Ahojte, mám taký problém že môj syn cez deň veľmi spí a v noci je potom veľmi dlho hore ...mám taký pocit že ma obrátený deň s nocou...dneska som skúšala štyri hodiny predtým než šiel spať sa s ním hrať v kuse nedovolila som mu vôbec spať pred jedenástou večer mi zaspal a teraz pred piatimi minútami sa znova zobudil a viem že zas bude dlho hore ale vôbec neviem čo s tým...máte nejaké rady?
Čo je to veľa? Napíš jeho režim..
@ivangeline zobudí sa tak o pol jednej jednej a potom mi kľudne aj do piatej nespí...túto noc napríklad do skoro pol šiestej nespal
@ivangeline takto to trvá už vyše týždňa
@jannnnyx ..ale skôr koľko a kedy spí cez deň.
@jannnnyx uz moja prva revala vo dne v noci tak, ze susedia si museli kupit stuple do usi, ak sa chceli vyspat.
Pises, ze toto trva kratko, nemozu mu ist zubky? Jedna moja moja uz v 4mesiacoch zubok, druha az v osmych napr.
Urcite chod s nim cez den spat, aby si v noci vladala byt hore.
Mozes skusit aj baby masaze napr.
@ivangeline no cez deň mi spí strašne dlho dokáže spať kľudne aj 3-4 hodiny a iba hodinu je medzi tým hore čo sa trochu ponaťahuje po papani
@jannnnyx juj, tak to je veľmi zlé! Fakt to má pomýlené. Nejako jemné to treba začať prestavovať. 🙈
@jannnnyx kedy rano vstava? skus ho prve rano vystavit slnku na balkone ci prechadzke. a takto male dista by nikdy nemalo byt hore dlhsie ako dve hodky. dve a pol max... ako ho usoavas cez den a ako v noci? co s nim v noci robis ked je tak dpho hore? dodrziavas ze sa s nim nerozpravas v noci ken mu hmkas a nosos ho na rukach v tmw?
@juliet86 tak sú aj deti netabuľkové tzv. nespáči. Moja tie tabuľky absolútne ignorovala. Dospáva teraz čoby puberťáčka 🙂 A bolo to fakt zúfalé, podľa všetkých kníh by mala minimálne intelektovo strádať - ale ako ja hovorím, tak jediný mozog, na ktorý to malo negatívny vplyv bol ten môj 🙂 Ak inak dieťa prospieva netrápila by som sa. Buď by som sa mu prispôsobila alebo vydržala týždeň a otočila.
@juliet86 áno pustím mu uspávanku a vôbec si ho nevšímam...som úplne ticho a nechám ho tak...niekedy keď je nepokojný prídem k nemu a hmkam mu ale na rukách málokedy lebo nechcem aby sa naučil na ruky ...ale som bola u doktorky že sa mu zarezávajú zúbky môže to byť tým? Ale ak náhodou mu aj prejdú tieto zúbky tak ho bude treba naučiť na ten režim však?
@juliet86 a keďže je dlho hore tak vstáva o desiatej minule mi vstal až na obed ..ale aj keď neboli tieto problémy predtým šiel spať napríklad o polnoci zobudí sa až tiež o desiatej...a teraz keď to tak je tak sa zobudí ale iba sa napapá trochu pohra a potom zase spí aj do jednej druhej...a tak celý deň
Proste ho zobud. Moj dlho chodil spat pred polnocou a potom sme vyspavali do 10-11 a jasne ze vecer zase do polnoci. Zacala som davat budik, vstavali sme postupne kazdych par dni skor a zrazu aj vecer zacal zaspavat skor. Ako dlho je hore? Nemal by byt dlhsie ako 2 - 2,5 hodiny. Potom je preunaveny a ma problem zaspat. Kludne ho cez den zobud, lepsie ako on teba v noci 😀. Moj vstava okolo pol 8, o pol 10 ideme na prechadzku kde pospi 30 minut, potom spi na obed od cca 12:00 do 14:30 maximum (zobudim ho). Potom ideme este okolo 16:30 na kratku prechadzku kde pospi cca 20 minut. Medzi 19:00 - 19:30 uz spi.
a ako ti spi? od 5tej do 10tej rano.. ved ho normlane bud na krmenie pravidelne. Ja som prave tym papnim nastavovala rezim. Par dni by som ho normlane rano budila a nakrmila, zabavila, dala spat a na obed to iste a dala spat.. potom do vecera sa pohrat, okupat a spat.. a takto by som ho prestavila. Mozno by som nesla brutalne na to ze jeden den zaspi o 5tej a ja ho o 7mej zobudim, ale nechala by som ho napr. do 9, dalsi den do 8.. atd.. proste postupne po 1-2 hodinach uberat. Rovnako cez obed... zobrala som malu v kociku von medzi 9-10-11, to mi aj spala, aj som nakupila.. potom obed, spat.. zobudit, zase von ak sa dalo, alebo pohrat.. a okupat a ist spat... toto sme mali namakane v 3-4 mesiacii velmi dobre a mala mi drichmala od 19do cca 5-6 rano, postupne aj do 7-8 (inak ona je spachtos, cize toto sa iste kazdemu nepodari, len pre priklad uvadzam). Ja som rpacovala z domu, cize fakt som si napisala ako truba harmonogram, kedy o kolkej co robim, prve mesiace som si pisala aj kolko a kedy mi mala zjedla na chladnicku, aby som nezabudla :DD a tak sme sa nastavili..
@jannnnyx ak pri tom nereve, ze budi susedov pod vami, a mas len jeho, neriesila by som. Obratila by som sa ja. Cez den pospala s nim, v noci zehlila, varila upratovala, pohrala sa.