ahojte mám 10 týždňového synčeka a odkedy už má trocha rozumu tak si neustále vyžaduje to aby bol so mnou a tým myslim stále. mám ho v šatke lebo inak si nemôžem
v kľude spraviť ani základnú potrebu. Keď zaspinká a ja sa vyplížim do 10 min je hore ak neležím aj ja v posteli vedľa jeho postielky. Moje 2 najlepšie kamosky majú tiež chlapcov, jedna 4 a pol ročneho a druhá 12 rocneho a smejú sa mi, že sa to bude len stupňovať lebo je to chlapček a chlapci sú naviazaní na mamičky. Nehovorìm ze mi to vadí ale chceli by sme s mužom byť občas aj sami a takto to absolutne nejde. mama ho bráva na 2 hodinky, v pohodicke vydrzí s ňou. takze moja otázka je, či je to pravda, že chlapci sú takí? hlavne skúsenosť niekoho kto ma aj chlapca aj dievča. len taká otázka zo zaujímavosti 🙂 peknú nedelu žienky
Mám aj chlapca,aj dievča a moj názor je, že to skôr záleží na povahe. Tvoj je ešte maličký a ver, že keby bol dievča,tak je na teba nalepená tak isto.
odkedy uz ma trochu rozumu - to ma rozosmialo lebo ved to je este taky maly zemiačik 😅 ja mam 2 malych chlapcov a su to prisavky na mne alebo na otcovi, vyzaduju nas rovnako, ked jeden odide su v pohode s druhym takze nemam pocit ze bezomna nemozu zit … ale babatko ta potrebuje nonstop bezohladu na pohlavie
Ja mam 2 chlapcov, jeden je moja prisavka a druhy je spokojny aj so mnou, aj s ockom. Ale toto co ty popisujes je uplne normalne u takeho babatka. Taku velku blizkost si bude vyzadovat este zopar mesiacov a je jedno ci je to chlapcek, alebo dievcatko.
Ale ved to je normalne u tak maleho babatka. Moje ani jedno v takom veku nevydrzalo s nikym inym, nie to aby som ho na dve hodky dala mame.
Mám dćeru, pomaly 3r a maximálne v škôlke je sama… inak vždy na mne, pri mne, so mnou … áno, už sa naučila že stojí vonku pred kúpeľnou, ale boli časy (fakt výnimočne aj teraz) že vliezla za mnou do sprchy, stála pri záchode .. takže za mňa to nie je o pohlaví
Ma 10 týždňov, potrebuje pri sebe matku bez ohľadu na to, či je to chlapec alebo dievča. A to máš ešte veľmi luxusné, že ho dávaš na 2 hodiny matke, koľko voľna pri takom malom bábätku by si chcela?
Mam dvoch chlapcov a su uplne rozdielni. Ide o povahu a nie pohlavie.
@amelia89 u nás presne tak isto. Syn nás vyžaduje narovnako, povedala by som, že je aj môj cecok aj mužov 🤣
Je to o povahe a kamarátky majú pravdu, bude sa to stupňovať. Ak Ti to vadí, tak ho skús naučiť upokojiť sa bez Teba. Ak by sa Ti niečo stalo a nemohla by si sa o neho starať, tak by sa to musel naučiť aj tak, ale vo väčšom strese, lebo by to bolo náhle. Aj pre jeho dobro je, ak nie je až tak naviazaný na niekoho.
To zistíš keď bude starší a nie v 10 mesiacoch. Je to výchovou, starostlivosťou, záujmom, atď. Môj syn je ocinovi synácik, dcéra zas moja. Ale tá nemala na výber. Ona je skôr aj aj.
Ma 10 tyzdnov a nie 10 rokov, boze
ja som si vedoma ze je to bábätko preboha vie viete z clovela spravit debila a aj som pisala ze mi to nevadinlen ma zaujimalo ci jr to pravda ze chlapci su viac na matky. ten "rozum" som mysella tak ze rozdiek medzi terajskom a ked sa narodil lebo to ani netusil o sebe a teraz je uz taky aktivrnsji ze sa hrame a aj sa smeje a je viac ako dieta nie ako novorodenec ktory len spi a je. a
@nikpa nepisala som ze chcem viac volna ako sa toto dalo az takto pretocit preboha? pisala som to kvoli tomu ze vydrzi u mojej mamtky 2 hodiny a nie ze sa hoc chcem zbavut na 2 dni. dobre dakujem
kazdemu nabuduce sa radsej nespytam nic
Keď bude väčší myslím, že bude v pohode a spokojný vydrží aj s tvojou mamou dlhšie. Ja mam aj synov aj dcéru a neviem nevnímam, zeby boli nejakí závislí, zeby bezomna nevydržali. Ono keď je dieta zvyknuté od mala chodiť k starým rodičom samé, bude aj neskor.
@autorka je to asi prirodzené, ak je chlapec citlivejší. Ja mám aj aj, syna 11+ a je mazlivec, takže príde radšej za mnou, tatínek už logicky v tomto veku nie je k nemu až tak prítulný, ten už ho učí šoférovať 😂 Má ho samozrejme rád, nikdy ho neodoženie, keď syn príde za ním, pohladí, aj pusu dá. Ale na také to mazleníčko si príde za mnou. Nerobím si ilúzie, viem, že za pár rokov ma vymení za nejakú sličnú slečnu, tak si to užívam😎😂
Ale zodpovedne ti môžem povedať, že všetky naše tri deti boli do pol roka ako prísavky. Keby som nemala caboo, tak som úplne nahratá😉
@anketkarka toto si ako prosím myslela "Aj pre jeho dobro je, ak nie je až tak naviazaný na niekoho." však tak malinké dieťatko musí byť na niekoho naviazané tak to má príroda nastavené, aby prežilo... väčšinou je to matka, ale sú prípady, kedy sa naviaže aj na cyudziu osobu ak matka nie je - ale vždy je tam silné puto k tomu, kto sa oň stará pravidelne
Mám 10 ročnú dcéru a 5 ročného syna a teda synátor je môj cecek 😀😀. Strašný mamkoš. Každú noc ho mám pri sebe lebo keď sa zobudi cikat tak ide automaticky ku mne nie do detskej. Ale zas som rozvedená a keď je 2 týždne u ocka tak má nerieši. Je spokojný s ockom.
@lucka_ke aj pre dobro dieťaťa je ak nie je AŽ TAK naviazané na niekoho, že človek nemôže ísť ani na toaletu a vždy ho musí mať v šatke. To je extrém. Ak by sa tá osoba, na ktorú je to dieťa extrémne naviazané, nemohla pre niečo o neho starať, tak dieťa zažije stres, má problém sa odpútať pri nástupe do škôlky a pri bežných okolnostiach života, keď sa počíta s osamostatnením dieťaťa. Preto je dobré si to dieťa nepripútavať tak na seba. Škodí mu to a je bez matky aj v budúcnosti emočne labilnejšie. Nie preto, že má takú povahu, preto že ho mamka emočne nepodporila hneď od mala a sama ho nezdravo na seba pripútala. Ona má právo ísť na toaletu a nie je otrokom dieťaťa. To dieťa sa dokáže naučiť upokojiť, len mu pri tom treba pomôcť a byť oporou a nie brať to ako nemenný fakt. Ja to beriem ako pomoc dieťaťu budovať si emočnú stabilitu a odolnosť do života.
Mala by si oslavovať, že už taký malý vydrží dve hodiny bez teba, niekto sa od dieťaťa nemôže pohnúť celé dva roky.
Nie nie je to pravda, záleží to od povahy dieťaťa napr. Ja mám syna a je skôr naviazaný na muža ale inak je dosť odvážny a nemá problém ani so zvyškom rodiny vydržať a byť spokojný... Ty máš len 10 týždňové bábätko tam je jedno či to je dievča či chlapec tak male deti prirodzene vyžadujú blízkosť
@anketkarka no ono to ale nie úplne takto funguje... Náš syn bol aj bábätko naviazaný aj na mňa aj na muža ale my sme mu nikdy našu blízkosť neodopierali a týmto nadobudol istotu, že sme tu a teraz nemá problém aj s inými.. to je jedna stránka veci a druhá je, že povahu neprerobíš...
Záleží od dieťaťa. Môj syn je vkuse na otcovi nalepeny, dcéra zas na mne.
Zavisi aj od vychovy. Zazila som skolaka, ktory ledva vydrzal u nas na navsteve 2 hodiny, ako synov kamarat sa k nam prisiel hrat. Proste nebol nikdy od mamy, otca, babky… a nebol zvyknuty.
Je to pravda píšem z vlastnej skúsenosti. Ja som tiež toto robil.
Prvé tri mesiace života sa od babätka nepohneš. Potom sa postupne začne osamostatňovať. Či je to chlapec, či dievča, je uplne jedno, babätka su take.