Maminky kedy Vam zacali deticky stvornozkovat, sediet a chodit? My budeme mat onedlho 9 mesiacov a este nesedime. Su na to nejake cviky, ktore by nam mohli pomoct?
Moje prve dieta bolo ukazkove, druhe lenivsie, sediet sa naucila neviem teraz uplne presne kedy, ale stvornozkovat ani za svet, a ked jej koncil 11.mesiac a zacinal 12mesiac a boli sme na poradni, tak uz nam lekarka aj vypisala listok na rehabilitacie - a vtedy sa to naucila sama od seba, chodit zacala az v roku a 3mesiacoch ....takze to mala trochu posunute, syn chodil uz v 1roku a 1mesiaci.
ak zacnu deti chodit do roka a pol, vsetko je v poriadku
co sa tyka cvikov na podporu sedenia, kamoska mi ukazovala taky jeden na fitlopte, babatko date na fitloptu a svojou pravou rukou chytite jeho pravu ruku a snazite sa ho vytiahnut do sedu na tej fitlopte ...mozno su dake videa na youtube, skuste posurfovat
@smajluska Jasne, ze su na to cviky, objednajte sa na rehabilitacie a ukazu vam. Ale niektore deti su proste pohodlnejsie ako napriklad moj syn. Sadol si v 9., stvornozit zacal az v 10. a chodit v 13. mesiacoch.
@veronikaszabova No uvidime, snad sa pri syncekovi naucim aj ja stvornozkovat 😀😀😀
je to velmi individualne, napr. moja dcerka skorej stala s oporou ako sedela. mala 7 mesiacov a vedela stvornozkovat a postavit sa u nabytku, ale sediet sa naucila az na konci 8. mesiaca, co bolo blbe, lebo z postavenia si nevedela hacat naspat na zem tak sa proste pustila a padala volnym padom dozadu 😅 chodila bez pomoci v 11. mesiaci, ale kamoske zacala dcerka chodit az v 15. mesiaci a bolo to uplne v poriadku
napadlo mi, cvicila som s nou na fitlopte na posilnenie svalov, na internete bolo dostupnych vela videi, neviem ci to pomohlo, ale aspon nas to zabavilo
@smajluska Najskor sa musi naucit stvornozkovat. Z toho prejde do sedu, tak ze sa vytlaci ruckami hore a jednu nozku supne pred seba a druhu bude stale drzat za sebou. Potom supne aj u druhu dopredu. a az potom ked zvladne pekne stvornozkovanie treba zacat chodit. Musi sa naucit striedanie lavej a pravej pocas stvornozkovania aby to mal pekne na chodzi. Postavi sa tak ze z klaku jednu nozku polozi pred seba na zem (vola sa to Na ritiera a vytlaci (alebo vytiahne) sa do stoja.
Aby zacal stvornozkovat musi mat velmi silne svaly trupu a to posiluje ked je na brusku.
Treba aby bol co najviac na brusku. Pasol koniky, hral sa z hrackami pred nim. Dat mu vankus pod hrud by bol vyvyseny. Dat hracku meter od neho aby bol nuteny sa hybat.
Lahnut si na zam a jeho rucky a hrud dat na sthna a nozky aby mal na zemi a nutit ho aby sa na vas vyskriabal. Nas trenoval tak ze ked bol na sedacke, dal si rucky na opierku aby ich mal vyvysene a pohupoval sa akoby chcel vyliezt na tu opierku.
Tiez mu mozete dat pienku pod hrud, nadvyhnut ho aby mal rucky a kolienka stale na zemi a nutit ho aby stvornozkoval. A urcite mu mozes ukazat ako stvornozkovat tym ze budes stvornozkovat pred nim. Ked sa toto nauci, sed a chodza pravdepodobne pride sam. Drzte ho uplne na boso. Neboj neochorie. Bosou nozkou sa bude vediet ovela lepsie odrazat a aj ho to nauci spravnemu stvornozkovaniu, kedy ma mat prsteky vytocene dohora a v podstate sa nimi odrazat pri kazdom pohybe. Kd bude mat ponozky, bude prsteky len tahat za sebou alebo ich krcit dovnutra. A hlavn je bosa nozka dolezita pre spravnu chodzu.
Môj neštôrnožkoval vôbec 🙈 sadol si zo stoja okolo 9m
Prvy syn najprv sedel, az potom stvornozkoval. Sadol si v 9 mesiacoch, stvornozkovat zacal v 11, samostatne choodit v den, ked dovrsil 17 mesiacov. Mladsi syn cvicil vojtovku, vdaka comu uz v 8 mesiacoch stvornozkoval, sadol s i vsak az v 10 mesiacoch, lebo na to nevedel prist, ako sa to robi. Chodit zacal koncom 16-teho mesiaca.
Prvý niekedy v tých 9m si začal šikmo zadať ale k normálnemu sedu došlo neskôr. Stvornozkovat niečo pred tým, v 8m. Avšak všetko postupne dobehol, nevadilo, že bol flegma skoro celý rok. Po roku aj mesiaci začal chodiť. A mala teraz dobreze v 6m sa nevytahovala, že chce sedieť... Ale sama pekne na zemi sedí od 7 a pol m, a stvornozkuje od 7m. Je veľmi rýchla. Teraz ma 9 a chodí okolo nábytku, takže čoskoro bude chodiť. 🤷
Nasa tiez zacala neskoro strornozkovat hoci na 2 sa tahala skor... Pomohol dost koberec... Po podlahe ci podlozke sa len plazila... Na koberci ju brucho brzdilo, tak ju to donutilo ist na 4...
Dieta ma cas si sadnut do 1 roka.
Je usmevne, ze dospela zena este nevie sediet a stvornozkovat 😃😃😃
Ale k otazke - obaja synovia sedeli a stvornozkovali okolo 7m. Chodili v 11m