Ako dlho trvalo vašim deťom než sa naučili lozit po 4 od tej doby ako sa naučili ešte len dat na 4 ? ...ide o to ze u nás je asi práve spankova represia...nase dieťa sa pred pár dňami začalo dávať na 4 a hupat sa na nich a dáva sa na kolienka a snaží sa ako keby vystverat hore ...ale nevie sa ešte ďalej pohnúť....no a zároveň s tým sa značne zhoršil spánok tak ma zaujíma ako dlho to zvyčajne trvá....samozrejme viem každé dieťa je iné
Tak 2 tyzdne to u nas trvalo, kym sa pohol.
Mojmu trvalo asi mesiac dokym sa pohol, nespal dva mesiace😅 vlastne este stale nespi, lebo je to u nas aktualne
Nechcem ta strasit ale je dost mozne ze spanok sa nevrati do straych kolaji, ked sa uz nauci stvornozkovat, ale bude zly az kym sa nenauci chodit. Aspo u nas to tak bolo.
Asi 2 mesiace sa pohupoval a trenova a skusal a nervacil ze mu stvornozkovanie nejde. Od 5 do 11 mesiaca to bolo utrpenie so spankom.
Ahoj, nasa je od narodenia spac...od 19:30-20:30 do 8-10 rana s prestavkami na papanie (v spanku papala aj sme ju prebalili). Akonahle sa zacala pohupovat, spanok sa zacal menit, ale nie kazit. Tolko sa hupala a trenovala, az do totalneho vycerpania. Oni si nacvicuju hlavne v posteli, povazuju to za bezpecie (nikde sa neudru). A takto asi 3 tyzdne, zrazu zahajala az o 22-23 v noci a dokonca sa aj zobudila o 4 a znova dokola. Len sme to presli ako obdobie. Mala 8 mes vtedy, sme za prirodzeny vyvoj (neucime ju nasilu sediet ani vstavat sa) a spime v spolocnej posteli na hromadke. Nasledne sa plazila, potom z nicoho nic zrazu kukame ze sa plazi. Trva to uz mesiac aj cosi a snazi sa teraz postavit, robi strechu, dava nohy do vystretej polohy a mame zabavu, hravame sa take hry s nou na schovku, prelieza a hryzie nam ruky, nohy, prelieza velkeho plysaka a tak. Spinka ako predtym. Obdobie 9 mes.byva spojene aj s 1.zubkami. Nasej idu od 2.5 mesiaca, sme zvyknuti...s 4nozkovanim isli aj vrchne zubku, dnes v 10tom mes. ma 4: 2 spodne aj vrchne uz vonku). Dalsie vec byva spln, na nasu to velmi vplyva 2 dni pred splnom, a asi 3 dni aj pocas/po splne. Dalsia vec je, ze musi byt vyvazene unavena: fyzicky aj psychicky.
Spanok ma ako predtym, stastne a vesele babo. Tvoje tiez, ziadne diagnozy ako regresia by som neriesila.
Moja sa ani nehúpala,rovno sa dala na 4 a išla-mala 8 mesiacov. Inak ten spanok sme mali od polroka aj tak pokazený a má niečo po roku. Spáva lepšie ako predtým ale tiež žiadna sláva😀 ale tiež je aj kojená
Regresia, nie represia.
@ankare ano viem autokorekcia...nevšimla som si
Vek?