Štvornožkovanie a dlažba

malinajahoda
16. okt 2018

Ahojte, mam taky problém, že v baráku mame dlažbu. V obývačke sme to už poriešili, kúpili sme na podlahu puzzle.
Ale neviem čo s chodbou a kuchyňou 🤷. Dcérka mi štvornožkuje o dušu a keďže je dlažba chladná a tvrdá, tak či by ste mi voľačo neporadil. Riešenie typu koberec ma už napadla. Alebo či neviete o nejakých teplačikoch alebo nohaviciach čo by chránili kolienka.
Už sama neviem.
Ďakujem.

conspi
17. okt 2018

@malinajahoda tie chrániče som aj ja synovi kúpila. Pre nás celé zle. Nedalo sa to natiahnuť. Mali sme aj trošku iné a tie sa mu zase zarezávali do nôh...

pininka
17. okt 2018

My sme preto mali dlho len koberce, pri poslednej som jej dávala o vrstvu viac. Normálne by som ju nechala len v puncochach, ale keďže bola na stryroch, dala som jej aj tepláky

evalin88
17. okt 2018

@conspi mi tiez tak.. mal ich raz a tlacili ho.. al kludne mozem posunut salej na vyskusanie..

basska_b
17. okt 2018

Juj, my máme tiež dlažbu a studené linoleum, z puzzle mi odlezie, keď chce ísť za mnou alebo ju nieco zaujme, napríklad skriňa. Koberce nechceme ani za nič, maximálne nejaký hrací koberček, ale aj z toho odide. Zatiaľ sa len učí liezť, no už sa "teším" :( ruky celé studené má, akonáhle sa dotkne tej zeme. Rada si prečítam riešenie

asia83
17. okt 2018

@malinajahoda My máme v chodbe, pracovni, obývačke, kuchyni dlažbu, ale takú ako majú vo vestibule bánk. Total tvrdá. Tiež som sa zamýšľala nad tým, čo bude keď bude malá štvornožkovať, ale prešli sme si tým ani neviem ako. Neriešili sme to nijako. Mali sme aj tie penové puzzle, na strašne malej ploche. Nedali sme na zem nič. Malej to nevadilo, lozila si veselo. Je pravda, že mala stále modriny na kolenách, ale tomu sa nedá zabrániť.

siska53
17. okt 2018

@malinajahoda my sme mali parkety a dlazbu len v chodbe,kuchyni a kupelni. A tam,kde bola dlazba,sme.ich nepustali..nasi sa najskor plazilo,vo bolo horsie,kedze boli na brusku,nuz som.im.v tychto chladnejsich dnoch davala na dupacky tepláčiky a svetrik,resp.taku vesticku sme mali. Ale ked us stvornozkovali,takali len dupačky. Ak vy mate chladnejsie,dala by som.tie teplaciky navyse asi. Ak mas.pocit,ze az moc je chladno.. lrbo nq zadku maju plienku. A tiez sme mali puzzle,take penove,ale to sa nedalo mat po celom.byte a oni,ked sa uz plazili,co lozili,na jednomieste krátko vydrzali.

malinajahoda
autor
17. okt 2018

@basska_b ja som normálne zúfalá. Puzzle nás stáli 138€a aj tak na nich nie je. Ruky má ako ľad. A na kolená tá dlažba nie je dobre. V kobercoch nevidim perspektívu, keďže keď mi už bude chodiť, tak čo ich vyhodím?

malinajahoda
autor
17. okt 2018

@conspi chrániče mám na kolienka, ružové z Eniky Beniky.sk
A sú hodené na okne, lebo malá má z nich otlacenu kožu, sú jej úzke.

malinajahoda
autor
17. okt 2018

@asia83 aj my máme veľmi tvrdú dlažbu. Tam si tak hlavu rozbiť. Ruky má ľadové, kolená tiež a musí sa jej isto zle štvornožkovat na takom tvrdom a studenom. Keď je náhodou na tých puzzle, tak je ako šíp. A na tej dlažbe je pomalšia akoby sa bála. Alebo ved aj ona cíti, že je tvtdy a chladný ten povrch. Celé zle.

ikissedagirl
17. okt 2018

chvilu si budes lamat hlavu, a uz sa bude dvihat a bude po stvornozkovani a po probleme ;)

emmi101
17. okt 2018

Tak treba kúpiť také, čo jej budú lepšie pasovať. Ono keď sa to tak vezme zachvíľu ti bude chodiť a bude po probléme 🙂

malinajahoda
autor
17. okt 2018

@siska53 malú mám tiež v dupačkach. Ale človek tiež kebyže si skúsi ísť po tých kolenách po dlažbe, tiež by to nebolo pre nás super. Už len ta predstava ma desí. Takže mám dať na dupačky tepláky?

malinajahoda
autor
17. okt 2018

@emmi101 oni majú univerzálnu veľkosť. Takže ťažko také kúpim čo budú na jej miery.

malinajahoda
autor
17. okt 2018

@jaja1979 to mám. Sú hodené na okne. Malej sú úzke.

malinajahoda
autor
17. okt 2018

@conspi mojej som natiahla, ale úzke boli, keď lozila. To by v nich ležať musela, aby to bolo dobre.

malinajahoda
autor
17. okt 2018

@pininka skúsim jej dať teda 2 vrstvy, ina možnosť okrem kobercov a chráničov kolienok nie je.

malinajahoda
autor
17. okt 2018

Dievčatá, a používate klasické tepláky? Alebo neviete o nejakých čo by boli na kolenách hrubšie? Lebo ta dlažba je brutál.

danula.ch
17. okt 2018

@malinajahoda ja dávam iba hrubsie tepláky, ak je prilis chladno, tak este pancuchy, na nôžky hrubšie ponožky a kožené capacky. Potom bodynko, tričko s dlhým rukávom a ak treba, tak este mikinu. Vrstvime. Ruky, nohy má studené, ale chorý nie je, tak neriesim.
Dostať kúpiť aj teplacky so zaplatami, ale neviem kde, iba som ich videla. Ak sa ti chce pohrať, naši si na teplacky sama nejaké z hrubsej látky. Keby sa mi chcelo, tak to urobím, ale ja som lenivá 😀

danula.ch
17. okt 2018

@malinajahoda a toto obdobie za pár mesiacov prejde, o chvíľu už budú chodiť popri nábytku 🙂

malinajahoda
autor
17. okt 2018

@danula.ch my inak mame doma teplo. To ju nemusím tak vrstvit. Ale tie tepláky so zaplatami by sa mi zišli. A kde si ich videla tu na SK? Lebo ja a ihla a niť nejdeme moc dokopy takisto 😉.

malinajahoda
autor
17. okt 2018

@danula.ch viem, že to prejde za pár mesiacov. Ale ja to potrebujem vyriešiť týchto par mesiacov. Nebudem čakať kým mi začne chodiť. Potom už samozrejme budem riešiť zas niečo iné.

danula.ch
17. okt 2018

@malinajahoda aj my máme teplo, ešte sme nekurili a máme 26 stupňov. Napriek tomu, pri zemi je chladno. Keď si lahnem alebo sadnem k malému na zem, tak tam ťahá, aj keď prievan nemáme a je tam o dost chladnejšie, ako hore. Tie tepláky už som písala, neviem odkiaľ. Len som také videla, možno tiež homemade 🙂

malinajahoda
autor
17. okt 2018

@danula.ch ďakujem 😉. Snáď zoženieme voľačo.

asia83
17. okt 2018

@malinajahoda Neriešte. Ešte veľakrát sa bude musieť prispôsobiť, nemôžete proti tomu nič. Štvornožkovanie je zdravé.

malinajahoda
autor
17. okt 2018

@asia83 veď ja viem, že je to zdravé. Práve preto to riešim. Nechcem ju mať zatvorenu lrn v obývačke. No nič, kúpia sa tepláky a hotovo. A je to vyriešené.

asia83
17. okt 2018

@malinajahoda Tak.👍

siska53
17. okt 2018

@malinajahoda ano,ja som to robila tak.

malinajahoda
autor
17. okt 2018

@siska53 iná možnosť nie je 😉👍.

margareta1379
17. okt 2018

U nas tiez navleky bola skoda penazi- absolutne male, neviem na koho to robia. Na dvor sme nakoniec pouzivalu muzove stare makke bambusove ponozky s odstrihnutymi prstami. Tam kde bola pata, paradne zapasovalo kolienko.