Štvorročná odmieta večer a v noci spať

sonasin
15. feb 2022

Ahojte dievčatá. Moja štvorročná dcéra začala mať poslednú dobu problémy so spaním. Večer nechce ísť spať,že ona ešte nechce. Pritom už vidieť únavu,aj má svoj režim.nam to funguje takto od narodenia,nemáme také,že hocikedy chodia spat. Keď aj zaspí ako-tak niekedy sa v noci zobudí a už zase nechce spať. Už je vtedy plač,mrncanie. Zaspávam s deťmi v ich izbe,som tam kým nespia. Spáva vo svojej posteli,má zapnuté svetielko,svojho mojkáčika. Mladší brat spi s ňou v izbe. Kvôli bratovi nie je toto,od narodenia nedá naňho dopustiť.do izby išli už spoločne.
Cez deň je úplne normálna,usmitá šibalka. V škôlke je tiež rada,teší sa tam.neplače,že tam nechce chodiť. Doma nemáme problémy
Mali ste toto niektorá s deťmi?

babulkomale
15. feb 2022

@sonasin ano samozrejme. Presne odvtedy, odkedy zacal chodit do skolky, tam spi a to mu staci do noci, sviezi a aktivny. Ani nepamatam odkedy nespaval uz cez obed, rano si potiahol do 8.00 - 9.00 a vecer siel normalne spat po cca 12 hodinach od zobudenia.
Lenze teraz vstava skoro do skolky, tam si pospi a poobede ho uz nedokazem tak znicit aby zaspal kedy by bolo pre nas fajn. Malokedy zaspi pred 23.00. okupany, najedeny, ale proste sviezi 🤷
Riesenie nepoznam.

annm81
15. feb 2022

@sonasin Mala som to rovnako, len už v troch rokoch veku syna. Problém sa vyriešil až vtedy, keď prestal spávať v škôlke. Jednoducho už prestal mať potrebu denného spánku.