Su vase deti od 2 az do 3 rokov orientovane? Tak, ze ako keby vedia kde je "sever " alebo maju svoj svet ?
@yipsylonka9742 popis čo si pod predstavit?
Neviem co myslis pod tou orientaciou, ak cas tak len podla unavy, je orientovany len vdaka rezimu vie ze ked je hladny, ide papat a potom spinkat, teda je obed. Ale v priestore kde zije alebo ho pozna je orientovany az na 100%, presne vie co kde je, aj co kde nechal, alebo schoval. Co sa tyka ludi pozna vsetkych s kym sa styka po mene, ci susedou, rodinu, alebo kamaratov. Zvierata taktiez, ked ideme na prechadzku a poviem mu, ze ideme pozriet sliepocky vie presne kde su aj ked je to dost daleko a vie cim sa sliepky charakterizuju. Vie si vypytat popripade zobrat co chce, alebo na co ma chut. Cize ano 2 rocne deti sa uz pekne orientuju v nasom svete. Ak maju cisto svoj svet moze, ale este nemusi to nic znamenat. Su este malicke a kazde dieta je trochu ine, myslim, ze zalezi aj od nastavenia rodica nakolko ho zapaja do cinnosti a rozprava sa s nim. No niektore deti i naprek tomu mozu byt pomalsie, alebo maju proste ine zaujmy a na tie sa specifikuju viac.
*susedov 🙂
Moj isiel predomnou na kolobezke z obchodu asi 10 minut vzdialeneho od nas a nechala som a trafil domov.dobre a orientuje
Ani ja neviem kde je sever 😁 ale nestratim sa nikde. Mám v sebe nejakú navigáciu bez toho aby som čo i len tušila kde je sever 😁 .. ale myslím že moje dieťa v 2 rokoch vie dosť a keď nevie tak sa opýta 🙂 nemá svoj svet zapája sa do sveta dospelých
V priestore áno, v čase ešte nie... že zajtra, včera to prichádza trošku neskôr... čo konkrétne máš na mysli?
Dakujem Baby...pomohli ste mi...🌞
@mirola dakujem krasne ... velmi pekne napisane...pomohlo ❤🌞
dieťa v tomto veku je isto už orientované...ak má dieťa svoj svet niečo nie je v poriadku....