Štvorročný syn sa bojí

sasenah1
20. dec 2021

Pekný deň, mám 4 ročného syna, ktorý sa už cca 2 mesiace boji "bubakov" tak ich vola on.
Takto začnem, rok bývame v novom dome, keď sme sa nasťahovali, videl, zažil smrť blízkej osoby.. Vtedy mal len 1x sen/vidinu s danou osobou odvtedy nič. (Takže s týmto by som si to nespájala, ale pre istotu som to uviedla).
Začalo to zhruba 2 mesiace dozadu, mal sen kde mal v posteli mačku (mačka bola preňho prvotný šok) a vraj videl nejakého uja (on to vola bubaka) ako mu sedel na posteli len v boxerkach a pozeral sa v jeho izbe na TV a môjho syna si vraj aj fotil. (syn v izbe TV nemá). A ešte asi týždeň pred týmto snom bola u nás známa so synom a deti sa hrali, že strieľajú bubakov. (stým prišli obaja zo škôlky - strieľanie bubakov/príšer).
No a problém nastáva, že od toho sna syn si stále myslí, že máme doma bubakov a on sa všade boji ísť. Cez deň sám na poschodie nevybehne - co inokedy sa tam sám hrával a keď nastáva pritmie sedí len pri mne, nikam sám nejde, ani dole do izbičky kde ma hračky a dokonca aj na WC ide len keď sa všade svieti a doslova tam beží. Prosím co s tým? Nestretol sa stým niekto? Som úplne zúfalá, je mi ho veľmi ľúto lebo ani neviem ako mu pomôcť 😔

agacela
20. dec 2021

@sasenah1 mám 26 a stále po tme utekám 😅…
Ono to môže byt len obdobie … videl v tv niečo a v noci sa mu to vracia … neviem nakoľko ste veriaci ale ak hej, skúsila by som dať vysvätit dom …
Mám skúsenosť, že deti vidia viac ako my dospeli … ale ak to bolo v sne, ešte by som tomu dala čas a ubezpečovala… neskôr skúsila aj psychológa …
Drzim palce nech toto obdobie drobcovi prejde čo najskor

simona92101
20. dec 2021

@sasenah1 chodi syn do skolky?mohol to priniest aj odtial.susedin syn tiez tak z nicoho nic zacal doma,ze pod postelou je bubak,a normalne az infarktove stavy co vrieskal od strachu.nikdy doma slovo bubak nepouzili.nakoniec zistili,ze v skolke je nova pani ucitelka,ktora taketo veci rozprava detom,ako napr.ze pod postelou je bubak a ked nebudu spat,odstrihne im noznicami prsty ma nohach 🤬😯
Dalej je este moznost,ze mal spankovu paralyzu/nocnu moru,a vtedy sa stava,ze ma clovek pocit ze niekto pri nom je(bubak).

denullllka
20. dec 2021

@sasenah1 deti vidia anjelov/duchov
Nebol na pohrebe aj maly, tej blízkej osobe ? Mohla sa na neho “nalepiť” akási stratena duša.

vanda323
20. dec 2021

@agacela Ja mám 28 rokov a po tme nikde sa nepohnem v byte

because
20. dec 2021

Aj môj ma teraz takú fazu. Fantázia pracuje, niečo si prinesie zo škôlky.. Atď. U nad doma ho nikdy s ničím nestrasime, nevyhrazame sa ani nic.
Treba len vydržať a pomôcť spracovať.

nikaeli
20. dec 2021

Náš drobec bude mať 4.. nikdy som ho nestrašila, neuznávam taký štýl výchovy.. prednedávnom prišiel zo škôlky s bubákom.. že Maroško má v izbe bubáka.. ako píšeš, ani na záchod nepôjde sám, hoci je na chodbe svetlo z izby. Prešla som s ním každú izbu, pozerali do skríň, pod posteľ, pod stôl, za záclony, všade kde sa dalo - žiadneho bubáka sme nenašli 🙃 každý deň zapálim sviečku pre jeho pokoj, lebo bubák nemá rád svetlo 😉 možno u Maroška býva, ale u nás určite nie 💗

nika4816
20. dec 2021

@sasenah1 Aj syn mal také obdobie, vysvetlovali sme mu, že bubáci neexistujú, tiež sa stále bál, ani na záchod sam nešiel, ale potom to prešlo, postupne zabudol, my sme to nepripomínali.. ale trvalo to, hlavne horšie je keď ho s tým niekto strašil 🙄

nadazdi
20. dec 2021

Moja dcéra ma 4 a tiež sa hra na bubakov, ale nie zo strachu, proste zhasne v kúpeľni a beží do izby ze bubaaaaaak.. potom zasvieti a zas zhasne a toto robí aj s mladšou, ma to zo škôlky.. každopádne v lete sme boli na pohrebe mojej babky s ktorou mala veľmi dobrý vzťah.. ešte v septembri mi len tak random povedala, ze je tu babka a ja ze kde a ona ze v kuchyni.. spadla nám garniža v strede noci a ona mi ráno vraví, ze to bola babka 😅 ale nemala z toho stavy, skôr som sa cítila aj ja tak pokojne.. dedko sa jej pár dni po pohrebe snažil objasniť situáciu, ze prečo už babka nie je doma a mala mu ze ,,ona tu nie je, ona je u nás” no no comment.. teraz už tu vraj nie je 🙂