Štvorročnú dcéru uspávam stále na rukách

29. jún 2021

Dobre ráno . Viem že som to už dávno mala urobit ale mala 4r2m,,proste hanbím sa to aj napísať ale uspavam ju stále na rukách .má 17kil a ja to už nezvládam.má aj svoju posteľ a nechce tam za pána zaspať.nezaspi ani pri chlapovi stále stále iba pri mne na rukách . Uspim ju uložím ju do postele a v noci sa zasa zobudí zisti že neni na rukách tak zasa robí cirkus zasa sa musím postaviť a nosiť ju aby zaspala …takto to je každý večer ,každú noc …. Keď som nervózna tak ešte u chlapa som najväčšia pip že to s ňou vôbec neviem ,že ju neviem spracovať ale ja mám tiež iba dve ruky a tiež má bolia a o chrbtici už radšej ani nepíšem

julie19
29. jún 2021

Uf... my sme odnaučili uspavanie na rukách keď mala dcérka 5 mesiacov lebo mala takmer 7kg a išlo mi chrbát odpáliť, takze verím že pri 17kg už naozaj umieraš🙏 Nám sa osvedčilo malú pred spaním zamestnať niečim monotonnym (kolotoc nad postielkou, biely šum, rozprávka) len ona je malé bábätko, pri 4-ročnej slecne už to bude ťažšie... ale mohla by si jej skúsiť večer v posteli prečítať nejakú dlhšiu rozprávku, pomalým tichšim hlasom, poprosiť ju nech si zavrie oči a skúsi si tu rozprávku predstavovať ... a snáď pri tom zadrieme 🤔 neviem ako inak by som to skúsila pri takej väčšej slecne, každopádne držím palce nech sa Vám to podarí čím skôr upraviť 🤞

miadi
29. jún 2021

Lahni si k nej objim ju a hovor jej pribeh na uspanie. Nedvihaj ju viac. Povedz jej ze je uz velka tazka a ze Ta boli chrbat a uz to robit nebudes. Aj Keby noc dve preplakala musis vytrvat potom pochopi ze to nikam nevedie ze je ozaj koniec a prestane sa toho dozadovat. Muz ked je taky mily nech ju uspi on.

elizabet173
29. jún 2021

čo ti na to napísať? Kto si ako rozmazná, tak má. Nie si dôsledná a dcéra veľmi dobre vie, že keď začne vystrájať, dosiahne svoje. Ale na dieťa ste dvaja, ty aj muž. Nechaj chlapa. nech ju uspí, choď večer s kamarátkou na kávu a vráť sa neskoro večer, keď ti napíše SMS, že už spí. Začni s tým z piatka na sobotu. Keď sa v noci zobudí, chyť ju za ruku s tým, že ju uspávať nebudeš, že je veľká a vydržte obaja, ináč to nepôjde.

marvin1234
29. jún 2021

Tu už asi nepomôže iné, len jej to vysvetliť, seknúť to a ten cirkus pretrpieť až sa s tým zmieri. Čím dlhšie budeš čakať, tým horšie to bude no..

mariejenka
29. jún 2021

@julie19 je už veľká, uz pred dvoma rokmi bola velika na takýto ritual...pocas dňa unaviť poriadne, večer ľahnúť a prečítať rozprávku,a byt pri mnej kym nezaspí,veru potrvá to par vecerov,ale tak uz je najvyšší čas. Držím palce, a malú chváliť za to aka je sikovna a uz slecna, mužovi trochu davam za pravdu,ale do piiip nech nenadava tebe a uz vôbec pred malou, je to rovnako jeho dieťa mal sa zapojiť do procesu..

3petka
29. jún 2021

Už je dost veľká na to aby to pochopila. Je na tebe aby si s tým skoncovala. Pár noci scén a podľa mna pochopí ale zakaždým jej treba vysvetlit že to už nemôžeš takto robiť a preco

lili205
29. jún 2021

Vyskúšaj si nalepiť na chrbát, veľkú náplasť, pripadne obviazat ruky alebo niečo podobné... A vysvetliť malej, keď sa bude pýtať, že ťa to boli, lebo je už veľká, a také veľké deti sa už nemajú nosiť na rukách... A keďže ta to boli, nemôžeš ju zobrať na ruky musíte nájsť iný spôsob, ako večer zaspávať... Skúste si nájsť iný rituál, prečítať knižku,L a ostať pri nej kým nezaspí, hladkať ju napríklad.. Alebo v horším prípade si k nej ľahnúť... Proste aby cítila že si pri nej

zuba1987
29. jún 2021

Vobec nic si nevycitaj, robis to najlepsie ako vies. Ak uz ti to nevuhovuje, skus navecer zaviest nejaky pravidelny ritual, napr. okupat, rozpravka, spime. Ja mam 2r4m a toooolko reci preco stale spi pri mne. Tiez dllllho uspavany na rukach, no boli ma rameno a v polroku mal skoro 10kg 👶💙😂 tak na noc a v noci si lahneme, pohladkam, zaspievam a ucuckam ho. Obcas pri zubkoch to bolo tazsie ale uz spinka. Este ked spomeniem ze je stale obcas kojeny 😂, to hned raaad dostavam.
Na obed ho stale trochu natrasam. Som v 5mes tehu tak teraz riesim to iste, aby naobed sme si lahli a spime. Ide to ztuha 😂😂😂.
Skus fitloptu, odlahci chrbat a ruky, akoby ju mas polozenu na stehnach... a postupne ju daj do postele menej a menej spiacu. Casom sa nauci. Tiez v to dufam.
A nic si nevycitaj, chlap je nervny lebo si ty, poznam to z domu, ked sa stazujem povie ze ved to zmen sak ako si naucis tak mas, akurat sa povadime .. ked sa nestazujem a robim si spokojne po svojom je spokojny ako nam to doma funguje.
Hlavu hore, pre dcerku si najlepsia mamina 😊

anjelicek26
29. jún 2021

Boze mna obcas fascinuje, co vsetko su zeny ochotne robit a ako dlho su to schopne robit a hlavne na ukor vlastneho zdravia a pohodlia :( Tvoje dieta je skolkarka a nie bezbranne miminko, tak do postele a spat, ked bude vrieskat - bude vrieskat, ked bude sa budit - tak sa bude budit, proste sa obrnit pevnymi nervami, jej NIC NIE JE aj ked place, ty SI PRI NEJ, aj ked nie je na rukach, zapni rozum, vypni nejake sucitne myslienky o tom, ze nechcem moje dieta nechat "trpiet"...tvoje dieta netrpi - ty trpis. Tvoj chrbat trpi. To je jedno? Ty nie si dolezita?

klip0
29. jún 2021

A chodí do škôlky ? Aj tam spáva ? Tam ako funguje ?

ktochytavzite
29. jún 2021

A spi s vami?Mozno keb pri vas spi,sa tak nebudi,naco sa budi?.No nechaj ju porevat si ,to pretijete tie dve noci

rachel36a
29. jún 2021

Vydrzat par dni krik a neustupit. Je nemyslitelne takto uspavat take veľké dieta.

nikpa
29. jún 2021

Dobrovoľne si nechala zo seba robiť otroka. Keď bude chcieť zaspávať na rukách ďalšie 2 roky tak to budeš robiť? Ak jej dovolíš vydobijat si veci krikom a bordelom tak vám bude skakat po hlave. Nerobis nič zle, nebudes zlá matka ak ju dás do postele a tam ju uspis namiesto na rukách. Ona to časom pochopí ale nesmieš ustúpiť, teraz zatiaľ chápe len to čo si ju naučila, že keď spravím krik, mamka povolí...

tncka
29. jún 2021

17kg,no to nezavidim. Ked bude unavena zaspi aj na stolicke🤣ine ti nepomoze len ju nekompromisne ulozit do postele s tym ze nevladzes uz na rukach a odteraz sa bude zaspavat takto. Pusa,zhasnem,zavrem dvere a cau.

gbgb
29. jún 2021

4 rocna si uz musi dat vysvetlit. Skus rozpravky vecer... Niekedy precitam jednu, dve a uz odfukuje. Muz niekedy aj dve knihy a potom sa tvari ze spi. Krpec sa chvilu hra, potom ho budi aked nepochodi,lahne si vedla neho a zaspi 😉

lili205
29. jún 2021

Ono ľahko sa hovorí ženám, ktorých deti boli lepší, alebo aspoň štandardni, spáči. Moja dcéra mala od narodenia problém so spánkom, ale ona bola celkovo veľmi nespokojná, dráždiva, uplakana a pod. Takže s neustálym nosením a skakanim na fitlopte mam bohaté skúsenosti 🙈 a môj chrbát si to dodnes pamätá 🙄 takže ja ti radím fitloptu ani nevyťahovať, už je vo veku, kedy je dosť rozumná a prefíkana, takže treba skúsiť zaviesť iný rituál. Ak je taka kontaktná, že ťa chce jednoducho cítiť pri sebe, tak bud pri nej, hladkaj ju, pripadne si ku nej lahni (ale to v krajnom prípade) a začnite takto.... Rozumne jej vysvetliť, že by si ju veľmi rada ponosila, ale ze ta to veľmi boli a nemôžeš. Ale ze si jednoducho pri nej, a keby sa v noci zobudila, môže prísť ku vám do postele.... Teda ak vám to nebude vadiť 😁

U nás to funguje tak, že každý večer si donesiem k jej posteli sedací vak, ona si ľahne, prečítam rozprávku. Potom ju pomojkam, pohľadkam a čakám kým zaspí ( ja Zatiaľ surfujem na koniku 😄). Akonáhle zaspí odchádzam. Niekedy sa stane ze vymýšľa, aby som si ku nej ľahla, vtedy jej zvyčajne poviem, že ma boli chrbatik a nemôžem... Jedine keď už vidím ze jej to naozaj dlho trvá a nevie sa uložiť, tak si ku nej lahnem, ona ma hladká a zaspí... Niekedy spi kľudne celú noc, niekedy na mňa zavolá, pomojkam, uistim že som pri nej, pohladkam a odchádzam... Niekedy sa uprostred noci, zobudí a pricupita ku nám do postele a spi s nami do rána, ale nám to vôbec nevadí. Proste fakt je to rôzne... Napríklad aj dnes ráno som sa zobudila a ona ležala pri mne v posteli... Ani neviem kedy ku nám prišla 🙈

Pripadne ešte odporúčam ukázať to názorne na knižke, nájsť si nejakú o spaní a pod. s obrázkami, a ukázať, že detičky spia sami vo svojich postieľkach a podobne. Ze na rukách sa nosia len malé bábätká, a to predsa ona už nie je, ale je velkacka. Nam knižky pomohli v rôznych situáciách, napríklad keď išlo o odplienkovanie alebo nástup do škôlky.

Tak držím prsty, nech si nájdete to svoje 🙂

lili205
29. jún 2021

A ešte odporúčam nekricat večer... Jasne, ze budeš mat nervy na prasknutie, ale skus fakt kľudným hlasom dookola vysvetľovať a vysvetľovať, pripadne jednoducho počkať kým sa utisi... Alebo si ľahnúť do postele a povedať jej, že akonáhle prestane kričať a sa uklidnu, nech si ľahne ku tebe, ze ty ju už čakáš... A ze si unavená a ideš spať. Bodka.

danielkka
29. jún 2021

Na par noci odid. Uzijes si dovolenku, dieta sa nauci same spat a ked sa vratis, tak povedz, ze ti velmi chybala, ze to bola dlha doba bez nej a ako velmi narastla zatial. Potom vecer, nech ju ulozi otec a ty za nou prid, uz ked bude lezat. Ked sa bude pytat na ruky, tak skus ju zobrat a povedz, ze ju uz nevladzes drzat. Len chvilku, nech sa pomojka a vratit do postielky, zostan pri nej, drz ju, hladkaj, rozpravaj, spievaj.

autor
29. jún 2021

@klip0 do škôlky ide teraz v septembri prvý krát nastupujeme

autor
29. jún 2021

@ktochytavzite posteľ má vedľa nás ,spáva aj s nami keď sa v noci zobudí dám ju k nám aj tak sa zobudí ,mama na ruky , postáv sa musím sa postaviť s chodiť s ňou ,proste ju nosiť

dankanka
29. jún 2021

Fuha..mam stvorrocnu ale toto by mi nerobila. Ja znesiem aj cirkus ale neustupim.. v tomto veku su uz velmi rozumne tie deti.treba normalne jej povedat ze ta boli chrbat,ze je tazka. Ja mojej kazdy vecer citam rozpravku.akoze tuez by niekto povedal,ze ma zaspavat sama,ale je to taky nas cas a ja vidim,ze jej to vela dava.

fiafia
29. jún 2021

Najlepšiu službu pre svoje dieťa spravíš, keď s tým prestanes. Toto je už celkom cez... Mala je už veľká, poznáš si svoje dieťa tak musíš vedieť čo na ňu platí. Bude vrieskať, bude kričať ale raz to musí skončiť. Nájdite si iný rituál

anjelicek26
29. jún 2021

Daj jej tu postel do izby...nech vrieska teda tam... ja chapem aj muza, ze je s toho na nervy, ked sa uprostred noci budi a dozaduje sa nosenia na rukach, nevyspite sa nikto...ani ona, ani vy... daleko to zaslo, pridaleko :( Ona uz nie je male babatko a co robi je ciste vydieranie placom... a pre koho je to dobre? Realne, komu pomoze ze ju nosis? Jej nie - zle spi, nevie sa sama ulozit, ukludnit, zaspat. Tebe nie - zle spis a odijde ti chrbat. Muzovi nie - zle spi kvoli tomu kriku a este vas vztah trpi vycitkami o nezvladatelnom dietati. Par dni musiet obaja s muzom zatnut zuby a proste ju na ruky nezobrat. Ono je to bohuzial presne taketo jednoduche. Ak to nedokazes preniest cez srdce, nechaj ju muzovi, babke, tete, co ma silnejsie nervy... a priprav si pre nich po tejto akcii velky darcekovy kos za to ;)

mariejenka
29. jún 2021

Autorka .. odpoveď na tvoj kom.10:31...
Nie moja pekná, nepostavím sa a nebudem ta nosiť, lubim ta,si moje vsetko ale aj ty ľúbiš mamku,a uz si ťažká a veľká slečna a to sa už nepatrí nosiť ta, bolia ma ruky aj chrbát, ... polezim si spolu,takto je nam vyborne pod perinou, prečítam ti knihu, ukážeme obrázky pekne,ukaz čo vidíš na obrázku...

Uz dnes to začni, to je len a len dobre mienená rada

julie19
29. jún 2021

Možno by bolo na čase dať malú do vlastnej izby🤔... ja nikomu neberiem spanie dieťaťa s rodičmi, nech ich má kto chce ako dlho chce pri sebe ... ale vo vašom prípade by to možno pomohlo... muž zle spi, ty zle spis, a mala to využíva že je pri vás že sa na teba môže aj niekoľko krát za noc zavesiť ... možno to hneď zavrhnes, ale za chvíľku nastúpi do školy, tam ju nikto nebude nosiť na rukách aby zaspala alebo si k nej lahat do postele... a za 2 roky pôjde do školy a budú mat nejakú školu v prírode alebo niečo kde pôjdu na noc ... potom to tam ako zvládne?

denka001
29. jún 2021

pre pána veď 17 kg dieťa hrôza mne muž nedovolil nosiť dieťa v noci keď malo mesiac iba som pomojkala keď potrebovalo a mal pravdu teraz mám pokoj v noci a.spime

mabenn
29. jún 2021

ja som uspávala syna na rukách do cca 17 mesiacov a to som aj kojila...postupne som ho dávala na posteľ a uspávala inak...vysvetľovať vysvetľovať, ako tu bolo spomínané, prebiť už dávno neadekvátnu potrebu resp. očakávanie dieťaťa svojim chcením, ono to pochopí a prispôsobí sa, už dávno by to pochopilo, smelo do toho

evaachesa
29. jún 2021

Pri prečítaní tohto príspevku mi práve odišli kríže 😱😰 Syn má 10,5 kg a už len keď ho dlhšie držím napr. u lekára kde sa bojí, tak mám dosť. Poškodíš si zdravie, chrbticu aj nervy a tým svojmu dieťaťu nijako nepomôžeš. Rýchlo s tým skoncuj aj keď bude plakať, s tým musíš rátať. Držím palce 🍀❤️

ktochytavzite
29. jún 2021

no nechaj ju si porevat,bez revu to nepojde adi sa bojis toho odnaucenia,inak by si to uz davno nerobila.Rataj s tym ze sa mozno nevyspis dve noci ale tak stale lepsie ako ju uspavat dalsi rok dva na rukach

autor
29. jún 2021

@anjelicek26 nemám kde lebo mame garsónku , o dva mesiace sa budeme pravdepodobne sťahovať len čakáme kým sa uvoľní väčší byt