Štvornožkovanie

23. jan 2023

Ako dlho trvalo vašim deťom než sa naučili lozit po 4 od tej doby ako sa naučili ešte len dat na 4 ? ...ide o to ze u nás je asi práve spankova represia...nase dieťa sa pred pár dňami začalo dávať na 4 a hupat sa na nich a dáva sa na kolienka a snaží sa ako keby vystverat hore ...ale nevie sa ešte ďalej pohnúť....no a zároveň s tým sa značne zhoršil spánok tak ma zaujíma ako dlho to zvyčajne trvá....samozrejme viem každé dieťa je iné

pribinak
23. jan 2023

Vek?

marianarem
23. jan 2023

Tak 2 tyzdne to u nas trvalo, kym sa pohol.

hilda08
23. jan 2023

Mojmu trvalo asi mesiac dokym sa pohol, nespal dva mesiace😅 vlastne este stale nespi, lebo je to u nas aktualne

andreatytler
24. jan 2023

Nechcem ta strasit ale je dost mozne ze spanok sa nevrati do straych kolaji, ked sa uz nauci stvornozkovat, ale bude zly az kym sa nenauci chodit. Aspo u nas to tak bolo.
Asi 2 mesiace sa pohupoval a trenova a skusal a nervacil ze mu stvornozkovanie nejde. Od 5 do 11 mesiaca to bolo utrpenie so spankom.

aliaray1
24. jan 2023

Ahoj, nasa je od narodenia spac...od 19:30-20:30 do 8-10 rana s prestavkami na papanie (v spanku papala aj sme ju prebalili). Akonahle sa zacala pohupovat, spanok sa zacal menit, ale nie kazit. Tolko sa hupala a trenovala, az do totalneho vycerpania. Oni si nacvicuju hlavne v posteli, povazuju to za bezpecie (nikde sa neudru). A takto asi 3 tyzdne, zrazu zahajala az o 22-23 v noci a dokonca sa aj zobudila o 4 a znova dokola. Len sme to presli ako obdobie. Mala 8 mes vtedy, sme za prirodzeny vyvoj (neucime ju nasilu sediet ani vstavat sa) a spime v spolocnej posteli na hromadke. Nasledne sa plazila, potom z nicoho nic zrazu kukame ze sa plazi. Trva to uz mesiac aj cosi a snazi sa teraz postavit, robi strechu, dava nohy do vystretej polohy a mame zabavu, hravame sa take hry s nou na schovku, prelieza a hryzie nam ruky, nohy, prelieza velkeho plysaka a tak. Spinka ako predtym. Obdobie 9 mes.byva spojene aj s 1.zubkami. Nasej idu od 2.5 mesiaca, sme zvyknuti...s 4nozkovanim isli aj vrchne zubku, dnes v 10tom mes. ma 4: 2 spodne aj vrchne uz vonku). Dalsie vec byva spln, na nasu to velmi vplyva 2 dni pred splnom, a asi 3 dni aj pocas/po splne. Dalsia vec je, ze musi byt vyvazene unavena: fyzicky aj psychicky.
Spanok ma ako predtym, stastne a vesele babo. Tvoje tiez, ziadne diagnozy ako regresia by som neriesila.

ls56
24. jan 2023

Moja sa ani nehúpala,rovno sa dala na 4 a išla-mala 8 mesiacov. Inak ten spanok sme mali od polroka aj tak pokazený a má niečo po roku. Spáva lepšie ako predtým ale tiež žiadna sláva😀 ale tiež je aj kojená

ankare
24. jan 2023

Regresia, nie represia.

autor
24. jan 2023

@ankare ano viem autokorekcia...nevšimla som si