 1,5 som ho kojila, pomojka sa počas dňa hocikedy, pohladká, ale odkedy som tehotná je u neho zmena a dosť mi dá zabrať. Nejaké rady?

tosomja
13. okt 2022

Ano, vždy to tak je. Aj moja mama hovorila, že keď sme boli s niekým tak sme boli ako anjelickovia...a keď vošla dnu tak čerti 😁 a to isté mám aj ja teraz. Len opačne. Keď sú so mnou, viem to s nimi, hráme sa, rozprávame, keď príde domov priateľ, tak len vreskot, rev, naháňačky, nechcú spať, jesť.

zuzinka888
13. okt 2022

Tak pred babkami na este respekt a autoritu. Este neskusa prekrocit hranice. U teba zjavne ano je s tebou takmer stale tak preto. Ty sa tiez pred " cudzimi spravas trosku inak ako doma, kde mozes byt uvolnena a v pohode.

sono2
13. okt 2022

Jasne.
A nech tu nezačne niekto tvrdiť, že to neni pravda

zanta3
13. okt 2022

A najhorsie to je vtedy, ked sa mala vrati z prazdnin u nasich. To je ozaj ako z divych vajec a trva niekolko dni, kym sa vratime do "normalu".

leangela
13. okt 2022

Podla mna toto robi uplne kazde dieta. Kazde jedno ma proste take to svoje obdobie, je to jednoducho tak.

skumavka
13. okt 2022

Ano, je to bežné. Pri matke citi dieta istotu, preto sa uvoľní a pusti zo seba nakopene emócie.

skumavka
13. okt 2022

Ano, je to bežné. Pri matke citi dieta istotu, preto sa uvoľní a pusti zo seba nakopene emócie.

petra098
13. okt 2022

môžem sa opýtať ako ste ho odnaučili dojčiť ? mám podobný prípad

ivangeline
13. okt 2022

Hovori sa...ze preto,lebo ti doveruje, a tak dokaze prejavit vsetky emocie...bez strachu.. Mala by to byt teda pocta. xD ;)

autor
13. okt 2022

Wau, ďakujem za vase komentáre. Som rada, že to nieje iba u nás takto 🙏

@petra098 bol to trosku boj…Odnaučila som ho najprv cez deň, celé dni mi nič nejedol, lebo nočným kojenim všetko dobehol a toto bol nezastaviteľný kolobeh. Celé dni nič nejesť a celu noc na mne nalepený. Trvalo to 3 mesiace kým som sa odhodlala a zmierila s tým to úplne obmedziť, bolo to tazke. V noci zaspaval na prsníku, tak tym som začala. Našla som iný spôsob zaspávania, najprv bol plač, ale vydržali sme, hladkanie, ssskanie atd. Keď sa prebudil, nahradila som prsnik za caj, proste som mu dala flasu s čajom. Aj tam bol plač, ale časom si nejak zvykol. Trvalo to možno 8-9 dni, začal konečne dobre jesť cez deň a v noci záčal spinkat celu noc, stane sa, že sa prebudí a len sa napije a spi ďalej. Ale stále spi s nami 😁

petamich
13. okt 2022

vzdy to tak je - aj nam to vraveli na detskom cviceni, ze si dieta vytvara silnu vazbu na jednu osobu (v nasich zemepisnych sirkach vacsinou matka) a pri tej byva najhorsie, testuje hranice, skusa...nas je s kazdym anjelik a mne doma aktualne piskoce za vsetko

zorkahorka
13. okt 2022

Najhorsie sa deti spravaju pri matke

euka210
14. okt 2022

Ano, rovnako to mam uz par rokov...ked mojich 3 strazi babka, povie...ani som o nich nevedela, dobri boli...ale staci ze len vojdeme dnu, krik, radost, nahanacky kto sa na mna skor nalepi...a to maju uz 6,8,11r. Takze ano...v skolke boli stale slusni, rovnako su aj v skole ci inde...az prilis tichi a hanblivi...ale dom ide pri nich obcas spadnut a moje nervy dostavaju casto zabrat a uz cakam, ktory na schodoch zlomi nohu ako po nich lietaju.
Ale raz som citala clanok, ze je to dobry znak...ze sa citia pri mame bezoecne a isto...tak ma to potesilo 😁