Pekný deň, mám 4 ročného syna, ktorý sa už cca 2 mesiace boji "bubakov" tak ich vola on.
Takto začnem, rok bývame v novom dome, keď sme sa nasťahovali, videl, zažil smrť blízkej osoby.. Vtedy mal len 1x sen/vidinu s danou osobou odvtedy nič. (Takže s týmto by som si to nespájala, ale pre istotu som to uviedla).
Začalo to zhruba 2 mesiace dozadu, mal sen kde mal v posteli mačku (mačka bola preňho prvotný šok) a vraj videl nejakého uja (on to vola bubaka) ako mu sedel na posteli len v boxerkach a pozeral sa v jeho izbe na TV a môjho syna si vraj aj fotil. (syn v izbe TV nemá). A ešte asi týždeň pred týmto snom bola u nás známa so synom a deti sa hrali, že strieľajú bubakov. (stým prišli obaja zo škôlky - strieľanie bubakov/príšer).
No a problém nastáva, že od toho sna syn si stále myslí, že máme doma bubakov a on sa všade boji ísť. Cez deň sám na poschodie nevybehne - co inokedy sa tam sám hrával a keď nastáva pritmie sedí len pri mne, nikam sám nejde, ani dole do izbičky kde ma hračky a dokonca aj na WC ide len keď sa všade svieti a doslova tam beží. Prosím co s tým? Nestretol sa stým niekto? Som úplne zúfalá, je mi ho veľmi ľúto lebo ani neviem ako mu pomôcť 😔
@sasenah1 chodi syn do skolky?mohol to priniest aj odtial.susedin syn tiez tak z nicoho nic zacal doma,ze pod postelou je bubak,a normalne az infarktove stavy co vrieskal od strachu.nikdy doma slovo bubak nepouzili.nakoniec zistili,ze v skolke je nova pani ucitelka,ktora taketo veci rozprava detom,ako napr.ze pod postelou je bubak a ked nebudu spat,odstrihne im noznicami prsty ma nohach 🤬😯
Dalej je este moznost,ze mal spankovu paralyzu/nocnu moru,a vtedy sa stava,ze ma clovek pocit ze niekto pri nom je(bubak).
@sasenah1 deti vidia anjelov/duchov
Nebol na pohrebe aj maly, tej blízkej osobe ? Mohla sa na neho “nalepiť” akási stratena duša.
Aj môj ma teraz takú fazu. Fantázia pracuje, niečo si prinesie zo škôlky.. Atď. U nad doma ho nikdy s ničím nestrasime, nevyhrazame sa ani nic.
Treba len vydržať a pomôcť spracovať.
Náš drobec bude mať 4.. nikdy som ho nestrašila, neuznávam taký štýl výchovy.. prednedávnom prišiel zo škôlky s bubákom.. že Maroško má v izbe bubáka.. ako píšeš, ani na záchod nepôjde sám, hoci je na chodbe svetlo z izby. Prešla som s ním každú izbu, pozerali do skríň, pod posteľ, pod stôl, za záclony, všade kde sa dalo - žiadneho bubáka sme nenašli 🙃 každý deň zapálim sviečku pre jeho pokoj, lebo bubák nemá rád svetlo 😉 možno u Maroška býva, ale u nás určite nie 💗
Moja dcéra ma 4 a tiež sa hra na bubakov, ale nie zo strachu, proste zhasne v kúpeľni a beží do izby ze bubaaaaaak.. potom zasvieti a zas zhasne a toto robí aj s mladšou, ma to zo škôlky.. každopádne v lete sme boli na pohrebe mojej babky s ktorou mala veľmi dobrý vzťah.. ešte v septembri mi len tak random povedala, ze je tu babka a ja ze kde a ona ze v kuchyni.. spadla nám garniža v strede noci a ona mi ráno vraví, ze to bola babka 😅 ale nemala z toho stavy, skôr som sa cítila aj ja tak pokojne.. dedko sa jej pár dni po pohrebe snažil objasniť situáciu, ze prečo už babka nie je doma a mala mu ze ,,ona tu nie je, ona je u nás” no no comment.. teraz už tu vraj nie je 🙂
@sasenah1 mám 26 a stále po tme utekám 😅…
Ono to môže byt len obdobie … videl v tv niečo a v noci sa mu to vracia … neviem nakoľko ste veriaci ale ak hej, skúsila by som dať vysvätit dom …
Mám skúsenosť, že deti vidia viac ako my dospeli … ale ak to bolo v sne, ešte by som tomu dala čas a ubezpečovala… neskôr skúsila aj psychológa …
Drzim palce nech toto obdobie drobcovi prejde čo najskor