Sú normálne dve stolice za deň?

dencatko
12. dec 2014

Ahojte baby chcem sa vás opýtať aj vaše dieťatko na viac ako 1 stolicu na deň? Niekedy sme nekakaki celý jeden deň a od kedy pije Nutrilon profutura tak mi ma 2 stolice na deň. Stolice sú hustejsie a horčicovej farby. Ďakujem za Vašu odpoveď...

bosoriak
12. dec 2014

Kazde travenie si inak zvyka na novu potravu, niektore kojene deti napr. nekakaju aj tyzden-dva, niektore kakaju po kazdom najedeni. U nekojenych sa ta stolica kontroluje trochu viac, kym ma aspon jednu denne, netreba sa bat. Zvysit pozornost treba vtedy, ak by bola stolica vodnata, silno zapachajuca, niekolkokrat denne, pripadne ak by ho ocividne nieco bolelo alebo tlacilo.

zuzuk22
12. dec 2014

Môj maly kaka niekedy tiez 2x za den niekedy aj 3 x a niekedy sa vôbec nevykaka a neriešim to 🙂 podla mna je to normálne 🙂

evka_evka
12. dec 2014

No moja ma sice uz 15 mesiacov ale stale kaka kazdy den inak.obcas ma aj styri dni pauzu a to vtedy ked jej ide zubok.niektore deti hnackuju ona ma blok.dala som doktorke aj brusko skontrolovat ale povedala ze je v poriadku.pokial babo nema bolesti tak by som to neriesila..a myslim ze horcicova farba a baba je dobra.

nevesta1974
12. dec 2014

Ja viem tak, ze normal je 1-2 stolice denne az 1 stolica raz za 2 dni a to aj u dospeleho. Moje kojene dieta malo od narodenia kym sme nezacali prikrmovat v kazdej plienke, teraz ako 20 mesacna pravidelne kaka 1-2 razy do dna. Nie je pritom velky jedak, ale pekne prospieva.Na Tvojom mieste by som sa neznepokojovala a zmenu hustoty stolice pripisujem umelemu mliecku.

skolara
12. dec 2014

Normálne je mat 2 stolice denne ale ľudia majú zväčša vplyvom nevhodnej potravy horko ťažko jednu a niekedy ani to nie a to je problém lebo tie toxiny z čreva sa uvoľňujú do krvy a hnije to. Takze buď rada 🙂

evuliceeek
12. dec 2014

môj malý kakal aj 4x denne 🙂 a tiež som dávala Nutrilon (HA1)), po roku už dávam iné mliečko a tiež kaká veľa, ráno vstane pobehá chvíľu a už vidím, že stojí pri skrini a tlačí, večer takisto a počas dňa sa pravidelne trafí s kakaním, keď ho poobliekam, že ideme von 🙂

evitka83
12. dec 2014

Moja ma niekedy aj 3-4 denne. 2x nalozi viac a potom si este niekedy len tak sprcne do plienky. Kym neplace, ze ju boli brusko a stolica vyzera normalne, netreba to riesit

alicka850
12. dec 2014

Moja mala kakala aj 4x za den,ale bola kojena.

moni73
12. dec 2014

ja som najskor nepochopila otazku, ci sa ti to zda malo alebo vela. ak ma stolicu normalnu, nebolieva ju nejak brusko a pribera, tak podla mna nie je dovod to riesit. ja som mala malu kojenu a kakala od 2x za den do 1x za 12dni (to bol extrem, ktory som riesila). takze pokia je ok, neriesila by som od 1x za 2 dni po mozno 6-8 za den.

dejka77
12. dec 2014

Moje deti boli kojene a boli to riadni kakosi 🙂. Dcera kakala asi 4x denne, syn este viac, 9 z 10 plienok okakane 🙂. Takze na tom nevidim nic zle.
@nevesta1974 1 stolica denne u dospeleho je malo. Znamena to, ze sa stravuje nevhodne. Minimalne 2 a viac su v norme. Bola som z toho prekvapena, no je to tak. Ked som napr. zacala jest na ranajky ovsenu kasu (nikdy predtym som ju nejedla), odrazu som isla na wc aj 2x. Staci viac vlakniny a hned sa to zmeni.

katka1981
12. dec 2014

Cim mensie babatko, tym castejsia stolica. Uplne mlinke bezne kaka po kazdom jedeni.

ivetoy
12. dec 2014

moja 2 a pol rocna-volam ju kakula...ide na velku aj 3 -4 krat za den....a neni toho malo...ja nechapem kde sa to v nej berie...ja len cumim...ja idem ledva raz za dva 3 dni ..ale teraz som tehotna ..takze asi zapcha... 😀

qtinka46
14. dec 2014

Nasa 1,5 rocnA nalozi 🙂 aj 2-3x denne a myslim si ze je to normalne , lepsie ako by mala mat zapchu ;)

horana
14. dec 2014

Podla nasej pediatricky je normalne od jedne stolice za par dni, az po jednu v kazdej plienke - po kazdom papani 😵

marietta33
11. jan 2015

aj u nas je 1x - 2x bezna denna davka, obcas sa podari aj viackrat. Ale nas maly 19m je velky jedak, a nemam pocit, ze by mu castejsie kakanie sposobovalo problemy.

shmoulinka1
14. jan 2015

nas prve dva mesiace kakal 8-10x denne, dojceny, postupne sa to redukovalo a od nejakeho roka kaka len 1x denne

mischenka9
29. jan 2015

No môj malý, má štyri mesiace, kaká 1x každä 3-4 dni, je plne kojený, myslíte, že by som to mala riešiť?