Ahojte prosím o radu lebo som už zúfalá mame 4 týždňovu dcérku ale asi od druhého týždňa sa v jednom kuse pučí plače nepospi dlhšie ako hodinku kojim ju lem raz denne dokrmujem nemôže sa vykakat vkuse sa tlačí čo mám robiť rekt. Rurku som skúsila len zóne hem často používať
@jumaspal ano..suhlasim s vysadenim vigantolu..A veta..nahradit ho inym deckom ma rozosmiala..😁
@dubek rektalnu rurku mozes pouzivat kolko potrebujes, mne tak poradili v nemocnici, tiez sme mali priblem s prdikmi a kakanim... aj 2-3× denne som naolejovala a dala a cvicila nozickami.
Plus sme davali do kazdeho papanie SAB Simplex, 8 kvapiek. Ostatne su slabe, toto je najlepsie.
Rektalnu si kup ale nie tu tvrdu orwnzovu, ale silikonovu v zdr.potrebach, je priesvitna s rozsirenym koncom 5mm ma... uplne ina, makucka, ako ta oranzova, tu vyhod.
Neboj okolo 3.5 -4mes ju uz nebudes potrebovat,
Ahoj, my sme mali tiež taký problém. Možno nepasuje mliecko ako už boli spomínané. Nám tiež nesedelo a skončili sme pri France Lait 1. K tomu sme dávali do každého mliecka Sab Simplex kvapky. Keď nebola mala napapana dala som ju na chvíľku na bruško aby sa pohybala a lepšie vyprdkala alebo nám veľmi pomohlo nosenie na tigrika 🙂
Mozno to znie hlupo ale trocha viac materskeho mlieka by jej pomohlo. Maly je tiez dokrmovany cca od 3 tyzdnov ale vzdy sa snazim aby mal aj materske. Čim viac materskeho tym lepšie sa ti babo vykaka. Aspoň taka je moja skusenosť.
michal odporuca gutalax
Ona pije um len večer raz denne tiež jej do nho kvapkam sab simplex skúsim vynechať um a uvidím ci to bude lepšie z prvou dcérou to isté do troch mesiacov sme sa trapili
Ahoj. My sme mali presne to iste. Pucenie, malo spanku, pucila sa aj zo spanku, nevedal sa vyprdkat ani vykakat. Do 3mes. sme funngovali na rurke niekolko krat za den, espumisan, sab simplex, coliprev nic nam nepomahalo. Na gastre reflux cize grckala mlieko dost vela, zvysena poloha ziadny rozdiel. Dost plackala. V dvoch mesiacoch sa mi uz nechcela prisat, 3 mesiac som striedala umele a moje potom som mlieko stratila. Tak sme presli na Nutrilon HA uz na cely den. A ako zazrakom zo dna na den vsetky problemy zmizli. Zrazu sa nepucila, prdkala, kakala paradne, prestali place. Viem ze MM je najviac, moja strava bola prikladna davala som pozor. Ale zjavne to mala z neho. Nasa skusenost 😊
Ahoj, mám 10 týždňovú bábiku a dr. Mi poradila Nutrilon anticolics a do toho sab simplex.problemy prestali a užívame devit, nie vigantol...
@dubek z mlieka nie, skôr ak by si jedla kapustu, ovocné jogurty, fazuľu a pod. No ale základ je aby bolo bruško v teple, ked leží, prehod jej cez bruško preloženú bavlnenú plienku alebo uteráčik, aj ked určite kúrite, potom veľmi pomáha jemná masáž bruška a cvičenie nožičkami, dobré je aj dávať bábätko ležať na bruško na chvíľku, všetko to pomáha na pretistaltiku črievok. Nám veľmi pomáhalo suché teplo, nahriala som si fénom suchú plienku a priložila som ju na bruško /oblečené, nie holé / a na bábätko som dala ešte teplú deku a opakovala som to dookola, lebo plienka rýchlo chladla, no pomáhalo to veľmi, vyskúšaj. Tiež sú veľmi dobré probiotiká Bio gaia + ten sabsimplex môžeš dávať do každej flašky mlieka, tak mi to hovorili v nemocnici
@dubek môže byť aj to, že to umele mlieko, ktoré jej dávaš jej je silné, vtedy majú deti bolesti bruška a zápchu, skús sa poradiť s lekárkou, tie hypoalergénne mlieka sú aj na predpis, možno ti predpíše. V každom prípade, tá mikroflóra sa stale vyvíja, moju to chytilo až v troch mesiacoch a stravu mala tú istú
@dubek Ahojček, ja som počas kojenia tiež musela úplne vysadiť mlieko, jednak že mňa z neho zdúvalo, ale aj malý mal brutál koliky. Jedla som len spracované výrobky - tvaroh, jogurty, z toho mne ani malému nič nebolo. Skús tri dni nepiť mlieko a uvidíš či bude malému lepšie. Ak nie, príčinu treba hľadať inde.
Ďakujem vám všetkým
@dubek my sme mali Nutrilon. Hrôza. Pri tomto mlieku som vyskúšala všetko možné aj Infacol aj Sab Simplex aj Espumisan l. Pomohla až výmena mlieka a Coliprev.
@malinajahoda práveže keď jej dám ten nutrilon tak kľudne vyspi aj 4 hodky bez pohnutia tak neviem asi z mliecka nie
@dubek ale čo iné ti papá ako mlieko? Práveže len mlieko a z toho sa nemôže vykakat. To je pekne, že spí, ale nemôže sa vykakat. Všeobecne Nutrilon dosť detí zapeka.
@malinajahoda kojim a raz denne nutrilon
Treba nejake to probiotikum davat, ked ma dietatko zapchy
Ahoj skus si pozrieť nejaké cviky na bruško alebo masáž bruška. Ja som mala kremík na detské kolíky myslím ze sa volal pupik. Alebo skus zájsť za Dr. Lebo jej možno nerobí dobre umelé mliečko.