Ahojte,
Moj syn ma ochvilku 7 mesiacov, milujem ho nadovsetko, ale uz niekedy nezvladam ten jeho rev. Reve pri prezliekani, pri prebalovani, po kupani , pri zaspavani, ked ho polozim na zem, ked je dlho na zemi, niekedy aj na rukach uz, v poslednej dobe reve uz aj v autosedacke ako najaty … ja neviem ci mu idu zuby, alebo co… a ked mame navstevu tak je to ako vymenene babatko kazdy sa pyta ze kedy place ved je spokojny, a mna ide vtedy je*nut jak toto povedia.. nikto nevidi co je doma ked sa zavru dvere kee kazdy odijde … vsetko by bolo lepsie keby pocas jeho spania som dokazala coby len chvilku venovat sama sebe , urobit to co chcem ja bez neho… denne spanky spi na prsniku, neviem sa odpojit niekedy , niekedy sa mi to podari, vecer tiez zaspava nq prse a odpojim sa mozno niekedy az po hodine hodine a pol a ked ani po 2 hodinach sa nedari tak kaslem nato lebo je 10 hodin a uz nemam nervy na to zeby znova som ho uspvalq… zavidim zenam ktore polozia dieta a zaspi im naklude … a mozu si fungovat dalej … je moje vsetko chlapcek ale chyba mi to ze nemusim sa nikomu doprosovat aby som mohla ist len do obchodu.. ak niekam chcem ist planujem to dobreze nie tYzden … a chlapi hocikedy mozu ist kam chcu, ich nesere nic… vedelq som ze ro bude narocne , som najstastejsiq ze je zdravy a ze neriesim horsie veci, ale ved mamicky vsak nie som jedina ktorej idu nervy uz prasknut .. a vycitam si ze mam nervy na tak male babo ked potrebuje len mna a nic ine … som zla matka??
kde mas muza? vsak ked chces ist niekam oznam mu ze sa bude teraz starat on a chod von, ja neviem ci si matky myslia ze musia byt pri dietati 24/7 ... mlieko si mozes odsat a to mu pak moze muz aj dat 🙂 ... cele to je o tom ako si to sama nastavis
@kkovacovak aj moj ked sa zobudi a da ten bezzuby usmev tak ma prepacene vsetko v momente , ale ide ma fakt doslova je*nut dakedy…. A ked vidim ze xy mamiciek da napapat a babo im spi napokoji a oni si porobia nieco ze aj v podstate oddychnu od dietata nachvilku tak im zavidim .. ja som nonstop s nim, na obed zvykne chodit parkrat aj s prababkou vonku alebo s muzom a ten cas co som doma sama tak lietam nech stihnem aspon nieco urobit a to zbehne a zas mam na krku maleho :D… no a muz je s malym tiez ano, ale proste ja som priorita … on ho neuspi s cickou , on s nim nemusi ist vecer lahat o pol 8 s tym ze uz mozno do obyvacky nepride …
moja ma 3roky a este aj teraz ma stavy, ze vresti ako diva (vzdor) .....takze velmi lepsie to nebude ani o zopar mesiacov ....lepsia faza zivota zacne, ked nastupia do skoly
co sa tyka obchodu, zobrala by som aj dieta a isla aj s nim, alebo objednala kurierom, co potrebujem
a dudel u vas nefunguje? teraz uz zacinate aj prikrmy, s tym kojenim by som tak najneskor okolo roka sekla .....lebo cim bude starsi, tym viac si bude pamatat
Úplne ta chápem. Kým som syna kojila, bol to môj cecok, nikde sa nedalo ísť, ani uspať ho nebolo možné, lebo zaspával na prsníku.
Potom som musela odstavit, lebo som otehotnela
a začala brať lieky a tak začal ho uspávať manžel.
Potom už bolo možné ho dat na dlhší čas babke.
Ono malé dieťa je také, že pri tebe bude revat, rycat lebo úplne inak ta vníma (vie, že môže byť akékoľvek, a ty ho budeš ľúbiť) kým pri cudzích akoby vnímalo, že oni sú cudzí, takže "musím sa pekne správať". Je to podvedome, vrodené, samozrejme ze 7 mesacne dieta nedokáže kalkulovat. Ale môže vnímať to, že ty si nervózna aj z tej zodpovednosti, ako rodič kým logicky babky, tety, kamošky takú zodpovednosť nemajú, tak proste a s ním len šalia
Neviem ci ti to pomoze, ale mne to pomohlo. Prestala som nieco ocakavat (napr teraz zaspi a ja si od neho oddychnem - no just vtedy nezaspi a ja si neoddychnem a som z toho na nervy…). Proste prijat vsetko ako je. Strasne sa mi odvtedy ulavilo a uz nie som na nervy. Sice mam len 2 mesacneho ale prvy mesiac bol pre mna celkom tazky - v zmysle zvyknut si, ze moj zivot “skoncil”, moja sloboda, moje planovanie a dost som trpela. Akonahle som to prijala, si to uz aj uzivam☺️
@marci77 dudel ma iba v kociku a vecer ked mu chcem dat dudel tak normalne vie ze to je guma tak nechce , chce proste moju cicku… od narodenia neprespal noc ani necakam ze prespi, casto sa aj budi hlada cicku, povedala som sk ze rok vydrzim kojit potom s tym chcem seknut
@hederamonstera aj premna to bolo narocne , velmi narocne , ale tiez som si zvykla , snazim sa neocakavat ale niekedy sa to neda a mam nevrvy a vycitam si ze som zla matka .. ale davam mu vsetko zo seba co mozem a trosku kludu si hadam zasluzim niekedy ved som len clovek a mam pocit ze nesiem celu zodpovednost sveta momentalne pri malom
@jaskolka momentalne nam pomaly zacina aj stvornozkovat, niekedy sa pohra sam na podlozke, ale ak je to uz dlhsie tak si pyta pozornost na ruky a takto , a reve pri kazdom prezliekani prebalovani to ma ide porazit ..
Ahoj, som v tom s Tebou. Moja cerstvo 8-mesacna je taka ista. Som s nou 24/7. Nikto mi ju nevezme kocikovat. Spi len pri kojeni, alebo pri pohybujucom sa kociku, ktory velmi rychlo tlacim ja. Manzel je cele dni a vikendy v praci, alebo na domceku, ktory prerabame. A ked pride vycerpany domov, nedam mu este dieta, ktore je aj tak mamkin cecek. Aj cele noci musi byt pri mne. Akonahle odidem co len na wecko, do sprchy, uz srdcervuco jaci, ale tak, ze prestava dychat. Co uz, do 18-ky to robit nebude 🤷♀️ momentalne ma aj covid, nezrazitelne horucky, takze som pri nej prebdela kompletne celu noc, spala som asi 20 min. Teraz mi spi na prse 🤷♀️
To ako keby som ja pisala🙂. My toto iste revala v kuse ked sme snou boli len my. Ked k nam niekto prisiel tak aka je dobra ta hadam nevie ani plakat. Ja ani neviem kedy to odznelo. Asi treba len cas. A nie ste zla mama len unavena.
Ono to je len blbe obdobie. Aj moj bol taky, mala som pocit, ze reve pri vsetkom. Stale musel vsetko so mnou robit, tak som ho zapajala. Pred par dnami akokeby utalo a cele doobedie ho nevidim, lebo sa hra. A sam od seba sa zdekuje do izby. To prejde. A na prsniku je ozaj dlho. Zatni sa a nedaj mu viac ako ma mat. Par dni bude circus ale zvykne.
Hodinu aj pol dve na prse nemusí byť.Aj tak nepapa, ale len dudluje a spí.Daj mu cumel.Je to blbý vek zuby..
Nie si zla matka😘 ano, chapem tu potrebu chvilku si oddychnut od dietata..velmi dobre🤣 ja som po 3 tyzdnoch uz musela vypadnut z domu, takze po 8 mesiacoch asi odidem na dovolenku niekam daleko😂
A pri kocikovani si neoddychnes? To je pre mna vypinak, pustim si nejaku audioknihu a ideme si.
@luccija cumel taky cas odmieta, vie ze to je guma a nie moja bradavka
@hederamonstera oddychnem aj pri kocikovani, len niekedy sa mi nechce, radsej poslem muza , ze chod ty ja nieco porobim, a ked pojde tqk lietam doma jak najata neviem kde hlava stoji chcem vsetko stihnut 😂
@srferreira skusala som nedat, to bolo revu. Neviem ci som na to dost s nervami v pohode aby som to skusala .. neviem no
Dieta citi nervozitu matky. Ak budete v pohode Vy - bude v pohode aj dieta. Musime si uvedomit, ze plac je pre nich jediny komunikacny prostriedok. Musite sa naucit rozpoznat potreby dietata. Mozno ma bolesti bruska, svojej dcerke som musela davat kazdu chvilu espumisan aby sa vyprdkala, mavala koliky. Noste telo na telo, ak zoberiete dieta do narucia rychlejsie sa ukludni, samozrejme nesmiete citit zlost alebo nenavist. Treba skusat odputat pozornost hrackou, dejanim vonku, nejakou aktivitou...ono sa to podda, kazda mame podobne chvile 😉. Hlavne vela trpezlivosti a lasky v prejavoch ❤️🙂
Kasli na to. Tiez som citala taky nazor, ze dieta nebude spominat na to ako bolo upratane ale ako mu bolo s maminou.
My sme mali pred 2 tyzdnami koronu, maly mal 6 tyzdnov a tiez ju schytal. Poviem ti, nebolo mi vsetko jedno, horucky a telo ma bolelo a jeho chudacika sme museli mat cely cas na rukach, lebo inak reval ako tur co ho bolelo brusko…a vtedy tu bol taky bordel, ze to som v zivote nezazila ale vtedy mi nejako nieco v hlave cvaklo, ze vsak zijeme aj ked je tu taky bordel😂 lebo ja som perfekcionista a musim mat poriadok…ale odvtedy to tak neprezivam. Ked sa da, upracem, ked nie, pocka ma to😂 a ked si uvedomim, ze maly ma “uz” 2 mesiace a ja netusim kedy to ubehlo, tak mam aj strach, ze si ho poriadne neuzijem a zrazu ma posle do prdele a zavre sa v izbe😂
Neboj, takéto pocity má takmer každá maminka, keď ma náročné dieťatko, je to normálne. 🙂
Si úžasná mama, že sa takto krásne staráš o dieťatko a že ho dojčis, je to pre neho to najviac. ❤️ Neboj, takéto obdobie nebude trvať večne. Ako bude chlapček rásť, bude menej na Tebe závislý a Ty po rokoch sa budeš mať zase čas venovať sa aj sama sebe. Vytrvaj, stojí to za to. ❤️ Držím palce! ❤️
Ano bude revu. Ja ked som od nocneho kojenia odpajala, bolo revu. Uspavala som, hojdala, kolisala, no reval. Trvalo to zo tri dni. Potom uz si nepytal. Prespal. Skresala som to iba na 1x kojenie. A nie na poziadanie, lebo to uz bol zvyk. Treba vydrzat. Teraz sme mali obdobie ze dve hodiny pred spanim, reval, jedoval sa. Ale nezobrala som ho z postielky chodila som tam sice kazdych 5 minut, aby pochopil, ze revom nic nedosiahne. Vydrzal 2 tyzdne. Ako to prislo tak aj odislo. Ja len aby si na to prso naozaj este viac nezvykol, potom ked bude viacej vnimat to bude tazsie pre teba.
treba zapojiť muža, rodinu, hocikoho..Zieu mám dve malé deti, staršie veľmi náročné, mladší ma 13 mesiacov, ale teda nikdy som s nimi nebola 24/7, pracujem z domu, chodím 2x v tyzdni do officu- najlepšie strávený čas! Kedykoľvek idem kamkoľvek potrebujem, kozmetika, kaderníčka atd atd..Rodičia sme dvaja predsa..Povinne sme zaviedli spoločné "rande" s manželom, svet s nemôže točiť len okolo detí..Treba dieťa naučiť tak, aby si mohla od nebo aj odísť..Ja si každý deň vyhradim cas pre seba, popoludnia venujem práci a ako vravím, mám doma 2 malé deti..Je to o prioritách. A cez to všetko sa považujem za najlepsi matku pre moje deti, akú len môžu mať. Ale ten rev a nervy úplne chápem, mám to tak rovnako, len treba myslieť aj na seba!!!!!
Tak či tak by som skúšala ten cumel tiež potrebuješ žiť život a nie 2 hodiny držať nech dudle.A možno idú zuby skús dať liek, hryzatko možno to bude lepšie.Ja som kojila veľmi dlho, ale prso bolo na jedenie nie zábavu🙂
Nie si v Tom sama..určite je takých veľa..hlavne tých ,čo sú od rána do večera na všetko samé ..ja som dva týždne úplne sama ..potom príde muž na týždeň a tiež je viac mimo ako doma..ešte si večer zabehnem na pivko ,miesto toho,aby trávil večer so mnou ..tiež má.z toho ide miestami poraziť ...chcela by som na 30 minút párkrát do týždňa vypadnúť zabehať si..zao ,nedá sa ..keď prídebsvokra ,je to ešte horšie..mala pri nej plače ..nechce sa hrať ..takže ešte aj keď mám návštevu,musím pri nej sedieť ešte viac ,ako keď sme samé .Vtedy je spokojnejšia .Raz to všetko ale prejde ..musíme.len vydržať.Momentalne vstáva ešte aj v noci sa hrať ..pomaly sa stavia na nôžky ..našťastie,nejak extrémne veľa neplače ..ale sú aj také dni .
@luccija mozno zuby jq neviem, nema nic opuchnute ale nonstop si dava do uz vsetko vyse 2-3 mesiace.. boh vie kedy sa dajaky zub ukaze
@srferreira premna je tazko zacat skusat nove uspavanie, ked viem ze takto mi zaspi na klude a uz.. ale viem ze tqkto nechcem fugovat do neviem kedy… maly spi s nami od narodenia pretoze tiez postielku nemal rad, ked sim ho polozila hned sq zobudil, proste narocny bol a je do teraz.. neviem fo to bude kee bude vnimavejsi
Boze uplne ako moj syn. Az na to, ze on normalne vyspi cez den, ked ho uspim na cicke, odpojim opatrne a potom spi. Ale teda noc nerobim pre istotu vtedy, aby som ho nwzobudila😀😀😀ale teda je to dost frustrujuce, hlavne ked sa zacnem porovnavat s inymi mamkmi a ich kludnymi detickami😀 ale utesujem sa, ze to raz prejde
A najviac ma zeny stve ako je proste narocne vsetko pre zenu ako vsetko musi zvladat!!! Ake je to nefer v tom zivote cele proste… ze chlap len urobi dieta a to je vsetko, tam jeho posolstvo konci…
Nosit 9 mesiacov v sebe cloveka!
Potom ho porodit !!!
Dalej premnq bolo nenormalne narocne ist prvykrat do pediatricky na druhy den od prichodu domov z porodnice, co som bola pozosivana zo spodu no a chod a funguj , co nevies co so sebou a ne to este s malym cloviecikom ktoreho nepoznas a potrebujes s nim ist este niekam .. dalej sa starat o neho, nonstop, o seba sa potrebujes zotavit a tak dalej, to nehovorim o tom ze moje telo do dnes porod pamata a neviem kedy ma telo prestane boliet… o tom ako vsetko prisposobujes babatku ze si odopieras vsetko lebo proste vsetko zavysi od maleho.. a chlapi neriesia zoberu sa a idu kde chcu kedy chcu.. ja ked dakde chcem ist musim prekalkulovat polovicku dna a nezqbudnut nic zbalit atd. To prve tyzdne premna bol cisty chaos co vsetko mi treba ak niekam idem a to este o swbe nehovorim ze sa mi treba prichystat a nehovorim tiez o tom ze jak som spotena a smrdim nonstop….
Som prvorodicka prvomatka a verim ze toto tu preziva vela zien, a mozno sa zasmejete ze co riesim ale je to tak a potrebovalq som sq vyrozpravat
A este to ze o tomto nikto nerozprava ! To je hrozne. Navstevy rodina vsetci - kazdy pride na hodinu dve, dieta je uzasne zlatucke a jak sa zavru dvere vsetko ostava za dvermi a to nehovorim o vztahu v manzelstve , hadky nedrozumenia … milujeeme sa urobime si babatko vsetko je nadherne, milujeme sa s manzelom milujeme maleho , ale realitu nikto nevidi a radsej neukazuje
A druha vec, zabuda sa na starostlivost o mamicky, o tom presne fo hovorim. Zeee vsetka pozornost sa dava na dietatko aby bolo zdrave, ale co matky a ich psychika ? Fyzicke zdravi?? Ved PORODILI CLOVEKA… mna nenormalne vsetko boli a musim idem fungujem …
Nie si jediná neboj sa. Tiež mi ide niekedy v hlave "bolo mi toto treba?" Ale potom sa zobudí, usmeje sa na mňa a som späť. Štve ma to isté čo teba. To že nemôžem ísť len tak do obchodu a vždy to musím plánovať, dohadovať, časovať a neviem čo ešte. A u nás je to s návštevami úplne rovnako. Akonáhle príde návšteva tak je to anjelik a ja vyzerám ako klamárka keď poviem opak 😃